Како можете све да управљате бебеном бебом: тајне и препоруке | pangudownloads.com
Ја сам мама!

Како можете све да управљате бебеном бебом: тајне и препоруке

Дете је срећа за цијелу породицу. Његову појаву очекују не само родитељи већ и баке и деде. Међутим, будуће маме доживљавају о предстојећим рођењима не само због самог процеса, већ и зато што схвате да ће се са изгледом мрвица њихови животи радикално промијенити. Како учинити све са малим дјететом?

Шта плаши будуће маме

Како можете све да управљате бебеном бебом: тајне и препоруке

Ови страхови нису неосновани.

Заиста, након порођаја и састанка са бебом, мајка се очекује не само срећан минут комуникације са дуго очекиваним сином или кћерком, већ и пуно нових, додатних проблема.

Поред бриге о детету постоје и кућне послове којима се не може избећи, а имајући у виду савремени ритам живота, чак и када су на декрету, многе жене и даље раде.

Помозите рођацима да не повреде

У већини случајева, блиске особе, а нарочито баке, нуде своју помоћ. Али, као што је у току популарни женски часописи и друштвене мреже анкетама, у већини случајева, њихову помоћ младе маме или одбити одједном, или само прихватити у почетку, а касније покушати да имају времена да ураде све сами.

То је врло лако објаснити. Када се у кући појавила још једна љубавница, која недвосмислено покушава да уради нешто по сопственом нахођењу, конфликти почињу у породици. Наравно, не би требало да се потпуно одрекне. Уосталом, у време када сте имали времена да не само хода са дететом, али и да комуницира са пријатељима и само да скрену пажњу са домаћих проблема, баке и деке могу помоћи уради чишћење, прање посуђа, опрати. И можете послати шетњу с малом баком, а најбржи уобичајени рад око куће.

Можда неко чита ове линије, мало завидне, уздахне, кажу, "Ја бих имао таквих помагача", јер баке могу да раде и једноставно неће имати времена да помогну младој породици са бебеном бебом.

Додатне околности

Како можете све да управљате бебеном бебом: тајне и препоруке

Много теже од породица са новорођенчетом, ако имају друго дете. Онда је питање, како све
постаје још хитнија. Поред додатне бриге о младој мајци и даље ће се требати платити старијем детету повећана пажња, тако да се није осећао лишен и напуштен. А старост апсолутно није битна. Погрешно је мислити да ако старије дете већ иду у школу, онда ће пружити неку врсту помоћи, а родитељи ће моћи све учинити брзо.

Не само да проверавате лекцију, шетате, припремате храну и само разговарате, сазнајте како су ствари у питању код једногодишњих ученика, наставника и тако даље.

Излаз је

Дакле, с обзиром да се млада мајка која се вратила из породилишта са новорођењем очекује неколико пута више одговорности и брига, сви се слажу.

Како бити? Како се носити са тако великом количином домаћег задатка? Излаз из ове ситуације је јасна, јер многе жене не само нашао времена за кућне послове и подизање детета, али и посветити времена за себе, иду у куповину, па чак и настављају да раде и стварају додатни приход за породицу. Време за дете, "Мало блага", док мање није дато, што је најважнија околност.

Учити сам да се носиш са собом

Они који су заинтересовани да раде све око куже са бебом, одговор ће бити недвосмислен - само је потребно да правилно додијелите своје вријеме.

Испоставља се да чак и од првих дана живота бебе не може се успоставити само снажан контакт са новорођењем, већ и његова активност током дана како би се развио нови начин живота за себе и своју породицу.

Баби вам све говори

Како можете све да управљате бебеном бебом: тајне и препоруке

У почетку беба једе и спава, време за буђење се постепено повећава. Наравно, најбоље је радити све кућне радове док беба спава, али вријеме његове будности може се користити не само за комуникацију, већ и за друге активности. Наравно, много зависи од природе вашег детета. Једна је ствар када је дијете апсолутно мирно и може се играти самостално, ходати с оцем или баком и не захтијевати сталну пажњу мајке.

