Ја сам мама!

Да ли је контрацептивни патцх ефикасан?

Нежељена трудноћа није увијек радост и увек оптерећење: уосталом, жена ће морати да направи тешку одлуку - да роди или да има абортус. А последња опција је такође негативна последица по здравље и повремено смањује могућност следеће повољне трудноће и нормалне, без компликација, развоја фетуса.

Да ли је контрацептивни патцх ефикасан?

На срећу, савремена фармацеутска средства не стоје стално и стално нуди женама разне новине у области контрацепције.

Једна од најновијих иновација је контрацептивни патцх.

Хајде да детаљније причамо о новини: сазнајте шта је то, какве су његове предности и слабости и како користити такав патцх за контрацепцију.

Шта је контрацептивни патцх?

Споља, таква контрацептивни не разликује од конвенционалног лепљиву траку, коју користи као средство за заштиту од формирања калуса и отворене ране заштити од уласка спољног прљавштине.

Контрацептивни патцх је танка трака са приближном димензијом од 5к4 и површином од око 20 квадратних центиметара:

Да ли је контрацептивни патцх ефикасан?
  • Употреба малтера против непланиране трудноће претпоставља да се она придржава коже у зони лопатица, задњица, рамена, абдомена првог дана менструације;
  • На почетку сваке нове недеље, патцх се такође залепи и поступак се врши три седмице заредом;
  • У четвртој недељи, контрацепција не треба да се залепи, јер је ова недеља завршетак циклуса и очекује се долазак менструације.

Патцх из непланиране трудноће, према медицинским истраживањима, даје висок степен заштите у области заштите - око 99,5%. Само кондоми имају већи степен заштите од трудноће, али је њихова употреба и мушкараца и жена на много начина прилично непријатна. Због тога средства за заштиту од гипса постају популарна у савременом друштву.

Наравно, употреба контрацепције патцх, нежељена трудноћа је увек најважнија функција у заштити женског тела од непланираног зачећа, међутим емпластиц врсте може да се користи као ефикасно средство за прилагођавање хормонске нивое, као и користи се као лек за одређене повреде менструалног циклуса.

Како иновације функционишу у области заштите: кратак опис механизма деловања

Лепак који се наноси на кожу против нежељене трудноће у унутрашње слојеве лочи се на посебне материје хормонског плана - етинил естрадиол и норелгестромин.

Ове супстанце са протоком крви падају у женске јајнике и утичу на овуле - они губе способност ђубрења. Штавише, саид материје Такође можете променити композицију вагиналне слузи, да га учини доступним за активно малопроходимои сперматозоида чиме спречава даљи женско од нежељене трудноће.

Да ли је контрацептивни патцх ефикасан?

 Физичко здравље жена приликом употребе ове врсте лепљивог гипса не трпи, јер менструални циклус није прекинут строгим методама, али наставља да функционише у уобичајеном режиму.

Важно је запамтити следеће информације: гипсан контрацептив је поуздано средство заштите од непланираних концепција, али за разлику од кондома није у стању да заштити тело од штетних сексуално преносивих инфекција.

Због тога је његова употреба релевантна за жене које не често мењају своје сексуалне партнере.

Како користити патцх-контрацепцију: детаљна упутства

Прва употреба контрацептива треба увек бити првог дана од доласка менструације. 

Изузетно је важно учинити све манипулације помоћу групе у складу са упутством, јер само у овом случају може се уверити у сопствену заштиту од нежељеног концепта.

Да ли је контрацептивни патцх ефикасан?

Пожељно је снимање дана седмице у којем лепите лепак, тако да тачно за недељу дана морате замијенити новом копијом. И не можете у сваком случају да збуните дане!

За фиксирање гипсане контрацепције можете изабрати било коју зону погодну за вас: подручје лопатица, абдомена, задњица, рамена.

Љепило и промјену лијека је потребно три недјеље заредом - четврти је додијељен за паузу и остатак тела.

По истеку тога, неопходно је ојачати лежиште у било којој од зона на дан који је раније изабран.

Контрацептив се наноси на суву и чисту кожу: пожељно пре фиксирања да се туширате и сушите се ручником. Не примењујте никакву козметику на површину лепка - крема или гел може значајно ометати пенетрацију активних супстанци испод коже и жељени резултат може бити у сумњи.

Предности апликације

Да ли је контрацептивни патцх ефикасан?
  • Употреба малтера не ограничава сексуални живот жене: у сваком тренутку можете имати секс и не слиједите вријеме, јер контрацепција типа патцха нема временски рок. Штавише, његова употреба не изазива специфичне мирисе, богат вагинални пражњење, не смањује количину природног мазива;
  • Употреба алата не захтева женама никакве посебне вјештине које су неопходне приликом инсталирања прстена, капица и спирала. Такође, контрацепција не утиче на развој ерозије, не може бити узрок развоја ектопичне трудноће и других болести женског репродуктивног система;
  • Потребно је само да запамтите једног дана када вам је потребно лепити лепак, док користите оралне контрацептиве, понекад морате водити календар и свакодневно провјеравати с њим.

Такође, плус апликација је чињеница да ако одједном из неког разлога постане непријатно са његовом употребом - једноставно морате уклонити поклопац са коже. Ово је његова повољна разлика од хормонских ињекција, што може узроковати нежељене ефекте, али се неће елиминирати док се ниво хормона нормално не нормализује.

Недостаци употребе

Значајан недостатак овог лијека јесте да се и даље примјењује на хормонске контрацептиве, те стога његова употреба није могућа за све жене. Поред тога, пре прве употребе потребно је добити лекарску помоћ како би избегли неугодне последице.

Да ли је контрацептивни патцх ефикасан?

Такође, жене које су покушале да се поправи су се жалили да је закрпа долази заглавио лако у било ком третману воде, то јест, мораћете док купање или туш да пажљиво размисли о томе како да се заштитите подручје са етикете контрацепције од влаге, али је веома незгодно.

Збуњена од женских представника и чињеница да се крајем недеље површина контрацептива постаје неуредна и чак прљава у пределу ивица, а то није естетика која може заплашити партнера.

И, коначно, главни недостатак лијека је то што често изазива јаку иритацију коже и категорично је контраиндикована код жена са преосетљивом кожом.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

62 + = 72