Како су припремљени за вештачко осемењавање? | pangudownloads.com
Ја сам мама!

Како су припремљени за вештачко осемењавање?

До недавно - у КСКС веку - слична дијагноза је направљена за парове који нису могли да замишљају дете 6-8 година, упркос редовним брачним односима. У 21. вијеку ова дијагноза је почела да се подиже много чешће, с обзиром да се показатељ значајно помјерио - сада разматрамо могућност концепције током године уз одбацивање контрацептива.

Како су припремљени за вештачко осемењавање?

Проценат парова који су трпели од неплодности значајно су порасли, међутим, број позива за овај званични проблем за службену медицину након 1-3 године брачног живота није повећан. То је зато што сањање деце породице зна о процедури ИВФ-а - што је прилично скупо - и не сумњају да је јефтинија манипулација - вештачко осемењавање. Скоро да није потребна припрема, она се обавља за жене које још нису стигле до 30 година и имају материнске цеви у физиолошком стању.

Поступак се показује паровима код којих је проблем концепције човек или партнери откривају некомпатибилност. Са вештачком инсеминацијом, шансе да остану трудне су 20%. Поступак се може изводити три пута заредом.

Припрема за вештачко осемењавање

Пре процедуре, оба партнера морају потписати документе - како би потврдили њихову сагласност за манипулацију. Ако ђубрење врши сперма мужа, онда су папири мањи, донатор - њихов број се значајно повећава.

Затим се врши преглед, као и пре било какве хируршке интервенције. Донирају крв да би се утврдило стање здравља и имунолошки статус, АИДС, Вассерманова реакција, биохемија, хепатитис различитих врста. Ако је потребно, лечење је прописано. Жена има пролазност јајоводних туби - најмање једна цев мора функционисати, у супротном се сперматозоиди неће састати са јајом.

Присуство откривених антитела на патогене није контраиндикација за манипулацију - неки парови се окрећу медицини како би повећали шансу за здраво бебу, и срели их на пола пута. Ако муж има хепатитис или АИДС, квалитет сперме је низак или постоје наследне болести, користе се донорска сперма.

Након тестирања, почиње стимулација овулације. У овом тренутку пацијент треба увек под надзором лекара, како не би пропустио овај тренутак. Она мора посјетити гинеколога до 3-4 пута од почетка циклуса одабраног за трудноћу. На рецепцији је направљена ултразвук јајовода, како не би пропустила формирање ооцита.

Ако је под утицајем хормонских лекова овулација вишеструка, циклус се прескочи.

Припрема сперме за вештачко осемењавање

Инсеминатион витх сперм се сматра успешнијим ако је ејакулат свеж. Потребно га је узети на дан поступка, неколико сати пре тога.

Како су припремљени за вештачко осемењавање?

Постоје 2 начина лечења семиналне течности: флотација и центрифугирање. Обрада течног семена је неопходна како би се уклонила супстанца која спречава активност главе сперматозоида - акрозин.

Прво, сперми се сипају за чишћење у чаше и остављају 2-3 сата, а затим се активирају специјалним препаратима или пролазе кроз центрифугу, одвајајући неизлечиве или седентарне сперматозоике. Шансе да постану трудне од сперме третиране у центрифуги су веће него након флотације.

Може се користити и претходно припремљено семе - замрзнуто на температури испод -196 ° Ц. Конзерват се користи ако се користе сперма донора.

Како је процедура оплодње?

Жена је позвана у редовну гинеколошку ординацију и ставила у фотељу, као на испиту. Ејацулат се улијева у уређај који личи на шприц, отвара се - у већини случајева под анестезијом - грлићу материце, и уводи материјал семена помоћу катетера. На гинеколошкој столици, жена након процедуре треба лежати 30-40 минута, више не. Инсеминација пролази довољно брзо и - то је важно - практично безболно.

Даље, лекар даје препоруке:

 • не сексати пре 3 дана;
 • немојте користити лекове;
 • да не пије алкохол;
 • избегавајте пушење;
 • Немојте подизати тежину и недељу дана одустати од спорта.

