Плазмахереза ​​у трудноћи: суштина, типови, резултати, индикације, контраиндикације | pangudownloads.com
Ја сам мама!

Плазмахереза ​​у трудноћи: суштина, типови, резултати, индикације, контраиндикације

Лоша екологија, употреба лоше квалитете производа, лоше навике - сви ови фактори проузрокују контаминацију тела. У крви се акумулирају штетне супстанце, због којих пада не само функција циркулационог система, већ и сви органи.

У том смислу, она треба очистити, а нарочито ово односи се на жене које се припремају да постану мајке. Данас многи примењују такав поступак као што је плазмафереза ​​у трудноћи, што вам омогућава да очистите крв.

Каква је то процедура, какви би могли бити његови резултати? У којим случајевима је приказано, иу којим случајевима се то треба изоставити?

Суштина методе

Људска крв садржи масу састојака. Међу њима, његове ћелије, антитела, аутоимуни комплекси. Такође садржи токсине, вирусе, бактерије.

Плазмахереза ​​у трудноћи: суштина, типови, резултати, индикације, контраиндикације

Неки од ових елемената се акумулирају у великим количинама, постају подстрекаче различитих болести, а нарочито хронични, алергије, токсичност и сл. Д. Такав догађај као пречишћавања крви путем плазмафереза, може спречити развој ових болести.

Могући подстрекачи болести садржане у плазми, што је течни део крви, тако да механичка средства његовог екстракције и уклањање не очисти крв. Посљедњи је узет из вене, његове ћелије су одвојене од плазме, које се замењују стерилним рјешењима.

Затим крв се ињектира интравенозно.

Ова вјежба се зове плазмафереза. Типично, број сесија ове процедуре је 2-10, а одржавају се у интервалу од неколико дана.

Који резултати се могу постићи?

 • Побољшава коагулабилност крви;
 • Нормална хемодинамика;
 • Побољшава снабдевање крви свих органа, добијају више кисеоника, храњивих материја, њихово функционисање је нормализовано;
 • Захваљујући плазмахерези, тело подмлађује;
 • Када започиње или планира трудноћа, плазмафереза ​​је прописана за побољшање утероплаценталног крвотока. Поред тога, догађај омогућава превенцију и лечење хроничних болести.

Врсте поступака

Одвојени су у зависности од начина пречишћавања.

Плазмахереза ​​у трудноћи: суштина, типови, резултати, индикације, контраиндикације
 • Цасцадед. То укључује чишћење плазми посебним филтером који има мале поре кроз које су честице плазма се уклони велике протеина и масти. Тренутно, ова метода се користи да олакша проток атеросклерозе, пост-уради хемотерапије, аутоимуне болести. Захваљујући њему, ризик од развоја компликација у лечењу дијабетеса је смањен. Труднице су прописане процедуре за Рх-конфликт, лечење урогениталних инфекција;
 • Донорски. За поступак, плазма се узима од донатора, а њен износ се одређује у складу са законом о донацији. Биоматеријал се одузима, а затим се пролази кроз посебан апарат, након чега се неопходни елементи уносе у тело;
 • Мембранска плазмафереза. Кроз њега, крв се пречишћава од баластних ћелија, отровних супстанци кроз пролаз биоматеријала кроз специјално дизајниране филтере. Захваљујући плазмахерези, третман различитих болести се врши променом унутрашњег окружења људског тела, који се не може постићи употребом дрога;
 • Дискретан. Поступак се изводи помоћу центрифуге, која чисти биоматеријал. Након што се екстрахује плазма, ћелије материјала су разблажене са физиолошким раствором, ињектиране назад у пацијент. Код планирања или већ појављивања трудноће, овај метод се такође користи.

Индикације и контраиндикације

Без обзира на то ко је прописан поступак - трудноћа, планирање жене или неког другог, сведочење према њој су:

 • Исхемија, ангина пекторис, артеријски хипертензија, инфаркт миокарда;
 • Алкохолизам, зависност од дроге, пушење;
 • Онкологија;
 • Диабетес меллитус;
 • Хепатична инсуфицијенција, цироза, хепатитис;
 • Артеријска хипертензија, која није подложна лечењу лијекова.

