Друго дијете у породици - ми тежимо предности и слабости | pangudownloads.com
Ја сам мама!

Друго дијете у породици – ми тежимо предности и слабости

Било која пуноправна породица пре или касније почиње размишљати о томе да има још једног носиоца породичног имена. У нашем друштву, мишљење да деца морају нужно бити двоје, убрзала је, али у стварности садржи пар деце - тешко је не само материјално, већ и психолошко.

Заправо, у овој ситуацији постоје и позитивне и негативне тачке. О њима се говори о овом чланку.

Други клинац: за и против

Друго дијете у породици - ми тежимо предности и слабости

Психологија и родитељско искуство омогућавају идентификацију неколико главних разлога за родјење другог детета:

 • Нема жеље да се прво дете донесе хиперопом, што му даје способност да формира снажну и независну личност;
 • У интеракцији са сестром или братом, друго дете у породици почиње да се брже и лакше развија у контакту са вршњацима;
 • Дечак или девојка, рођена прва, престаје да се плаши да не задовољава очекивања својих рођака, јер су сада све наде и захтјеви подељени на два;
 • Деца почињу да развијају рано осећање одговорности.

Негативни тренутци су прилично уобичајени:

 • отежавајућа материјална или стамбена ситуација у породици;
 • страх од родитеља прије потребе за превазилажењем детињске љубоморе и сукоба.

Која је савршена разлика између деце?

Сви родитељи који у почетку планирају да имају више од једног наследника, су мучени због проблема који треба бити идеалан узраст међу својом дјецом. Одједном ћемо направити резервацију да свака породица има право на лични избор у овом случају, али ако постоји жеља и прилика, боље је слушати доступна мишљења и препоруке.

Дакле, на примјер, биће добра за мајку и прво дете ако је разлика између дјеце 3-4 године. Током овог периода женско тело ће се опоравити од претходне гестације и резолуције терета. Друго воће ће имати стварну прилику да се у потпуности развије, то ће бити довољно за калцијум, хранљиве материје, витамине и друге елементе.

Ако говоримо о мајци сама, онда кратак период између трудноће има лоше дејство на њен изглед и унутрашње здравље. Приметно је у зубним зубима, тупим и крхким косама, проблемима са метаболизмом и другим спољашњим манифестацијама исцрпљивања тијела.

Жена је такође тешка у моралном смислу, јер је брига о времену и даље проблем. Пуно је лакше када је најстарији већ у могућности да бар оде у посуду, једе сама или се бар обуче.

Када се родити после царског реза?

Приликом одлучивања о другом наследнику, важно је узети у обзир начин на који се појавило претходно дете. Ако се ради о царским резовима, интервал између трудноће треба да буде најмање 2-3 године. Ово је колико ће времена трајати како би се материца добро исцелила.

Ако задржите препоручени интервал, појављивање другог детета у породици ће се догодити природним средствима. Поново, царски рез - то није изговор за одлагање с следећим ђубрењем, јер се разлика од 10 година између гестације може претворити у руптуру материце дуж старо ожиљке.

Психолошки моменти

Друго дијете у породици - ми тежимо предности и слабости

Дечја љубомора је најгора ствар с којом се могу суочити родитељи времена. Међутим, ако између деце постоји разлика од 3-4 године, већ постоји права прилика да се старији припрема за појаву другог члана породице, а њихово зближавање ће безболно проћи за све.

О томе исто у домаћем плану. У овом добу, прва беба већ дуго иде у вртић и може да служи себи. Мајка аутоматски добија време за млађе, за себе и за решавање домаћих проблема.

Како припремити старешину због потребе за подјелом?

Врло добро, када су прво и друго дијете у породици пријатељице, па чак и породична психологија не открива грешку ни за шта. У већини случајева, све је у супротности, а хронична деца се не слажу једна с другом. Тужно је, али њихово понашање је последица погрешне тактике самих родитеља, који од првог рођеног сакривају чињеницу да је тренутна допуна породице.

У будућности можете избјећи проблеме на сљедеће начине:

 • Реците старцу о предстојећим позитивним промјенама, о томе шта ће он морати да игра са ким, кога да подучава и са ким ће бити пријатељи;
 • Није неопходно питати прворођеног ако жели да има сестру или брат када је већ у првој фази трудноће. Након негативног одговора, скоро је немогуће промијенити ум бебе;
 • Док чекају допуну, заједно са децом купују одећу, играчке и додатну опрему за новорођенчад. Не заборавите да нова одећа треба примити не само друго дете у породици, већ и прво, у противном љубомора неће вас чекати;
 • Откријте дете "страшно"Тајна је да беба у стомаку чује све, а ти можеш мирно да разговараш са њим;
 • Немојте говорити фразе унапријед: "Нећемо те мање вољети", Иначе ће клинац почети размишљати о њима.

Да би се ваша деца лепо односила, морат ћете напорно радити и створити атмосферу удобности, љубазности и љубави у породици. Важно је да не експлоатишете првог рођака, а не да га претворите у дадиљу или присилног помоћника, одузимањем детињства и испуњавању родитељских дужности.

Неопходно је наћи времена да комуницирају са обома дјецом и мора бити пун и висококвалитетан. Заједно, не бацајте секције и додатне класе, читајте и играјте. Ако све ово није довољно снаге и времена, активно укључити родитеље и блиске људе.

Државна помоћ за друго дијете

Друго дијете у породици - ми тежимо предности и слабости

Монетарна плаћања од државе положена су на прву и сваку наредну бебу. Поред тога, не заборавите на прилично импресиван матични капитал, али можете га потрошити само на специфичне потребе, а не на одржавање новорођенчета.

Из буџета земље постоје једнократна и трајна плаћања за друго дете које се појавило у породици. До годину и по дана, материјална подршка пружа држава, након чега се исплате преносе на рамове мајчиног послодавца.

Без обзира да ли се у породици појавио први, други, дечак или девојчица, дете постаје власник банкарског рачуна и картица за коју су примљена сва плаћања.

Одлука о другом детету мора бити обострана за мајку, за оца и за прво дете. Ако један члан породице изражава неслагање са појавом новорођенчета, треба да материјално разговарати о свим спорним питањима, на рођењу бебе није изазвао неповратне последице по породицу.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 2 = 2