Али ту су и дјеца која једноставно неће дозволити мајци да нешто учини. У већини таквих случајева, без помоћи, мама једноставно не може учинити. Међутим, чак и ако има пуно помагача и постоји неко ко ће напустити бебу код куће или послати шетњу, још увијек ће бити врло мало времена за вашу мајку, тако да пажљиво планирате и трошите то са профитом.

Мала тајна

Један од најважнијих савјета које су искусиле маме дало би онима који само чекају састанак са малим - од самог почетка га навикну на независност. Звучи, можда сувише гласно, међутим, је најефикасније решење и, у принципу, један од основних принципа подизања детета, а једини излаз за оне који покушавају да разумеју како све време у вези са новорођенчету. Од првих дана живота, дете већ почиње да разуме своје родитеље.

Ово може бити врло једноставно провјерити. Ако га мајка првог журбе позива на бебу и узима у наручје, када је папа ће или други члан породице, оброку може да схвати да хировита бескорисно и да чини уступке да му нико неће, тако да само престане да плаче. Шта то показује? Чињеница да вам не треба да почнете да разишћујете свог сина или кћерке од првих дана. То ће штетити и себе и њега.

Дакле, сумирамо:

Како можете све да управљате бебеном бебом: тајне и препоруке
 1. Кување хране може док беба спава мирно док се док "Мали" отишли ​​су да ходају бака или стављају колевку у кухињу;
 2. Користите једноставне рецепте за кување. Ако ће током викенда доћи време, онда се препустите рођацима кулинарским ремек-делима, али у току седмог дана биће боље када проводите преостало вријеме на другим, једнако важним питањима;
 3. Ако смањите дневно чишћење само да обришете подове у соби у којој је беба, можете уштедети доста времена. Пуноправно чишћење се може радити једном недељно, на примјер, када је слободан дан код мужа;
 4. Немојте одлагати прање "За касније", учитај машину како се ствари заглушују и чисте ствари одмах;
 5. Одмах исперите посуђе, немојте чекати док лавабо не пуни;
 6. Покушајте, да на кућним пословима не остављате више од 1,5-2 сата дневно;
 7. Када планирате своје време, истакните главне и секундарне ствари и немојте се обесхрабрити када нешто не успије, јер је врло тешко управљати свима с дететом;
 8. Избегавајте гледање ТВ или интернет у предвиђеног времена за друге активности, као што је често случај да док беба спава, мама троши на њих доста времена, а онда изненађен кад ништа не може успети;
 9. Привући свог мужа да комуницира са бебом. Када игра или се дружи са малим, можете учинити нешто важно код куће, а након посла, комуницирање са бебом ће помоћи да се опустите;
 10. Уверите се да треба времена за себе, пронаћи прилику да комуницирате са својим пријатељима, али, наравно, дете не би требало да буде лишено истовремено;
 11. Правилно одређивање приоритета. Дете је најважнија ствар коју имате у животу, стога, када немате времена да учините нешто о кући, то ни на који начин не би проузроковало негативне емоције према њему.

Не заборавите да укључите у своје планове комуникацију коју друго дете захтева. Појава бебе за њега и тако ће бити огроман стрес, а ако мама и тата не нађу време, то може чак и узроковати непоправљиву психолошку трауму. Биће прекрасно ако можете редовно ходати заједно или присуствовати неким забавним активностима, а најмлађима оставити баке.

Како можете све да управљате бебеном бебом: тајне и препоруке

Апсолутно је нормално када жена покушава да буде идеална супруга, господарица и мајка, али често те тежње штетише и жени и њеној цијелој породици.

Имајући у виду да је на породиљском одсуству, она мора чувати кућу Спич Ратимир и распон, кување ремек за ручак и вечеру, као и друге послове по кући и паралелно се брину о деци, раде домаће задатке са њима, ходање, жена прави огромну грешку.

Покушајте све учинити умерено.

Не заборавите на вишу сила која није осигурана од стране било које породице са новорођенчетом. Узмите залихе репроматеријала и практичност хране, пре-прање и испеглати одећу и пелене, као и могуће, наравно, искористити све расположиве створење услуге које су створене да би ваш живот лакшим.

Волите себе и своју бебу, и све остало ћете дефинитивно добити!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

45 − 35 =