У неким случајевима, препарати са прогестероном су прописани - обично актуелни у супозиторијама.

Ако после 11-15 дана не дође до менструације, можемо закључити да је поступак био успешан и да је пар имао шансу да постане родитељ.

Ни трудноћа ни порођај после интраутерине инсеминације се не разликују од уобичајених процеса носења фетуса. Жена мора да се региструје и предузме све тестове на време како би се успешно припремила за порођај. Вештачко осемењавање није индикација за царски рез.

Једина разлика између ове ђубрење и уобичајене је да се повећава могућност вишеструке трудноће. Вероватноћа рођења близанаца је 16%, тројица - 3%.

Избор донатора за вештачко осемењавање

Не бојте се да користите донаторске услуге - донаторски материјал и сам донатор се пажљиво испитају. Само мушкарци чија сперма садржи 20 милиона сперматозоида на 1 мл ејакулата, од којих је више од 60% активних, признају се као валидне.

Донатор подлеже прегледу приликом регистровања, а затим годишње 2 пута годишње са урологом и 1 пут са терапеутом. Да би био примљен у вештачко осемењавање, он такође даје анализе пре саме манипулације.

Они укључују, поред општих:

Како су припремљени за вештачко осемењавање?
 • тестови Вассерманнових реакција на АИДС;
 • тестови за хепатитис;
 • бактеријска сјемена семена.

Донатор се нужно испитује за ментално здравље.

Алкохол је потпуно искључен из исхране 3 дана пре испоруке сјеменског материјала, а донатори се уздржавају од сексуалног односа. Избор донатора се врши узимајући у обзир националност пара, појављивање и чак узимајући у обзир психотипе.

разлика између вештачке оплодње и ИВФ

Ово су потпуно различите процедуре. Када се сперматозе уведе вештачки, ејакулација, концепција се јавља природно - јаје испуњава сперму у јајовитој туби, а све даље кораке иду на уобичајени начин. Ако жена има процес адхезије или нема јачине јајоводних туби, манипулација се не врши. Контраиндикација на инсеминацију такође се сматра узрастом преко 38 година - чак и ако су репродуктивни органи у савршеном стању, покретљивост јајета је смањена.

Са ин витро ђубрењем - ИВФ - спремљеним ембрионом - тачније, неколико ембриона - налази се у материци ради повећања шансе за трудноћу. Концепција се одвија у епрувети, вештачко оплођено јаје.

У већини случајева, инсеминација се прописује када се идентификује цервикални фактор - тајна жене убија долазеће сперматозоике - или у репродуктивне проблеме или неке болести партнера.

ЕЦО се врши кршењем пролазности јајоводних тубуса или у њиховом одсуству, поремећајима менструалног циклуса, полицикозом и многим другим проблемима женског тијела.

независно вештачко осемењавање

Инсеминација се може обављати самостално, код куће. Ефикасност овог поступка повећава могућност концепције, али је шанса да затрудни два пута мања него када манипулише ординацијом лекара, јер се грлић материце не отвара овом интервенцијом.

Да бисте спровели поступак код куће, потребно је да набавите комплет за интраутерину инсеминацију.

То укључује:

Како су припремљени за вештачко осемењавање?
 • 2 теста за одређивање нивоа фоликле-стимулирајућег хормона;
 • 2 теста за детекцију овулације;
 • контејнер за течност сјемена;
 • шприц без латекса - користи се уместо катетера за увођење семенског материјала.

У већини случајева, жене не добијају тест за самоповређивање, али како не би пропустили време овулације, ако их лекар не може посматрати и донијети с њима у правом тренутку донатору.

У овом случају, након појаве овулације, прикупљена сперма се ставља у контејнер, изолован и испоручен у болницу, где се поступак одвија.

Током вештачке оплодње код куће, она избегава стрес, који може бити праћен увођењем манипулације сперме, штеди време на путу и ​​остати у клиници, али повећава ризик од преноса инфекције и смањује шансе за трудноћу.

Не патите од лажне срамоте: ако постоје докази за вештачко осемењавање, потребно је провести у амбулантном окружењу.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

66 + = 67