Шта је сурогатско мајчинство? | pangudownloads.com
Ја сам мама!

Шта је сурогатско мајчинство?

Данас, постоји много мишљења о сурогатском мајчинству. За неке, ово је начин за зараду без икаквог учинка. За друге – последња шанса за појаву детета. Шта је ово? Разумљива шема зарађивања или помоћи несрећним људима?

Заједнички стереотипи

Нека врста таквог материнства се може наћи у историји. Чак и пре развоја медицине као науке, богате жене су користиле робове да преносе децу из свог домаћина.

Занимљива чињеница је да у вријеме рођења дјетета његови робови нису ни показали. Одмах је дала бебу госпођици, а она га је одвела у кућу, тако да је потврдила права на њега.

У нашем времену, због једностраног покривања овог питања од стране медија, такви стереотипи су прилично чести у друштву:

Шта је сурогатско мајчинство?

1. Жене постају сурогат за новац. Наравно, немогуће је порећи да је финансијско питање веома важно. Прво, није познато да ли ће сурогатна мајка бити у стању да поднесе дете без негативних последица по сопствено здравље. Друго, где сте видели сурогатну мајку из богате породице? У суштини, ово су жене које подижу своју децу и немају мужа. Али, упркос важности новчане стране овог питања, пре свега, све ове жене желе и спремне су да помогну некоме другом да пронађе своју малу срећу;

2. Сурогатна мајка сматра да је ово дете као дијете, па му је тешко дијелити. Наравно, овде постоји нека истина. Немогуће је осећати ништа за овог малог човека који је био у вашем телу девет месеци. Али све сурогатне мајке од самог почетка јасно схватају да ово није њихово дијете. Стога, посебни проблеми са психолошком страном питања, према студијама, такве жене немају;

3. Након порођаја, сурогатске мајке више не одржавају контакт са породицом. Ово је апсолутна лаж. Током трудноће, биолошка и сурогатна мајка је стално једна поред друге. Постоји велики број примера у којима су две жене у то вријеме тако близу да одржавају топлу и пријатељску везу након рођења дјетета.

Као што видимо, не увек жена иде у сурогатско мајчинство због новца. Понекад је само жеља да се помогне. А ипак постоји одређени трошак за такав поступак. Такође је неопходно узети у обзир правне аспекте овог питања.

Правна страна сурогатског мајчинства

У складу са важећим законима, супраматуралност је законита. У одредбама важећег закона о сурогатном мајчинству јасно се наводи да су на почетку сва права на новорођенчу примила сурогатна мајка. Дакле, жена која је извршила бебу не сме дати бебу биолошким родитељима.

Биолошки родитељи се званично признају само након напуштања детета од мајке. Недвосмислена предност оваквог закона је да биолошким мамицама и очима не треба пролазити кроз “све круг пакла” како би усвојили властиту бебу.

У складу са законом о сурогатском мајчинству, жена са двоје дјеце може дијете носити.

Шта је сурогатско мајчинство?

Постоји и граница старосне доби – човек не би требало да буде старији од 35 година. Оваква ограничења су проузрокована чињеницом да жене које остану у трудноћи треба да буду потпуно свесне својих поступака.

Такође, постоји ограничење за особе које могу користити програм сурогатног мајчинства. Закон јасно наводи да су парови који не могу имати децу из одређених медицинских разлога имати право да користе овај програм.

То јест, ако ваш муж жели наследника, а ви се бојите да сте добили тежину и покварите фигуре, онда не можете користити програм.

Треба обратити пажњу на чињеницу да сурнат не може постати донатор јајета. Током операције, у њој се ставља готови ембрион. У случају да је потенцијални шутман у браку, она мора добити овјерену дозволу од супружника за операцију.

Колико кошта сурогатско мајчинство?

Трошак материнства је једно од главних проблема за који су заинтересовани сви неплодни парови. У Русији, од 15% неплодних парова, само 0,5% постају учесници у сурогатском мајчинском програму. И један од разлога за ову малу потражњу за овај поступак је њен трошак.

Хајде да израчунамо минимални трошак. Дакле, за неговање и давање рођења сурнат прима око 500 хиљада рубаља.

Шта је сурогатско мајчинство?

Биолошки купци плаћају и исхрану мајке чији је трошак око 20 хиљада рубаља месечно. Отприлике 600 хиљада рубаља ће отићи да плати за све лекове и ин витро ђубрење.

Таква велика количина објашњена је врло једноставно: ретко, када постоји само једно ин витро ђубрење, понекад је потребно неколико таквих процедура како би се постигао позитиван резултат.

Дакле, једноставним математичким прорачунима постаје јасно да такво решење проблема за неплодне парове није скупо задовољство. Циферка излази импресивно – родитељи требају потрошити више од милион.

Трошкови такође укључују правну подршку операцији, укључујући и пројектовање неуспјеха Мармариса.

Суррогатско мајчинство и религија

Став цркве на такво питање као сурогатско мајчинство је веома негативан. Верује се да ако породица жели дуго времена имати дете, онда је неопходно прихватити с понизношћу оно што нам Бог шаље нама.

Понекад одсуство деце у породици узима се за знак да људи могу дати кућу једном од сирочади који су напуштени. Верује се да је ово њихова мисија у овом животу.

Сурматинство се осуђује у религији, јер жена која је родила дијете, дала је другим људима, скида сву одговорност. Дакле, духовна веза између мајке и детета је прекинута. Са православне тачке гледишта, раздвајање са мајком наноси непоправљиву штету души малог човека.

Постоји и став да је неплодност, нарочито код жена, казна за оно што је раније учињено. За грехе које доводе до неплодности, црква класификује абортусе, након чега многе жене више не могу поново да замишљају.

Али, упркос оштрој осуди надахне материнства од стране цркве, такву ситуацију може узети с друге стране.

На крају крајева, према Библији, ништа се не дешава без Божје воље. А можда и соммарине – ово је права шанса многим пароловима да имају дуго очекивано дете.

Проблеми сурогатског мајчинства

Шта је сурогатско мајчинство?

Главни проблеми који су релевантни за овај проблем су етичке и психолошке тешкоће. Данас, нико није имун на превару. Сходно томе, не постоји гаранција да ће након рођења сутмата бити пожељније више новчане награде него што је претходно договорено.

Постоји и вероватноћа да жена која изводи дете неће моћи да је одбије. Девет месеци, она ће се тако навикнути да види свог маленог човека као своју, да она једноставно неће моћи да је однесе.

И то се догађа обрнуто: биолошки родитељи могу у последњем тренутку одбити бебу.

У овом случају, можете само симпатизирати. С обзиром да има малог човека на рукама, до живота с којим она није психолошки спремна. На крају крајева, све време је знала да ће морати да га однесе, али онда је остао код ње. У неким случајевима такве мајке можда немају потребне услове за васпитање.

Према томе, такво решење проблема неплодности захтева изузетну одговорност и од биолошких родитеља и од мајки. Ако желите да користите овај програм, обавезно претежите предности и недостатке сурогатног мајчинства.

Размислите о могућим проблемима који могу настати. На пример, на финансијској страни питања или на могућност одбијања дјетета дете.

Запамтите да има довољно напуштене деце и сирочади у земљи која стварно жели да пронађе свој дом. И изаберите опцију која вам највише одговара.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

13 + = 16

Adblock
detector