Употреба вакуума при испоруци | pangudownloads.com
Ја сам мама!

Употреба вакуума при испоруци

Вакум се може користити током трудноће и после, ако жене имају цонтрацтилну функцију материце. Ово су потпуно различите манипулације.

Сврха екстракције вакума је екстракција живог фетуса, када царски рез се не може извести у овој фази. Уређај за удар приликом рада састоји се од резервоара који је опремљен манометром, ручном пумпом и сетом апликатора различитих величина.

Употреба вакуума при испоруци

Тренутно постоје неколико модификација таквих уређаја: Е.В. Цхацхава, Малстрем и ПД. Васхакидзе. Малстремове чиније су направљене од метала, остали дизајнери су предложили гуму за чаше.

Апарат за извођење вакуума након испоруке састоји се од шприца са катетером који је причвршћен за апарат или ручну пумпу која ствара негативан притисак у утерални шупљини.

Порођај уз кориштење вакума и усисавања након порођаја је потпуно другачија манипулација. У првом случају - ово је екстракција фетуса, у другом - стругање.

Вакум испорука

За разлику од облога пужева, немогуће је извршити вакуумски ефекат током порођаја без учешћа мајки на раду.

Индикације за ову процедуру:

 • акутна фетална хипоксија када је већ у родном каналу;
 • слаба радна активност, која се не може поправити уз помоћ лекова;
 • престанком рада и рада током кретања фетуса кроз родни канал.

Вађење вакуума врши се према следећем алгоритму.

 1. У бешику се убацује мајка у стању свести, катетер са анестезијом;
 2. Истовремено, испитивање родних канала;
 3. Даље, много зависи од квалификације породиљака. Он мора додирнути, отварајући улаз у родни канал, ставити посуду уређаја на глави дјетета једним руком, а друга држати улаз у вагину;
 4. Лекар у овом тренутку помоћу ручне пумпе или механичког уређаја - други се користи ретко довољно да би се избегло непотребно повреде - ствара негативан притисак.

Жена у раду почиње на команди повлачења, помажући да извуче воћни екстрактор.

Контраиндикације за извођење вакумске екстракције фетуса су:

Употреба вакуума при испоруци
 • касна гестоза;
 • срчани недостаци у фази декомпензације;
 • артеријска хипертензија;
 • висок степен миопије;
 • екстензорска презентација феталне главе;
 • порођај до 36 недеља;
 • неусклађеност у величини феталне главе и карлице мајке.

Неправилно постављање посуде на главу плода, што је изазвало компресију великог фонтанела, може изазвати прилично озбиљне посљедице.

Порођај породице са вакумом - могуће последице за дете

Тренутно екстракција вакума се користи само у екстремним случајевима, постављајући царски рез, ако је вероватноћа сложеног рада дозвољена.

Последице порођаја са вакуумом најчешће су лезије нервног система - у 60% случајева, појављивање неуролошког синдрома - акушерска парализа или тетрапаресис - код 23,7% новорођенчади. У једном случају од 5, дијагностикује се повреда мозга.

На глави дјетета након примјене вакумске акушерства, хематоми остају. Ако је печат оштећен, чилија може да склизне феталну главу.

Проналазак вакуумског уређаја је једном проглашен за акушерски пробој - чинило се да је овај метод најстабилнији, у поређењу с примјеном пужева. Чинило се да ће чак и неискусни породници управљати без повреда. Као што се испоставило, ова метода није ништа боља него тестирана теста, а не мање трауматична.

Како могу одговорити на питање: "Какво је рођење најбоље урадити, царским резом или вакуумом?". Методу бира лекар, зависно од клиничке слике. Вакуум екстракција није операција, она је акушерство у критичном случају. Манипулација помаже у очувању живота бебе и мајке, уколико се лекови и друге методе не могу применити.

Вакуумска аспирација

Употреба вакуума при испоруци

Стање здравља човјека у великој мјери зависи од тога како је пролазила трећа фаза рада - одвајање постељице. Остаци феталне мембране касније су протјерани уз помоћ природних контракција утеруса.

Ако смањење није довољно интензивна, успорава кровоотделение, страни инклузије ткиво остане у материци, формирају повољно медијум за активни развој патогених микроорганизама који узрокују Супуративни инфламацију.

Остаци страних ткива и нагомилани стрдници не дозвољавају да се утерус контурира, што може проузроковати развој озбиљних болести - на пример, ендометритис.

На 3-5 дана након порођаја - сада се чешће ради пре извода из породилишта - породничар врши америчко испитивање на коме се дефинише стање шупљине материце. Још пре неких 20-25 година, истраживање је спроведено на фотељи, али коришћење ултразвука за опис клиничке слике је много тачније.

Ако у матерничкој шупљини постоје инострана ткива, чишћење се прописује. Које методе ће бити изабране за стругање - одлуку доноси лекар.

Чишћење усисавања - у поређењу са ручним чишћењем - сматра се најнежљивијом процедуром. Међутим, не спроводи се ако жена има малформације материце или неоплазме, гинеколошких инфекција, у случају када је трудноћа обављена стругањем - без обзира на разлоге за операцију.

Како је вакуумска аспирација

Поступак се може извршити ручно или помоћу хардвера. У првом случају лекар ствара негативан притисак у утериној шупљини помоћу ручне пумпе, у другом - шприцу са катетером је прикључено на електрични суперпуњач.

Чишћење након порођаја на техничком извршењу се не разликује од уобичајеног рада вакуума.

Употреба вакуума при испоруци

Жена се ставља на гинеколошку столицу, спољне гениталије се третирају антисептичним раствором.

У вагини се уноси гинеколошко огледало, врши се преоперативно испитивање. У овој фази, обично се уноси интравенозна или интраутерална анестезија, с обзиром на то да постављање оштрице и дилататора изазива озбиљне болне осећања.

Затим су грлиће и горње усне фиксиране помоћу метка за метак, сонда се убацује у шупљину да би се утврдила унутрашња величина материце.

Даље, убаците цијев за аспирацију у утеринску шупљину, повезану са апаратом или са суперпуњачем за шприц. Спољна ткива и крвни угрушци остали након испоруке се уклањају кад се катетер ротира.

Могуће компликације након вакуумске аспирације

Упркос чињеници да се таква манипулација сматра штедљивом - у поређењу са ручним чишћењем - након што се могу појавити и компликације.

Током операције може доћи до перфорације зида утеруса или грлића материце, хормонских поремећаја, запаљенских процеса гинеколошких органа, неплодности секундарне природе. Међутим, исте компликације могу се развити након ручног чишћења.

Долазак мјесечне вакуумске аспирације не одлаже - почиње након потпуног опоравка тела.

Расподјела после манипулације могу се наставити, али обично су мање обилна. Лоцхиа би требала повући у сваком случају око 1,5 мјесеца, иако у случају вакуумске аспирације могу бити природне природе.

Ако промените боју пражњења, појаву осећаја тежине у доњем делу стомака, повећању температуре, одмах треба контактирати гинеколога. Вакуумска аспирација не искључује могућност упалних болести гинеколошког профила.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 8 = 1