Како помоћи дјетету постати опуштенији у школи | pangudownloads.com
Ја сам мама!

Како помоћи дјетету постати опуштенији у школи

Родитељи, с времена на време упознавање детаља о ситуацији детета у школи, понекад долазе лицем у лице са непријатном чињеницом - дијете практично не комуницира са својим колегама. Понекад се жалио повредом: "Састављачи се уопште не комуницирају са мном, шта није у реду?". Стварно, у чему је проблем - прекомјерна стидљивост, нервозни слом, последице лошег родитељства или особина дјетета? Покушајмо то схватити.

Зашто је дете тешко комуницирати у школи

Како помоћи дјетету постати опуштенији у школи

Психолози већ дуго знају да људи имају различите темпераменте, различите ликове, навике и склоности. Деца и адолесценти нису изузетак. Међутим, људи - друштвено биће, живи у друштву своје врсте, а самим тим и задатак водећих филозофа, наставника и психолога у последњих неколико векова је био глатке сукоба личности међу људима и омогући им да се конструктивно и продуктивно коегзистирати заједно за опште добро.

Школу у садашњој форми измислили су хуманисти из деветнаестог века, који су жељели да минимизирају класу и националне контрадикције које су постојале у то вријеме, како би се свим грађанима дало исто основно средњошколско образовање.

У Руској империји, средњошколско образовање било је одвојено - дечаци и девојчице се нису пресецали, наследници филистрина и аристократа се нису пресецали са потомцима сељака и радника. Сви би могли да живе одвојено у својим слабо осетљивим световима, а разлика између образовног нивоа деце била је огромна.

Од тада, средњошколско образовање је прошло дуг пут ка конфузији, а сада су сазвећници присиљени да толеришу једни друге, да се друже једни с другима, да се такмиче и такмиче. Није сваки почетак постављен за такву константну и обилну комуникацију са људима, како то захтева школа.

Ипак, да одем до одређене зграде пет или шест дана у недељи и да је у контакту са људима од седам до осам сати - мукотрпно занимање. Наставници покушавају да побољшају децидну истрајност и способност сталног менталног и физичког рада, јер то захтева одрасли живот. Али не и сви предиспонирани на то, па тако до неке мере многа деца у школи пролазе кроз насилан распад њиховог карактера.

Компатибилност темперамента у школи

Имајући све то на уму, покушајмо да замислимо како се психичка детета прилагођава овој ситуацији. Очигледно је да су најприкладнија за такве услове екстрактирана деца - дружељубива, активна, сноотка и физички развијена. Ако уз ове особине ова деца имају више истрајности и жеље да обрадују материјал који нуди школа, они ће постати одлични ученици и хорошисти, они ће бити неформални лидери у класи.

Ако не постоји жеља, а наставници неће моћи да га усади, ови момци силази у јатима троецхников насилника и бацају вишак емоција више пасиван и смири момке, често нехумано начин.

Интровертна деца - мирна, неуређена, некомуникативна, потреба за сталним одласком у школу може изгледати као брашно, чак и ако имају упорност и жељу да проучавају науку.

Понекад родитељи организују таква упутства за децу код куће, али у већини случајева таква обука захтева или одговарајући лекарски сертификат или финансијску прилику да плати посете од стране тутора. У сваком случају, ако такво дете одлази у школу, било би боље да се он физички развија, у супротном ризикује да се непрестано нападају и исмевају екстроверти.

Јасно је да се комуникација са екстровертима развија спонтано, и често има хијерархијски карактер. Најбољи ученици дечака често комуницирају са истим, ређе - са ученицима частих девојчица, још ретко - са хулиганцима и готово никад са осталима.

Дечаци-хулигани - ово је најкомучнија каста, јер они не само да морају да стално одржи статус пре него што је слаба и затворио момке, већ од удараца и борбе и разметљиво удвара девојкама, али и да буде корисно за почасти у светлу стално предстоји тест.

