Шта је крварење имплантације и колико често се то јавља? | pangudownloads.com
Ја сам мама!

Шта је крварење имплантације и колико често се то јавља?

Један од раних знакова трудноће у дијагнози "хоме" је имплантацијско крварење. Код уношења оплођеног јајета у ендометријум, оштећен је мали број малих посуда. Крв из њих тече кроз цервикс у вагину.

Шта је крварење имплантације и колико често се то јавља?

Ако је жена заинтересована да ли увек постоји крварење имплантације, онда она мора знати да, према статистикама, то се јавља у свакој трећини. Али да обратите пажњу на то, видите и разумите шта то значи, а не сви могу.

Понекад имплантацијско крварење изгледа као период, и поклапа се са њима у смислу или пролази асимптоматски, а жена га једноставно не прима.

Ако знате карактеристике и карактеристичне разлике, са сигурношћу можете одредити трудноћу пре одлагања, а не треба вам тест.

Када постоји крварење имплантације

Симптоми симптома имплантације (симптоми) су благо изражени, а сваки од њих одвојено изгледа као месец у оним данима када почиње "Греасе". Да бисте сами утврдили, на који дан је крварење имплантације, онда, на основу елементарних прорачуна, можемо претпоставити да ће се то догодити 5 до 6 дана пре очекиваног менструације.

Стога је могуће тачно сазнати шта се десило - крварење имплантације или менструално крварење - за недељу дана: ако постоји одуговлачење - то је о трудноћи; у случају да је менструација дошла на време - то значи да се није догодило концепција.

Одличне карактеристике

Дакле, ако грудање почиње неколико дана пре планираног месечног и траје највише два дана - ово је крварење имплантације, што може бити знак трудноће. Менструално крварење траје у просеку од 4 до 7 дана.

Начин имплантације крварења изгледа једна од значајних разлика од других крварења, укључујући и оне из менструације.

  • Веома лоше у количини додијељене крви: на вешу можете пронаћи неколико капи крви. Понекад изгледа као мали крв на доњем вешу. Дакле, можете га назвати крвавим са великом резервом.
  • Имплантација крварење са издавањем велике количине крви се пронађе само ретко и третирали као патолошког процеса повезан са чим - основне болести гениталних органа, када други знаци нису још манифестовали.

Ако пражњење током крварења садржи инклузије у облику слузи, грудвица и других - то су знаци почетка месеца, али не имплантација крварења.

Још један препознатљив симптом је засићење боје крвавог пражњења. Обично је крв светло у боји, за разлику од тамних менструалија. У комбинацији са раним почетком у односу на месечну и малу количину секрета, то су тачни симптоми имплантације крварења.

На списку препознатљивих знакова мора нужно бити синдром бола, који прати месечну и практично одсутан код имплантације крварења. Само повремено крварење после концепције може бити праћено знаковима слабости, цртањем болова или грчама које не изазивају посебно нелагодност. Али не трају дуго.

Промене базалне температуре као знак имплантације

Шта је крварење имплантације и колико често се то јавља?

Базална температура, ако жена пажљиво надгледа њено стање и стално мјери је тачан симптом којим можете искључити менструацију. Али, прилично је тешко пратити: пад температуре током имплантације јаја је веома краткотрајан. Ово се дешава на дан имплантације, након овулације, од око 6 до 10 дана.

Тада цифре кривуље температуре постају иста. Ако се запажања базалне температуре редовно изводе, онда је на позадини повећане температуре било која незначајна после смањења овулације веома приметна.

Трајање и време крварења имплантације

Датуми - на који дан након концепције дошло је крварење имплантације - лако се израчунавају, упоређујући датуме последњег сексуалног контакта и појаву секрецијума. Обично крварење почиње недељу дана пре следеће менструације. На питање колико дуго траје имплантацијско крварење, не постоји прецизан одговор, јер је то индивидуална реакција организма.

Ако настала крварење траје више од два дана - то је разлог за хоспитализацију, јер постоји велика вероватноћа хормонске неуспеха, побачаја у раној трудноћи или других разлога, који морају уредити. Сви остали клинички знаци лекара у обзир норме.

Око 30% трудница наишло је на ово и посматрало слично понашање. Колико дана крвари имплантација - из статистичких одговора жена које су га гледале, испало је: од једног сата до два дана. Дуже се овај феномен не може појавити физиолошки, јер се приликом увођења ооцита у зид ендометрија јавља само мало оштећење капиларне мреже.

Тачност дијагнозе ране трудноће

Пошто се овај феномен у почетку сматра раним знацима трудноће, многи људи имају питање: да ли је имплантација крварила и када је урадила тест трудноће. Нема смисла: у тако кратком времену овај метод неће помоћи у одређивању стања жене. Чак и неговане две траке не постају гарант "занимљиве" ситуације.

Тест треба да се изврши када време претпостављеног мјесечног пролази, то јест, када је било знакова успјешне имплантације у облику кашњења. И ради веће поузданости, тест ће се морати поновити користећи индикаторе различитих произвођача како би коначно одустали од сумњи.

Постоји поузданији начин да се утврди колико је успјешно изведено имплантација оплођеног јајета - да се зна ниво хумане хорионске гонадотропина (хЦГ). Повећава се скоро одмах након имплантације.

У почетним фазама трудноће, мембране оплођеног јајета константно се излучују ХЦГ, а ниво се повећава са временом, што је неопходно за нормалан ток трудноће. Можете видети позитиван резултат већ у време имплантације јајета у епителиум материце. Али, за већу уверљивост, боље је извршити анализу после неког времена након крварења имплантата.

Шта је крварење имплантације и колико често се то јавља?

Рана дијагноза за жену која жели да задржи трудноћу је веома важно. У случају позитивног резултата има времена да уради своје здравље, што је могуће раније да узме у обзир гинеколога и не ломи здрав начин живота може да се одрекну неке лоше навике. Ово се посебно односи на жене које нису могли да затрудни већ дуже време из неког разлога -.


Упркос недовољном броју пражњења, морате бити пажљиви према свим променама у организму, јер и мала количина крви у облику вена могу бити не само природан физиолошки процес, али и да прати озбиљну болест.

То укључује:

  •  ерозија грлића материце;
  • неке венеричне болести;
  • запаљење јајоводних туби
  • неоплазме женских гениталних органа;
  • бактеријски вагинитис.

Због тога, у циљу очувања здравља, морате се консултовати са лекаром у свим сумњивим случајевима како бисте сазнали узрок крварења и елиминисали опасне болести.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

9 + 1 =