Ја сам мама!

Да ли је могуће да жена постане трудна без човека?

Наука не стоји мирно. А за многе жене ова чињеница је право спасење. Традиционалне патријархалне вредности, на срећу, постепено се зближавају у позадини, а све више и више слушамо наше жеље и циљеве.

Сада, ниједна цивилизована особа није изненађена рођењем у року од 30 година или касније, јер је развој личности жене постао приоритет. Ова чињеница на много начина има позитиван ефекат.

Иако се верује да је женски организам најпогоднији за лечење и рађање првог родитеља до 25 година, психолошки аспект каснијег порођаја је много повољнији. На крају крајева, шта може бити боље од планираног и жељно пожељног детета, који ће се онда заљубити и родити родитељи, за које животно искуство није празна фраза?

Главне врсте концепције користећи савремене методе

Међу тренутно познатим методама вештачке оплодње су следеће:

Да ли је могуће да жена постане трудна без човека?
  • интраутерина инсеминација;
  • ин витро ђубрење (ИВФ);
  • замрзавање јајета;
  • донорско јаје.

У првом случају, постоји ограничење употребе методе. Дакле, пацијенту, којем се показује процедура оплодње, треба да буде мање од 30-35 година, жена мора имати високу пропустљивост у тубали и пуно гинеколошко здравље.

Овај метод подразумијева увођење специјално припремљене сперме квалитете директно у материцу пацијента.

Даље парцела се развија као и код традиционалне концепције. За инсеминацију користите мужеву сперму или донатор, у одсуству сталног партнера. Метода разликује своју финансијску приступачност, али је много мање ефикасна него ин витро ђубрење.

За жене старије од 35 година, које се питају да ли је могуће затрудњети без укључивања мушкарца, ИВФ је најпоузданија опција. Ово је последица брзог смањења фоликуларне резерве пацијента и високе ефикасности поступка. Истовремено, ИВФ претпоставља високу вероватноћу концепције чак иу присуству више болести.

Још једна малу футуристичку методу, како да затрудни без човека, је замрзавање јаја. Ова метода је веома сложена и скупа, ипак, у одређеним ситуацијама се може показати као одлучујућа. Чини се да у овом животном циклусу девојка не може постати мајка због различитих околности, али такође има и брз пад у резерви фоликула. У другом случају, јаје треба да се сачува ако се пацијент оперише, чије последице у будућности представљају препреку за јаје.

Зашто би жена затруднела без човека - главни разлози

Можете ли замислити да су се наше мајке, или још горе, баке и прабабе барем питале о овом питању?

И једва да је неко озбиљно размишљао о девишком рођењу, описаној у познатој књизи. Ипак, савремени представници лепог, али далеко од слабијег пола, не само да самостално одлучују где, када и како да замишљају и рађају дијете, већ и размишљају о перспективи процеса без укључивања мушке популације.

Постоје три главна разлога који мотивишу девојке за такве мисли:

Да ли је могуће да жена постане трудна без човека?
  • жеља за изградњом каријере у младости испоставило се да је важнија од концепције и рођења дјеце;
  • неуспјешни покушаји затрудње;
  • покушати да заштити себе и будућу бебу, користећи савремене методе вештачке оплодње.

У сва три случаја говоримо о потпуно различитим врстама жена и различитим методама концепције.


На пример, каријеристи, о којима се дискутовало у првом разлогу, ово је обично успјешна дама нешто више од 35 година. За никога није тајна да четрдесетогодишња линија може значити скоро сто процената неуспеха у покушају да замисли дете. Неко успије без икаквих проблема, али иначе не може учинити без интервенције науке. Чињеница је да се уз старост, фоликуларна резерва постепено смањује код жена, а овулација пролази све ретко.

Животни пут свих је другачији - и то може бити не само у каријери, већ иу немогућности изградње истински јаке породице са поузданом особом. Све ове приче уједињују главну ствар - брз опадајући потенцијал да постане мајка по узрасту. У најекстремнијим случајевима, морате се обратити донатору за јаје.

Друга група разлога уопште не значи одсуство мушког партнера. У овом случају можемо говорити о неплодности или ниском потенцијалу ћелија ћелија једног од супружника. Немогућност да замисли дете за многе породице постаје прави тест, јер традиционална ћелија друштва није представљена без присуства наследника у њој.

Међутим, методе вештачке оплодње у облику ИВФ или вештачке оплодње у већини случајева помажу у решавању проблема. У зависности од тога да ли жена има сталног партнера или не, користе се његова сперма или сперма донатора.

Што се трећег разлога односи на жељу жене да остане трудна без човека, могуће је примјетити примарни психолошки фактор. Неке даме не желе да ризикују рођење детета у касном животу за рођење.

Неко је спреман, и поред одсуства мужа, да роди дете, мотивишући одлуку чињеницом да у наредним годинама може постати нерјешан проблем.

Да ли је могуће да жена постане трудна без човека?

У овом случају користи се ИВФ метода која користи сперматозоид донора.

Социјално гледано, потреба да се породи 20-25 година је одавно нестала, али говорећи о физиолошким факторима, у таквој одлуци постоји тачна логика.

Међутим, вештачка оплодња се никако не показује свим девојчицама које због једног или другог разлога нису среле достојанственог оца за своју будућу дјецу млађу од 30 година.


На крају крајева, ИВФ је прилично озбиљан корак, праћен интервенцијама у телу. Можда у неким случајевима вреди мало чекања - а прави човек ће се појавити у вашем животу.

Због било ког разлога не усуђују се да предузмете тако одговоран корак као концепција у вештачким условима, достигнућа савремене науке су потпуно на вашој страни.

Сада знамо како ако желите да затрудните без човека, користећи ИВФ или без њега. Ако сте сигурни да се у вашем животу дете мора нужно појавити, немојте ограничавати себе и сигурно идете напред да бисте се суочили са будућношћу.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 6 = 2