Што се тиче трудноће, плазмафереза ​​на својој раној времена и планирања може да се примени у великом броју других случајева који ће бити речи у даљем тексту.

Контраиндикације у поступку су:

 • Чир дуоденума или желуца, уз крварење;
 • Лоша коагулабилност крви.

Контраиндикације укључују и анемију, праћену срчаним обољењима код људи старијих од 70 година.

Поред тога, контраиндикације су трауматски и анафилактички шок.

У последња два случаја неопходна је консултација лекара, јер се ове контраиндикације сматрају релативним.

Трудноћа и плазмафереза

Поступак се може одредити из различитих разлога.

Припрема за концепцију

Приликом планирања пласмаперезе прописана је сврха превенције и лечења више болести, јер је након поступка лакше затруднути и извадити бебу.

Који проблеми процедура допушта да се реши у фази планирања трудноће?

Плазмахереза ​​у трудноћи: суштина, типови, резултати, индикације, контраиндикације
 • Неплодност због хроничних инфламаторних процеса;
 • Хиперстимулација јајника;
 • Цитамегаловирус, херпес.

Догађај вам омогућава да вратите тело након операције на репродуктивне органе, као и да спречите крварење.

Показало се да планирају жене које се баве догађањем и у случају да пуше.

Ово ће очистити тело токсичних супстанци које се акумулирају у њој.

У трудноћи

После оплодње, нарочито у раним фазама трудноће, у неким случајевима се прописује и процедура.

Неопходно је за:

 • Избегавање плацентне инсуфицијенције;
 • Елиминација токсикозе;
 • Отклањање гестозе;
 • Третман дијабетеса, астме, пијелонефритиса, који може компликовати трудноћу.

Када носимо, нарочито, у раним терминима, очекиване мајке често изгубе имунитет. Поступак пречишћавања крви може то побољшати. Заузврат, ово ће избјећи различите компликације током гестације, како у раним тако иу касним фазама.

Са неплодношћу и уобичајеним побачајима

Често је разлог зашто жена не може затруднети бити сакривена у присуству одређених антитела у крви. Као правило, говоримо о лупус антигеном, фосфолипидним, антиспермским антителима.

У случају пречишћавања од њих, жене значајно повећавају шансе за зачепљење, а затим изводе здраву бебу. У многим модерним земљама, овај метод се користи као један од начина да се ослободите неплодности. Као правило, користи се у комбинацији са другим методама.

Плазмахереза ​​у трудноћи: суштина, типови, резултати, индикације, контраиндикације

Користите плазмахерезу и са повременом спонтаном трудноћом. Овај феномен се схвата као немогућност да се узима плод када се започиње. У овом случају, лежајем се, по правилу, завршава са побачајима, избледом фетуса.

Ако жена има такав проблем, она је често прописана хормоналним лековима како би могла носити дијете. Овај метод није безбедан, јер током гестације под утицајем лекова могу се развити различите патологије.

Дете се може родити са малом тежином, бубрежном болешћу, ендокриним системом и другим органима.

Када користите плазмом за побачаја ризик од побачаја или феталне фадинг је значајно смањена, као и смањен ризик од развоја патологија бебу. Трудноћа се може довести најмање 33-34 недеље, а деца су рођена са нормалном тежином. Након примене ове технике, 75% жена има апсолутно здраве бебе, чак и ако мајка има аутоимуне болести.

Овај метод се такође користи у припреми за ИВФ. Захваљујући њему, могуће је повећати преживљавање фетуса за 11% -13%.

Статистички подаци показују да након примене плазмаферезе, шанса за трудноћом без компликација значајно се повећава.

Корисност овог поступка код предвиђених мајки је очигледна, без обзира на то, без прегледа и именовања лекара за превенцију и лечење, не примењује се.

Previous PostNext Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

69 − 60 =