Ce ar trebui să fac dacă am o tumoare a glandei mamare la pisică? | pangudownloads.com
Animale de companie acceptate

Ce ar trebui să fac dacă am o tumoare a glandei mamare la pisică?

Bolile oncologice la pisici sunt rare, dar, din toate cazurile, cel mai mare procentaj se încadrează tocmai pe o tumoare de sân. Această boală se caracterizează prin creșteri care depășesc limitele admisibile și diferă în ceea ce privește compactarea, precum și creșterea ulterioară (direcția patologică) a glandelor mamare ale pisicii.

De regulă, femeile suferă de cancer de sân, dar există cazuri rare (aproximativ 1%) când bărbații au sigilii în aceste locuri. Majoritatea medicilor veterinari cred că tumorile sunt o problemă legată de vârstă, deoarece cel mai adesea această problemă se găsește la pisicile cu vârsta de 10 ani. Dar există excepții, atunci când neoplasmele se diagnostichează și la persoanele mai tinere.

Tipuri de tumori care se formeaza la pisici

Neoplasmele se disting prin tipuri:

Ce ar trebui să fac dacă am o tumoare a glandei mamare la pisică?
  • Benign - această categorie este alcătuită din chisturi, adenomuri și tumori ale unei alte specii care nu amenință în niciun fel viața animalului și a sănătății acestuia. Acest tip de educație este pur și simplu acolo și este necesar să le respectăm;
  • Malignă - neoplasme, care provoacă apariția metastazelor. Ele cresc în țesuturi și organe vecine, ceea ce reprezintă un pericol mortal pentru animal.

Dar chiar și o tumoare benignă creează o mulțime de probleme pentru un animal de casă dacă este situat într-un loc incomod sau este mare.

În plus, în general, tumori benigne se pot dezvolta în final în tumori maligne.

Acesta este motivul pentru care medicii veterinari recomandă să nu se limiteze la supraveghere, ci să elimine astfel de tumori până când acestea sunt relativ sigure pentru animal.

În ceea ce privește tumorile maligne, acestea reprezintă o amenințare gravă la adresa sănătății și a vieții animalului de companie, deci, în acest caz, să se gândească dacă să facă operația, nu merită. Într-adevăr, îndepărtarea acestei noi creșteri oferă pisicii o șansă de a trăi.

Cum arată o tumoare?

Boli ale glandelor mamare constau din celule de natură patologică. Dacă există un proces malign, glandele nu arată mature, asemănătoare cu formele embrionare din compoziție.

Tumorile maligne în majoritatea cazurilor, consistența fixă, limitată și densă. Dimensiunile acestuia variază în mod serios - în ceea ce privește corpul pisicii de la un mic nodul la indicatori gigant.

La suprafață, formarea de ulcere hemoragice sunt observate, care sunt granularea luminoase de culoare roșie acoperite suprapuneri de caractere mucoase, fără nici un miros.

Ce ar trebui să fac dacă am o tumoare a glandei mamare la pisică?

De regulă, umflarea este un pic dureros, temperatura locală a corpului animalului nu crește. Unii proprietari de pisici, etapele inițiale ale acestei boli pot lua semne de sarcină falsă.

Astfel, timpul prețios este irosit, care ar putea fi cheltuit pentru tratamentul animalelor de companie. Greseala este uneori suspectata doar intr-un moment in care tumoarea sa deschis deja.

Ultrasonografie pe ecranul monitorului sau razele X pot fi observate în porțiuni carcinoame întunecarea și albire - acest dimensiuni mici cavități cu pereți mai groase, care sunt umplute cu un fluid sau groase conținutul de friabilitate.

Cauzele apariției unei tumori de sân

Nu există o singură teorie a apariției cancerelor. Oamenii de știință încearcă din greu să găsească cauza principală a oncologiei. În ceea ce privește neoplasmele de pachete de lapte ale unei pisici, există anumiți factori predispozanți care influențează apariția unor celule anormale și anormale modificate. Se consideră că la pacienții pufos, principalul motiv este utilizarea de medicamente de direcție hormonală (tip "Antiseks"), care suprimă activitatea ovarelor și blochează apariția estrului.

Simptomele neoplasmului la pisici

Ce ar trebui să fac dacă am o tumoare a glandei mamare la pisică?

În stadiul inițial al bolii la pisică, unele simptome specifice nu pot fi observate, cu excepția nodulilor mici pe stomac, care cel mai adesea rămân nedetectați de către proprietar.

Starea animalului se modifică în majoritatea cazurilor atunci când stadiul bolii a trecut prea departe.

