Безбједни рад: да ли је то могуће и како то може постићи?

За будућу мајку, изглед бебе је дуго очекиван и узбудљив тренутак. Али заједно са позитивним емоцијама, предстојећи догађај може изазвати страх да ће овај процес бити болан. Постоје физиолошки разлози за ово. Комуницирајући са пријатељима који су већ прошли кроз ово, жена може да чује да су доживљавали инфералне болове, од којих се очекивана мајка још више плаши.

Запамтите да је сваки случај индивидуалан и у великој мјери можете олакшати процес ако сазнате која је права припрема за безболно порођај.

Физиологија

Безбједни рад: да ли је то могуће и како то може постићи?

Дакле, природа је наредила да дете, као највећи поклон, не буде лако дато женама. У периоду контракција, грлиће и тело органа доживљавају притисак, истезање. Вагинално ткиво, као и перинеум, стиснуће се када беба излази из главе.

Поред тога, ткива не добијају праву количину кисеоника, што такође доводи до болова.

Доктори кажу да значајну улогу игра психолошко стање будућег мајке. Страх и чекајући бол, она се поставља за њено јачање.

Мало је вероватно да ћете се ослободити ових осећања, али порођај може бити што безболан, ако се припремите дуго прије њих. Ово ће вам помоћи на специјалним курсевима, о којима можете сазнати у женским консултацијама или од људи који имају одговарајуће искуство.

Треба започети, чим сазнате о трудноћи, која се неће изгубити у кључном тренутку.

Психолошка обука

Можда је најважније у питању како радити што је могуће безболно.

Пракса показује да су они најтежи за жене, који имају осећај страха који преовладавају жељу да први пут виде своје дијете. Покушајте размишљати више о томе како да га преузмете у своје руке, притиснете је против вас, замислите кога ће изгледати ваш часхушко.

Размислите о здрављу бебе. Осим што ваш страх може бити озбиљна препрека у процесу његовог појављивања, може му нанети штету. Психолози кажу да ако мајка доживи страх, узвикне и нервозна при испоруци, дете доживљава озбиљан стрес. Његова психа перципира ову државу као неспремност мајке његовог рођења.

  Узроци стрија на леђима код адолесцената, њихов третман и превенција

Ова психолошка траума, коју прими у првим тренуцима живота изван материце материце, у будућности може утицати на његово психолошко стање уопште. Према експертима, дугорочно може довести до недостатка поверења између детета и његових родитеља.

Не плашите се процеса рођења ће вам помоћи не само независно размишљање, већ и други фактори:

  • Комуникација са другим трудницама. То можете примити пре свега на специјалним курсевима. Покушајте да комуницирате са својим “колеге“О статусу само позитивних аспеката трудноће. Ако постоји жеља да се расправља о самом процесу испоруке, покушајте да о томе разговарате без страха.Добро је, ако у вашем окружењу постоје будуће мумије које се апсолутно не плаше предстојећег догађаја – они ће моћи да вас “заразе” својим позитивним ставом. Покушајте да комуницирате са њима колико год је то могуће. Пожељно је често контактирати са женама које су родиле, које се сећају овог процеса далеко од тога да кажу “ова неземаљска мука»;
  • Подршка блиским људима – муж, родитељи, рођаци. Важно је да људи увек, али будући да су трудни, многе жене стално морају да комуницирају са својим најдражим особама. Било би добро ако би један од њих похађао курсеве са тобом за труднице – то ће вас још више подстакнути;
  • Само позитивне емоције. Они ће побољшати укупну психолошку и емотивну државу, што ће утицати и на позитиван став пре важног догађаја. Покушајте да избегнете негативан, да видите у свом животу и околном свету само добро.

Физичка обука

Ова врста припреме такође ће омогућити да је рођење најболекије. Важно је схватити да ако природа жена даје способност да носи дјецу, она је дала потребна средства за ово. Само треба да себи помогнете да се акумулирају и правилно користе. У томе ћете такође помоћи курсеве.

  Зашто новорођенчади добијају дисбиосис?

