Зашто абдомени престају да расте у трудноћи? | pangudownloads.com
Ја сам мама!

Зашто абдомени престају да расте у трудноћи?

Раст абдомена током трудноће је толико индивидуалан да је понекад немогуће говорити о неким нормативним значењима. Али ипак постоји дефинитивна веза између брзине раста стомака и периода гестације бебе.

Зашто абдомени престају да расте у трудноћи?

У светлу овога, многе жене су забринуте због питања када абдомени током трудноће престају да расте, и да ли је опасно за дијете. У нашем данашњем чланку, покушаћемо да се позабавимо овом хитном “трудна“Проблем.

Полако, али сигурно

Постоје случајеви да су жене, нарочито ако имају своју прву трудноћу, веома забринути због стопе раста њиховог стомака. Неки људи мисле да њихов стомак практично не расте, и стога почињу да звуку аларм. Заправо, главни знак трудноће може варирати у величини веома споро, тако да је готово неприметан.

Разлог могу бити појединачне карактеристике женског тијела, врста ткива или генетске предиспозиције. За консултације са доктором, наравно, вреди се питати, али ако трудница не прима никакве симптоме забринутости, онда није потребно звучати аларм.

А гинеколог ће вас, највероватније, уверити да све иде према плану, а полако или брзо стомак расте током трудноће секундарни фактор. Најважнија ствар је да се беба развија и здрава је!

Не расте, јер ускоро роди!

Ако жена у 37-38 недеља трудноће примећује да стомак престане да расте, онда не можете много бринути, али активно сакупљати кесе за болницу. Према “Искусан“Током овог периода, величина стомака достигла свој врхунац и многи више не расте.

Али изузетак нису случајеви када се струк мајке повећава до величине до самог рођења.

Смрзнута трудноћа

Зашто абдомени престају да расте у трудноћи?

Наравно, ако у касним фазама трудноће постоји прекид абдоминалног раста, неопходно је хитно тражити медицинску помоћ, јер то може бити знак избацивања фетуса.

Али, поред заустављања раста материце, и даље постоји низ истовремених симптома који указују на ту чињеницу:

  • Запањујуће стомачке;
  • Температура тела нагло порасте;
  • Може се открити.

Несумњиво, ови симптоми су хитни разлог за позивање доктора, али не би требало да правите дијагнозу, јер последња реч може бити само за доктора након низа неопходних прегледа.

Како се носити са осећајем пуцања

Непријатан сапутник трудница је осећај пуцања унутар стомака, који се често примећује током прве трудноће. Ово се објашњава чињеницом да се мишићи стомачног зида постепено навикавају на нову позицију, која је за обичну државу потпуно неуједначена.

Посебно је осећај сталне абдоминалне дистензије током трудноће присутан ако је раст детета веома брз или је беба довољно велика.

У присуству слабог мишићног корзета у пределу абдомена, често се јавља проблем дијастазе или дивергенције ректусих абдоминалних мишића током трудноће. У овом тренутку, уски појас везивног мишићног ткива у централном дијелу стомака је значајно растегнут, а након порођаја може бити разлог не само за естетске проблеме, већ и узроковати физиолошке поремећаје у тешким облицима дијастазе.

Да би се избегли ови феномени, неопходно је одржати стање абдоминалних мишића у тону пре него што започне трудноћа. Пошто ће вам основна физичка обука помоћи да се не суочите са таквим питањем као неслагањем ткива и омогућите вам да брзо вратите атрактивни облик након порођаја.

Одличне опције су јога, пливање, вјежбе на фитболе или нежни пилатес.

Ако често посећујете осећај пуцања, способност да се опустите мораће да буде од велике помоћи. Зато што се многе будуће мајке питају како брзо и исправно да се опусте стомак током трудноће.

Зашто абдомени престају да расте у трудноћи?

На крају крајева, чак иу сну трудне жене не могу потпуно да се опусте, тако да је пун одмор посебно цењен док чекају бебу. Поред тога, способност опуштања мишића је веома корисна у процесу испоруке, када ће жена морати да се труди.

Неки стручњаци препоручују коришћење Јацобсонове технике, која се заснива на иницијални снажној напетости мишића и њиховом накнадном опуштању. Промјенљива напетост и опуштање у посебним дијеловима тијела омогућавају праћење стања у сваком одвојеном подручју и опуштање ако је потребно.

На прагу порођаја препоручујемо да следите не само код куће, већ и на путу кући или у транспорту. Ово ће вам омогућити да се навикнете на контролу тела на необичним местима, што је врло корисно у поступку испоруке у болници.

Сада знате главне разлоге који утичу на раст абдомена током трудноће и шта вам треба знати о овом питању. Према томе, будите пажљиви према својим унутрашњим осећањима, а ако осећате да нешто не иде према плану, одмах се обратите лекару.

На крају крајева, ко, без обзира како мама може брзо схватити стање своје бебе и приметити да је престао да расте. Желимо вам лагано и безболно рођење, и бебе здравље и укусно млеко!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 4 = 1

Adblock
detector