În acest caz, animalul de companie își va pierde rapid greutatea, va mânca prost, va petrece mult timp într-un colț liniștit, încercând să se ascundă de ceilalți.

Modificarea aspectului tumorii:

  1. Creșterea rapidă a dimensiunii;
  2. Apariția procesului inflamator;
  3. sângerare;
  4. Erupția ulcerului (dacă se deschide tumoarea, atunci animalul este în pericol grav);
  5. Soreness.

Cum de a recunoaște un neoplasm la un animal de companie

O persoană simplă nu poate recunoaște natura sigiliului pe corpul animalului. La urma urmei, nodulii de pe piele nu sunt întotdeauna asociate cu oncologia, în special pentru pisicile tinere. Prin urmare, dacă găsiți suspiciuni, trebuie să căutați întotdeauna ajutor de la clinici specializate.

Ce ar trebui să fac dacă am o tumoare a glandei mamare la pisică?

Au existat cazuri în care proprietarii animalului nu au știut cât de grave problemele din animalul lor de companie și a adus la tumorile de san, ceea ce a fost dezvăluit în pisică de companie. În astfel de cazuri, animalul de companie este foarte greu de salvat.

Medicul veterinar va efectua o inspecție amănunțită, va face toate testele necesare (urină, sânge, raze X, ultrasunete poate puncție tumorii și așa mai departe. D.). Doar după ce rezultatele testelor confirmă prezența tumorii, puteți continua intervenția medicală imediată.

Tratamentul neoplasmelor la o pisică

În cele mai multe cazuri, tumora este îndepărtată chirurgical. În același timp, un situs de țesuturi sănătoase suficient de mare este de asemenea capturat, împreună cu ganglionii limfatici. Uneori medicii trebuie să elimine complet întregul sân sau întreaga gamă de pachete de lapte. Această operațiune este considerată foarte dificilă, deoarece nimeni nu poate garanta o recuperare ușoară și o recuperare completă. Prea multă parte a recidivelor pe care medicul veterinar le-ar putea promite un rezultat favorabil de o sută la sută.

Procesul de recuperare depinde direct de amploarea leziunii. În majoritatea cazurilor, medicii refuză să opereze un animal bolnav în a treia etapă a cancerului și al patrulea, deoarece eforturile nu vor fi justificate. Dar îndepărtarea neoplaziei la etapa inițială a patologiei poate salva viața unui animal de companie, dându-i sănătate nu unui an.

Ce ar trebui să fac dacă am o tumoare a glandei mamare la pisică?

După intervenția chirurgicală, urmează iradierea sau chimioterapia. Pisicile, cu excepția drogurilor, pot da vrăbii de vinca, arnica, Ledum, mulbera, calendula, alpinist. În compoziția sa, toate aceste plante au substanțe care pot rezista celulelor tumorale.

Nu este recomandat să urmați orbește rețetele medicinii tradiționale. Este mai bine să încercați să combinați toate opțiunile posibile, preferând în continuare tratamentul tradițional, care a fost numit de către medicul veterinar care urmează.

Măsuri preventive

Ca atare, nu există o prevenire specifică a cancerului de sân la pisici. Desigur, medicii veterinari recomandă sterilizarea animalelor înainte de pubertate sau până când animalul de companie ajunge la doi ani de viață. Dar, la fel, acest lucru nu oferă o garanție de o sută la sută că pisica în viitor nu se va îmbolnăvi de oncologie.

O pisică care a atins vârsta critică și cea mai periculoasă (7-10 ani) trebuie să fie supusă unei examinări aprofundate la fiecare șase luni în clinica veterinară. Proprietarul pisicii sale pufoase pufoase ar trebui să-și îndrume zilnic pântecele și să acorde atenție dacă au apărut niște lovituri.

Ce ar trebui să fac dacă am o tumoare a glandei mamare la pisică?

De asemenea, animalul dvs. de companie ar trebui să fie bine întreținut și prevăzut cu îngrijire corespunzătoare.

Asigurați-vă că pentru a da pisica buna nutriție. Medicii recomandă cu insistență să renunțe la utilizarea medicamentelor hormonale care perturbe ciclul sexual al animalului.

Tratamentul precoce al mastitei, precum și multe alte boli ale organelor genitale (piometru, endometrita și așa mai departe. D.) De asemenea, nu va fi o altă oportunitate pentru apariția tumorilor.

Se pare că animalele, asemenea oamenilor, sunt susceptibile la cancer. Și astfel de patologii grave nu pot fi vindecate independent, doar prin intervenții chirurgicale.

Prin urmare, întotdeauna cu suspiciune de oncologie de la animalul dvs. de companie, trebuie să contactați clinica veterinară.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

47 + = 48