Како подићи безобразно дете? | pangudownloads.com
Ја сам мама!

Како подићи безобразно дете?

Кажу да је одгој дјетета потребно почети док лежи преко кревета. Али, ако време изгуби, дечак постаје покварен, не реагује на напомене старијих - како се носити са проблемом? Психолози препоручују да у пракси уведу одређена правила, која се морају посматрати сваки дан. У овом случају, правила су намењена не само пранкстерима, већ и њиховим родитељима.

Основна правила како подићи непознато дете

Пре свега, зло мора да научи да прихвати забране. "Не можете" неопходно је не само за мир одраслих, већ и за сигурност бебе. Успостављањем правила понашања родитељи треба максимално одговорити на случај и запамтити да је кршење забране кажњиво.

Када једном "заборави" да казни бебу, одрасли стварају преседан, а касније ће пранкстер користити:

Како подићи безобразно дете?
  • Једно од главних правила је уклањање из видних објеката који представљају опасност по здравље неочигледне особе или су искушење, на које се не може одолети. Такве ствари укључују убадање, сечење, премлаћивање предмета, а такође представљају одређену вриједност;
  • Ако дете већ разуме шта је забрана, вриједи му објашњавати зашто је била кажњавана казна. Ако ватра не разуме зашто одрасли нису задовољни, од оваквог васпитања нема смисла;
  • Неопходно је довођење осећаја одговорности код детета. Да бисте то урадили, морате започети малу: инструкцију да обришете прашину са стола, водите цвеће, извадите смеће. Постепено, списак ствари у домаћинству треба да се прошири. У овом случају, беба ће ускоро схватити да својим лезењем, расипањем ствари око стана, додаје себи рад на кући и, можда, постаје послушан;
  • Зарајући неуобичајене перформансе чишћења у својој соби, никад не треба одступати од правила. Сваке ноћи играчке морају бити послате на њихова места;
  • Психолози саветују неозбиљном детету да успостави ригидни режим тог дана. У овом случају, дете ће тачно знати када се чисти играчке, када се забави, и када треба да оде у кревет;
  • Како подићи безобразно дете?Савршено развијају дисциплину деце у спорту. У већини случајева, неумољивих пранкса, јер не налазе утичницу за бесна енергија. Најбољи начин за сузбијање хиперактивности биће спорт;
  • Ако се пранкстер понаша грубо у односу на одрасле, неопходно је одмах зауставити ово понашање и казнити. У супротном, никад неће научити да поштује старешине, а деца могу да се брзо дегенеришу у необичну ситуацију.

Да ли постоји алтернатива физичком кажњавању?

Неки родитељи верују да савршено добро знају како казнити непослушног детета. Обично се користи појас. Понекад се беба шаље неколико сати у угао, како би схватио колико се лоше понашао. Ове мере неће помоћи да се избори са проблемом.

Физичко кажњавање само провоцира изолацију деце која ће у будућности покушати да прикривају лезије, а не изазивају гнев својих родитеља, или тврдоглавост, да пахну свим одраслим особама.

Како подићи безобразно дете?

Најрадационалнија казна је лишавање онога што воли пранкстер. На пример, дете се користи за проводјење времена играња компјутерских игара. Вриједно је у одређеном тренутку да искључите системску јединицу и објасните својој вољеној особи да ће увијек бити тако кад не послуша ријечи својих родитеља. Дете мора да научи да ће му шибање лишити његове омиљене забаве.

Периодично, у разговору с пранкстером, пожељно је подсјетити да се кривична дела кажњавају. Морамо научити дјетету да постоје добра и лоша дјела.

Али не изражавајте такве мисли на директан начин. Боље је читати бајке чешће, из којих постаје јасно да је лоше понашање поносно посљедица. Читање бајки за непослушну децу у вечерњим сатима помоћи ће не само да формира тачан животни положај, већ и да пошаље бебу на спавање без викања.

Увођењем одређених правила која регулишу понашање дјетета, родитељи морају прихватити шифру "Закони", са циљем неговања бунтовног детета.

Како се носити са неваљаним дететом: правила за одрасле

Како подићи безобразно дете?

Изгледа, зашто се посебна правила за родитеље, ако је беба неваљала? Међутим, њихово понашање је разлог зашто дете манифестује непослушност. Можда таква реакција изазива претресе у породици, сукобе које одрасли не сакривају од пранкстера, претерана љубав према бакама и теткама, који испуњавају шансу поклоном.

Због тога, чланови породице одраслих требали би се сложити о пуној интеракцији.

Нико од њих не би требао одступити од утврђених правила и безобзирно размењивати штетне. Ипак, образовање не би требало да буде Спартан. Прекомерна озбиљност и недостатак емоционалних контаката могу довести до протеста од детета и повећања броја сукоба. Неопходно је у потпуности размотрити своје ставове о васпитању.

За ово морате погледати свет кроз очи вашег вољеног детета. Понекад је овакав приступ довољан да се успостави једнак однос, а не компликован хистеријама и разбацивањем.

Можете користити савјете стручњака који помажу одраслима да смирују неуобичајеног дечака. Довољно је провести један дан "Напротив". Током дана беба може да уради било шта: лежање у кревету, бацање играчака, једење сладоледа, не четкање зуба итд. Овај метод омогућава вам да уклоните напетост и јачате однос између дјетета и одраслих. Истина, често се не препоручује коришћење ове методе.

Ако наведене листе не помажу и дете наставља да се не поштује, треба консултовати стручног психолога. Боље је да радите са специјалистом на неко време него да потпуно напустите образовање.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

93 − = 84