Прилагођене млечне мешавине: вештачко храњење за децу прве године живота | pangudownloads.com
Ја сам мама!

Прилагођене млечне мешавине: вештачко храњење за децу прве године живота

Свака мајка жели дати свом детету најбоље и учинити све да продужи дојење што је дуже могуће. Али се дешава да је већ од рођења, беба потребно пренети на вештачко храњење и почети да је храни посебном исхраном која укључује прилагођене формуле млека.

Изузетно прилагођени производ

Прилагођене млечне мешавине: вештачко храњење за децу прве године живота

Да бисте изабрали мешавину за своје мрвице, неопходно је приступити с сву одговорност, посебно оним родитељима који имају бебу са алергијама, ГИ поремећајима и другим болестима. Експерименти овде су барем ирелевантни, јер је за здравље исхране дјеце од великог значаја.

Не постоји ништа боље за дете је мајчино млеко, јер је у стању да му достави свим важним хранљивим састојцима, минералима и витаминима, тако да је главни задатак је да изабере производ, формулу која би била што ближе мајчино млеко у формули.

Класификација млека прилагођених смеша је таква да се данас на продају може наћи високо адаптиран, мање прилагођен и делимично прилагођен производ.

Веома прилагођени или "примарно"Мешавине на свим својим састојцима максимално су интензивиране према саставу људског млека. Улогу протеина овде играју њихови серумски аналоги, које тело детета апсорбује у потпуности.

У идеалном омјеру су такви минерали као што су калијум и фосфор, који су потребни да тело минерализује коштано ткиво. Већина ових једињења обогаћена је таурином, супстанцом присутном у мајчином млеку и одсутна у крављег млека.

Бројне студије показале су да ова слободна аминокиселина позитивно утиче на процес варења и асимилације масти у цревима, као и на развој сиве материје у мозгу и мрежњачи. Његова улога у формирању костију и мишића преурањених дојенчади је изузетно велика.

Високо прилагођене формуле млека садрже у свом саставу и нуклеотиде - супстанце које су активне са биолошке тачке гледишта и учествују у зрењу ткива бебе, као и формирању његовог имунолошког система. Поред тога, они позитивно утичу на процес варења.

Такве формулације се препоручују нутритивни ослабљени, превремено рођене деце са тежином Низак рођењу били у стању да у потпуности обезбеди да сви потребни витамини - А, Е, Ц, Д, Б и минерала - калијум, калцијум, цинк, гвожђе, јод, бакар, флуор и други. Најбољи за данас су производи попут "НАН","Нутрилон","Нутрилац","Хеинз","Хип","Агусха","Нестозхни"И други.

Адаптирани и мање прилагођени производ

Шта значи смеса прилагођена млијеком? То значи мешавину намењену за храњење мрвица у првих 12 месеци живота. На такву робу обично напишите фигуре "1"И додатно наведите доба детета, на пример,"Нутрилац 0-6". Мање прилагођена формулација сувог млека бебе се напаја, почев од 5-6 месеци старости.

Прилагођене млечне мешавине: вештачко храњење за децу прве године живота

Такве формулације се производе на основи казеина и не додају им протеински протеини. Казеин се формира са сјечењем млијека и то је производ који чини смјесу вискознијим, што је нарочито важно за дојенчадима, често обиљујући регургитацију хране.

Накнадна прилагођена формула за бебе је такође богата свим потребним бебама из других 6 месеци живота са минералним солима, витаминима и елементима у траговима. У таквим формулацијама повећава се садржај гвожђа, јер од четврте године живота почне да се смањују резерве у телу бебе.

Из истих разлога, производи са бројем "2"На обали имају више цинка, бакра и других минерала. Међу следећим производима, исти "НАН","Нутрилон","Беба","Нутрилац","Хип","Беба","Хуману","Нестозхни"И други.

Делимично прилагођен производ

Да делимично прилагођавају млечне мешавине потребно је проћи, када дете достиже 4-6 месеци. Они, као и мање прилагођени производи, могу имати казеин или вхеи протеин у саставу, али само делимично понављају само формулу женског млека.

Произвођачи производе такве мешавине за новорођенчад означене кантом или кутијом "0-12", Као и деца након године означене"3". Таква група производа укључује "Беба","Сунце","Беба","Детелакт"И други.

Шта још може бити храна за дјецу

Продаја се може наћи као суви или течних адаптираног млека смеше. Други, наравно, има своје предности и, у неким случајевима, лекари препоручују да се хране ваша беба је таква композиција, али у продавницама су ретке, као роком трајања од њих веома мале, а они су скупи. Међу њима можете назвати такве брендове као што су "Агусха","Тхе Тхутлс"И"Беба".

Следеће врсте: једињења свежег и киселог млека. Производ киселог млека подвргава индустријској ферментацији бактерија и обогаћује киселинама. Протеин у њима има увучено стање, а то омогућава лакшу асимилацију.

Прилагођене млечне мешавине: вештачко храњење за децу прве године живота

Процес њиховог евакуације из желуца се успорава, што резултира повећаним лучењем гастроинтестиналног тракта и бржим варењем и асимилацијом хране у цревима. У цревима, којег зовем дебео, ова смеша показује антибиотску активност против патогене микрофлоре, осигуравајући формирање нормалне биоценозе црева.

Комбинације киселог млека активирају секрецију панкреаса и ензима у цревима, повећавају секрецију жучи, што осигурава бољу пробаву хране. У арсеналу њихове акције, нормализација метаболизма, стимулација хематопоезе, повећава имунитет.

Таква једињења се препоручују за храњење деце са поремећајима црева, дисбактериозом, алергијском дијазетом, манифестацијом хипотрофије и прематурношћу.

У зависности од потреба бебе и болести које су му доступне, лекар може да препоручи да родитељи комбинују једињења свежег и киселог млека.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 46 = 56