Верује се да их мора посјетити непосредно прије предстојећег процеса, али боље је то учинити, почев од ране трудноће. Ово ће припремити мишиће, јер физички облик игра велику улогу у развоју фетуса и реакције вашег тела на све већу тежину. Добро обучене физички жене да рађају је много лакше.

У току курса научићете како да смањите болове при рађању помоћу дисања, физичке активности, самопомоћи, одабира праве позиције у борбама и још много тога.

Повећајте активност

Безбједни рад: да ли је то могуће и како то може постићи?

Проток крви је важан за правилан развој фетуса и успјешну испоруку. Може се обезбиједити ако се нека мајка не задржава на једном мјесту стално и биће физички активна током трудноће.

Припремите се за трчање маратона, наравно, није вредно тога, али дневне шетње у ваздуху су неопходне.

Многе будуће мајке показују вежбе у води, али о овом питању се мора разговарати са доктором.

Пре почетка физичког васпитања морате размотрити:

  • Рад и вежбе на пумпи штампе у “позиција“Немогуће је;
  • Немојте се бавити било којим спортом без консултовања са лекаром ако имате претњу од спора или вероватноће превременог порођаја;
  • Пожељно је избегавати физички напор до 16 недеља, јер је у овој фази најважнија опасност губитак бебе;
  • Осетивши током спорта, да је утерус у свом тонусу, хитно заустави вјежбу, како не би штетила фетуса;
  • Важно је пратити пулс – не би требало да прелази 150 откуцаја / минуту.

Ми контролишемо дисање

Пуно је речено о предностима правилног дисања током рада. Стварно помаже да обезбеди правилан проток крви и ослободи непријатне осећања жене. Неопходно је свакодневно вежбати дисање најмање 10 минута дневно.

Током борби, будућа мајка може бити збуњена, али важно је да не заборавите на дисање, јер морате помоћи не само себи, већ и детету. Ваша дужност је да учините све што је могуће за ово.

  Зашто вам треба кокош за новорођенчад

Вежбе за дисање су неопходне не само током порођаја, већ и током периода довођења детета – потребан му је кисеоник, а одређене вежбе омогућавају му да сатурише тело у одговарајућој количини. Захваљујући њима, крвни проток се побољшава, диспнеја нестаје, токсикоза је лакше толерисати, кардиоваскуларни систем је нормализован.

О томе како обавити вјежбе дисања, које су потребне за безболност порођаја, кажите на курсевима. Ево неколико вежби које можете сами учинити.

Лежи на леђима са јастуцима испод главе и колена, издахните, а затим дубоко удисајте, полако, тако да ваш стомак буде испуњен ваздухом. Са сваким дахом, одложите га 4-5 секунди и изађите, осигурајте да се сви мишићи опусте.

Седите у угодном положају, дишите што је брже могуће (попут пса без ваздуха). Овај метод дисања је користан у процесу појављивања бебе. Током трудноће омогућава мишићима да се опусте.

У 4 тачке, удахните ваздух, држите је истог броја секунди, а затим издахните, такође, на 4 рачуне. Такве вјежбе помажу у осигурању да су рођења успешна и безболна, јер су оксигенирани органи лакши за рјешавање овог процеса.

Јачати самоконтролу

Безбједни рад: да ли је то могуће и како то може постићи?

Најбољи савет о томе како мање трудити рад је ваше тело. Осјетите се на којој позицији постанете лакши, који покрети требају бити урађени за ово.

На пример, многе жене у биткама повезују и одвајају колена, спуштају и подижу карлицу. Ово је ефикасан начин да се ваша беба роди раније.

Покушајте да не вриштите. Многе жене на тржишту рада замјењују позив са песмама и песмама. Отежава бол, одвраћа се и дијете се не наглашава. Можете разговарати са бебом, тражите га да то учини брже.

Ако је процес веома тежак и жена није у стању да толерише бол, добијају јој опојне аналгетике или епидуралну анестезију (убризгавање у област испод струка). Сада знате да је порођај могуће што је могуће безболно, па да ли је вредно бринути? Очекујте када видите бебу – ово ће бити најсрећнији тренутак у вашем животу.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock
detector