Ја сам мама!

Дете иде на врх – шта да уради с тим?

Скоро свака деца пролазе кроз периоде ходања на прстима, када почињу да уче како да трче, скоче и шетају. Ово се сматра природним све до три године. Ако приметите да ваша беба иде на чарапе након овог узраста, онда је ово озбиљно нарушавање здравља мрвица.

Зашто дете носи чарапе?

Дете иде на врх - шта да уради с тим?

За сва кретања која особа ради, нервни систем одговара, сваки део је одговоран за неку одређену функцију мотора. Нервни систем је врло сличан пирамиди и све је у њему повезано. Ако је особа почела да се креће и брзо је то довршила, све ово је обезбеђена пирамидалном структуром.

Постоји неколико разлога зашто дете може ходати на прстима:

  • дете покушава да стигне за нешто;
  • плаши се да нешто дође;
  • привлачи пажњу;
  • имитира некога;
  • жели да се појави и појави;
  • копира некога;
  • научио је да иде шетачем и сада се сећа тога.

Али постоје и други разлози, о којима ћемо размотрити у наставку.

Кретање на типтое, дете дешава чешће. У њој постоји вишак неискоришћене енергије, па стога није користан да би се прешао. У овом случају, неопходно је врло често и дуго бити на улици, тако да уђе у њега, а такође га одведе до базена на пливању. Такво дете мора стално бити у покрету, ходати и пузати.

Озбиљнији проблем који доводи бебу на типтое је инфантилна церебрална парализа (церебрална парализа). Са овом болести, он једноставно не може физички да стопира до краја и нећете ништа радити с овим.

Постоји још један разлог за пешице на врховима - ово је траума код порођаја. Проблем је исправан, али је неопходно позвати доктора на вријеме, он ће прописати терапеутску гимнастику и прописати да носи посебан завој.

Мишићна дистонија може често изазвати тако чудан циркулацију. У многим новорођенчадима, више - више од половине новорођенчади се роди са одступањем у развоју мишића, док беба не стоји потпуно на ногу, већ стоји на прстима.

Још један разлог за овај ход је пирамидална инсуфицијенција, односно активности у дечијем нервном систему су поремећене. То је одступање у интраутеринском развоју бебе иу самом процесу порођаја.

Малчић има рефлекс за ходање до три месеца, али касније нестаје, након три месеца беба почиње да шчепа прсте или стоји на врху. Овај проблем је најчешћи, и о томе ћемо детаљно говорити.

Како лијечити пирамидалну инсуфицијенцију?

Дете иде на врх - шта да уради с тим?

Љекар прописује терапијску масажу, коју обавља професионалац. Са овом масажом, мишићи су ојачани и тонус се уклања. Овај поступак се спроводи сваких шест месеци.

Масажа је прописана за узимање сложених витамина и лекова, прописивање пливања, гимнастике, шетње на шљунку и песку.

Родитељи морају свакодневно радити дијете сљедеће вежбе:

  • у руци да узмете ногу од мрвице и да понесете палицу дуж једне мрвице, како нацртати број 8;
  • гнетите мишић у телу са два прста на педицу;
  • морате купити лопту за фитбалл, ставити дијете на њега и окрените лопту десно и леђа, а дете треба пуни на њему и сортирати ноге.

Ако желите да знате или ваше дијете шетате на чарапама, морате држати пазухове преко стола и спустити их тако да ноге додирне површину стола и благо нагну напред. Ако је дете почео да попне ноге, потпуно стави стопала на сто, онда је његов нервни систем добро развијен, али ако крене на врхове, потребно је видети доктора.

Ако ваша беба је поред ходати на прстима показује и других проблематичних симптома, као што баца главу, свињска тело, немиран сан ноћу и узнемирујуће дан, онда највероватније, дете неуролошке абнормалности.

Ако ваша беба здрава и расте старост, не треба да се уради од ове трагедије, али ако дете настави даље да хода на прстима у 4 и 5 година, онда будите сигурни да се консултује лекара.

Како родитељи треба да раде ако њихова беба буде на прстима?

Прво морамо да одведемо бебу у болницу неурологу деце, само ће он одредити узрок проблема и наћи решење.

Ако је лекар дијагностицирао поремећај мишићног тона, он ће прописати пливање и масажу дјетету који иде на врхове, а такође ће требати редовне вјежбе. Још увек треба пажљиво рећи клинацу његову потезу, подстакните га да осигура да он сам научи да исправно иде.

Ако дете у процесу учења хода на типовима, онда морамо напустити шетаче.

Како девојчица учи да иде?

За почетак, клинац стоји, иако је задивљујући и стезајући на носачу. Главна ствар у овом тренутку је подршка и спречавање пада бебе тако да се не уплаши и не удари.

Почевши од девет месеци, дете почиње да се креће самог себе, задржавајући се на зидовима или неким импровизованим средствима. Родитељи треба да помогну дјетету, морамо држати играчку на даљину, тако да неколико пута корака.

Ако дијете, направи корак, пада, онда га мора лагано покупити и не вриштити, како га не уплашити. Изаберите удобне ципеле, требало би да буде стабилно, лако, не притискајте и не клизите.

Ако Типтоес година старог детета, онда бринути о томе није ништа - вероватно је овладао хода, али ако је он стално иде, неопходно је да се окрене педијатра и неуролога, јер мрвице развија мишићну хипертоницити.

Зашто дете стоји на врху?

Пуно дјеце стоји на врху - то је знак мишићне дистоније. То је опасно, јер у будућности мрвице може бити лоше држање, цлубфоот, ненормалан ход, тортиколис, и формирање одлагање моторичких способности: удерзхка главе, државни удари, седи, хода и пузећи.

Често се дешава да дете стоји на прстима, а када ходајући не пада на пуно стопало, а понекад и дете трчи на врховима чак иу ортопедским ципелама. Да се ​​стегне са њом није неопходно да се обратите лекару.

Грешке које не би требало дозволити у лечењу

Дете иде на врх - шта да уради с тим?

Неактивност родитеља. Већина родитеља, када виде како им је дијете на петама, мисли да ће ићи даље на себе и због тога не продужити лијечење.

Али патолошки тон није оштећен, али је то велики ризик да ће беба опет доћи на врхове.

Није често израђен алгоритам за коракање, чак и ако је беба већ на петама. У почетку се види да се мрвица иде у праву, а када се убрза, подиже се на врхове. У овом случају, не можете напустити третман, јер све може да се врати и поново мора да дође до компликованог третмана.

Чак и ако ваше дијете иде на врхове - онда је ово исправно, најважнија ствар у времену ће се окренути специјалисти. Он ће вам помоћи, смирити се и ставити мрвицу на пуно стопало!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 5 = 1