Domesticirea de papagali ondulați: reguli de bază | pangudownloads.com
Animale de companie acceptate

Domesticirea de papagali ondulați: reguli de bază

Una dintre cele mai populare animale cu pene este papagalii ondulari. Aceste creaturi curioase și foarte sociabile sunt capabile să cucerească orice animal de companie, chiar și înfricoșător. Odată cu apariția papagalului, casa este plină de bucurie și chirpirea chirpilor acestor păsări luminoase și vesele.

Domesticirea de papagali ondulați: reguli de bază

Mai ales fericit nou pentru animale de companie copii mici, dar bucuria dispare un pic, atunci când se dovedește că prietenii apropiați cu dragă nouă a primit cel puțin o lună, ca pasărea are nevoie de timp începe să aibă încredere în tine și să vorbească calm, fără a simți pericolul pentru viața lui.

Și apoi apare întrebarea cum să-i îmblânzim papagalul și cât timp va dura?

Obișnuiți-vă cu noi condiții de trai

De îndată ce dorim să ne bucurăm de o comunicare strânsă cu pasărea, îmblânzirea papagalului va dura mai mult de o săptămână. În ciuda faptului că aceste păsări sunt foarte sociabile și curioase, ele sunt, de asemenea, foarte prudente!

Dar mai devreme sau mai târziu, chiar și cel mai neîncrezător și încăpățânat papagal va fi obosit să stea în cușcă și să contacteze. Cel mai important lucru este să faci totul treptat, fără grabă și în conformitate cu regulile.

Cea mai importantă regulă de pregătire a papagalilor ondulați este răbdarea. Nu este necesar să sperăm că pasărea începe imediat să se așeze pe braț și se va simți calmă în același timp. Pentru un papagal, ca și pentru orice altă pasăre, starea în mâna unei persoane este un mare stres. La început, pasărea se teme de mâini și, în general, de orice mișcări active în apropierea celulelor de adăpost.

Nu este dificil să obișnuiești o pasăre mică, cel mai important este să o faci treptat, respectând următoarele reguli:

  • Aduceți pasărea acasă de la magazinul de animale de companie, dați-i timp să se obișnuiască cu tot ce este nou în jurul ei. Lăsați papagalul pentru câteva ore singur cu tine și cu camera nouă, lăsați-l să arate bine în solitudine și tăcere;
  • Trebuie să puneți cușca într-un loc astfel încât să fie convenabil să vă apropiați de ea, iar papagalul putea vedea ce se întâmpla în jurul lui și cine se apropia de el;
  • Periodic este necesar să se apropie de cușcă cu animalul de companie, să vorbească afectiv și calm cu el, să-și repete numele;
  • Toate mișcările în timpul recoltării cuștii, înlocuirea apei, completarea hranei trebuie să fie lentă și netedă.

Nu vă așteptați ca papagalul să vă obișnuiască în câteva zile, să aveți răbdare și totul se va întoarce.

Principalul semn că papagalul este deja folosit pentru a trăi într-un loc nou și pentru tine este o masă liniștită în prezența proprietarului. De îndată ce pasărea nu acordă nici o atenție abordării dvs. față de cușcă și continuă sau începe să mănânce, puteți trece la următoarea etapă a domesticirii.

Mângâierea mâinilor

Domesticirea de papagali ondulați: reguli de bază

Cum să faci un papagal ondulat? Începeți procesul de domesticire în mâini cu un animal de companie care oferă delicatese prin barele din cușcă. Pentru prima dată papagalul va refuza delicatesele oferite de precauție.

Nu disperați, a doua zi trebuie să încercați din nou. Mai devreme sau mai târziu, curiozitatea va predomina și pasărea se va preda. Și nu uitați în acest moment să vorbiți cu animalul de companie, numindu-l cu afecțiune după nume.

De îndată ce papagalul a început să mănânce o delicatesă prin baruri, puteți încerca să-l hrăniți din mâini în cușcă. Fă-o mai bine dimineața, când animalul este înfometat. Delicacy ar trebui să fie întins, ținând-o mai întâi cu degetele, în timp ce ține mâna palma în sus, apoi pe palma deschisă. Va trece ceva timp, se va obișnui și se va regala de bună voie cu mâinile tale.

Apoi, puteți începe să-l obișnuiți pe Ptahu să stea pe deget. Pentru a face acest lucru, trebuie să vă împingeți ușor mâna în cușcă cu un deget arătător extins și așezați-l în fața cochiliei pe care este așezată. De obicei, papagalii înțeleg repede ceea ce doresc și se urcă îndrăzneț pe degete.

Dacă pasărea nu poate înțelege ce trebuie să facă, atinge-o ușor cu burta între picioare și ea se va deplasa de bunăvoie la deget.

Refuzul de a lua legătura: ce trebuie să faceți?

În mod tipic, procesul de domesticire pe mâini durează trei săptămâni, dar uneori există persoane deosebit de încăpățânice care refuză să intre în contact. Cum sa incerci un papagal in acest caz? Cel mai important lucru în acest caz este să fii răbdător și să nu disperați.

Chiar și papagalii onorabili care nu pot fi tratați fără comunicare, așa că mai devreme sau mai târziu el se va preda. O să-l îmblânzi cu siguranță în mâini, durează puțin.

Dacă pasărea refuză categoric să acorde atenție delicateții propuse, puteți merge într-un alt mod – să încercați să-l interesați cu o jucărie. 95% dintre papagali le place să se uite în oglindă și să-și hrănească imaginarul “prieten„Sau“prietenă“.

Este această slăbiciune a animalului de companie pe care trebuie să o folosiți pentru a vă îmbogăți mâinile. Încercați să introduceți încet mâna în cușcă cu o oglindă mică. Faceți-o foarte atent, pentru a nu pierde încrederea animalului de companie, altfel totul va trebui să înceapă din nou.

Domesticirea de papagali ondulați: reguli de bază

Puteți, de asemenea, să oferiți animalelor de companie să se învârtă în jurul lor cu un capac dintr-o sticlă mică sau dintr-un capac dintr-un pix. Papagalii sunt doar încântați de joc cu astfel de obiecte!

Cel mai important lucru este să includeți imaginația și trebuie să existe un obiect care să vă intereseze pasărea.

În plus față de animalele domestice, de multe ori există, de asemenea, papagali arși, care au, de asemenea, capacitatea de onomatopoeia. Cum de a înfrunta un papagal? În general, procesul este același ca și în cazul persoanelor indivizibile, cu excepția faptului că durează mai mult.

Aveți răbdare și, mai devreme sau mai târziu, animalul dvs. de companie vă va mulțumi cu o prietenie delicată și devotată!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

38 − 35 =