Како помоћи дјетету постати опуштенији у школи

Физички слаби дечаци-трочници или хорошистички стога остају сами себи, а ако комуницирају, то је углавном само са истим. И пошто по природи нису посебно склоне да комуницирају, то није неуобичајено за случајеве комплетних синглова у овој категорији.

У женском делу класе, конкурентност, по правилу, није толико јака као код мушкарца. Иако је чувен совјетски филм "Страшило"Хероји имао девојку давиш, постао комплетан друштвени изгнаник у девојку учионици теже него дечака, из простог разлога што постоји природни слој насилника који користе физичко насиље редовно међу девојкама.

У многим аспектима ово је заслуга "патријархално"Свет који осуђује жудњу за насиљем код дјевојчице је много јачи него код дечака. Наставници совјетског отврдњавања такође нису посветили пуно пажње женским борбама и површно су их третирали.

У принципу, раслојавања у школском окружењу женском или на основу учинка или, након достизања пубертет, спољним подацима. Ово је такође један од фактора у степену друштвене способности дјевојчице. Од седмог до осмог разреда тинејџери себе сматра ружан или призната као таква, ретко иду у школу дискотеке и имају ограничен друштвени круг.

Како помоћи вашем учењу постати сигурнији у разреду

На основу личног искуства и ове анализе, родитељи могу размишљати о томе како олакшати социјализацију дјетета, поједноставити његов боравак у школи и, сходно томе, побољшати његов академски учинак. Пре свега, потребно је јасно дефинисати врсту вашег детета, његов темперамент.

Љубавна породица често скреће пажњу на недостатке детета, погледајте је кроз ружичасте наочаре и сматрајући то најбоље без обзира. У ствари, искрено препознавање недостатака може помоћи да почну да раде на њиховој корекцији и олакшавају интеракцију с колегама.

Изложили смо круг ученика који има проблема са комуницирањем са другарицама: 

  • физички слаби момци, трочеников или хоросхисти;
  • ружне девојке, или их као таква признаје друга дјеца;
  • близанци и двоехништва, деца са лошим академским резултатима;
  • деца са природним нагибом за изолацију и самоту, хомебодије.

У сваком случају, или комбинацију њих, можете дати различите савјете.

Ако дечак нема медицинске контраиндикације и физички је слаб због недостатка активности - он може да се ода спортском делу. Спорт у овом случају треба пажљиво одабрати, јер Циљ је повећати мишићну масу, побољшати положај и дисање, повећати самопоуздање.

Очигледно, борилачке вештине овде нису погодне. тамо ће се такав дечак осећати неуспешним у поређењу са свим првобитним хулиганима. Овде су погодни за мање штедљиве, мање конкурентне спортове.

У случају девојке ситуација је и лакша и тежа. С једне стране, ученик са вишком тежине не може изгубити тежину, већ једноставно престати да процењујете себе кроз очи дечака, не патите од проблема "шта није у реду са мном".

С друге стране, то неће ослободити од јеерса својих колега. На нашем сајту постоји посебан одељак на тему здравље и исхрана, уз помоћ ових чланака, таква ученица може се ускладити са очекивањима јавности.

Како помоћи дјетету постати опуштенији у школи

За домаче особе интимни разговор је погодан, можда, и за неки подстицај високог присуства. На пример, дозволу да седите код куће током викенда, у замену за школску недељу без одсуства.

Деца са лошим академским перформансама треба да помогну да пронађу своје омиљене предмете и концентришу на њих сву пажњу, јер не могу покрити све одједном. Ове ствари могу "размена"О онима који не знају, у старом и неупадљивом систему варања.

Родитељи су сигурно запамћени када комуницирате са ранијим ученицима. Попуњавајући своје слабости, сваки школски учитељ може напустити гето друштвено окривљене школске групе и почети да комуницира у потпуности.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 85 = 87