Insuficiență renală cronică la pisici: semne, simptome, tratament | pangudownloads.com
Animale de companie acceptate

Insuficiență renală cronică la pisici: semne, simptome, tratament

O boală foarte frecventă la pisici este insuficiența renală cronică, abreviată ca CRF. Proprietarii de animale, precum și medici, care vor aborda pisica de master, este foarte important pentru a afla cauza bolii și eliminarea acesteia. Cu cât este mai mare animalul de companie, cu atât este mai mare riscul de insuficiență renală. Adevărat, vârsta este o cauză minoră a afecțiunii.

Mai multe despre boală

Insuficiență renală cronică la pisici: semne, simptome, tratament

Ca medicul veterinar să poată pune la animal diagnosticul de insuficiență renală cronică, este necesar să se facă un studiu al sângelui și urinei, să se facă un ultrasunet unui animal de companie. În analiza biochimică, dacă pisica are insuficiență renală, nivelul de uree și creatin va crește în sânge.

În studiul general, indicii cantitativi ai trombocitelor, hemoglobinei și limfocitelor vor fi semnificativ reduse, dar nivelul leucocitelor, dimpotrivă, este crescut. În urină, animalul bolnav va avea o proteină, densitatea isostenuriei scade și pH-ul devine acid.

Semne ale bolii

Prin următoarele semne este posibil să se determine CRF la pisici:

 • Urinare frecventă;
 • Animalul mănâncă mult și mănâncă;
 • Nu există poftă de mâncare;
 • Există vărsături, diaree;
 • Animale de companie pierde în greutate, arată drained și torturat;
 • Lana arată estompată;
 • În gura unui ulcer de animale apar;
 • Din cavitatea orală mirosuri neplăcute, uneori puteți observa o salivare crescută;
 • Nasul, limba, urechile și gingiile pot fi sensibil palide.

Vreau să avertizez proprietarii de pisici, nu este necesar ca animalul dvs. de companie să aibă toate semnele în același timp. Doar cateva simptome inerente insuficientei renale cronice la o pisica sunt suficiente pentru a suna alarma.

Cauzele bolii

Insuficiență renală cronică la pisici: semne, simptome, tratament

Factorii capabili de a provoca o astfel de boală periculoasă sunt foarte mulți. Orice proces care apare în corpul animalului și care afectează țesuturile rinichilor poate provoca o afecțiune. Prin urmare, este foarte important să diagnosticăm CRF în timp.

La cea mai mică suspiciune a bolii, luați animalul de companie la medicul veterinar, unde specialistul va lua sânge pentru analiză, va examina urina și, dacă este necesar, va face o radiografie a cavității abdominale. În cazul în care pisica are o dimensiune ușor crescută a rinichiului, atunci vor fi necesare mai multe cercetări.

În CRF se disting următoarele etape:

 • ofset. În această perioadă, boala nu se manifestă și nu deranjează animalul;
 • subcompensation. Animalul are primele simptome;
 • decompensare. În această perioadă există o progresie treptată a bolii;
 • Stadiul terminal. În această perioadă, orice tratament nu este recomandabil. Câți trăiesc astfel de animale, este dificil de spus, dar experții, mai des decât nu, recomandă să fie adormiți. Stadiul terminal al CRF la pisici este considerat a fi cel mai teribil și periculos. Un astfel de punct de întoarcere.

Tratamentul și prevenirea insuficienței renale cronice la pisici

Insuficiență renală cronică la pisici: semne, simptome, tratament

Proprietarii de animale cu insuficiență renală cronică trebuie să înțeleagă că o astfel de boală a pisicilor nu poate fi complet vindecată.

Dar că viața animalului de companie era lungă și plină de bucurie, este necesar să exercite un control constant asupra sănătății animalului, precum și să desfășoare activități de sprijin. Acest lucru poate fi efectuat numai de către un medic veterinar calificat.

Unul dintre cele mai importante elemente de tratament eficient este o dieta pe care animalul de companie trebuie sa o respecte pentru tot restul vietii. Aveți grijă atunci când selectați o sursă de alimentare. Este important ca alimentele să aibă un conținut minim de proteine ​​și fosfați. Există deja hrană gata pentru animalele cu CRF, dar cumpărarea fără consultarea unui medic nu este recomandată.

Vom discuta despre trei aspecte principale ale regimului alimentar al pisicilor în insuficiența renală cronică:

 • Dă animalului cât mai multă apă posibilă. De fapt, în cazul insuficienței renale la animalele de companie, deshidratarea este adesea observată. Prin urmare, primul lucru pe care proprietarul unei pisici trebuie să îl facă este să mențină un nivel ridicat de lichid. Aceasta va încetini progresia bolii. Este de remarcat faptul că partea principală a animalelor lichide este derivată din alimente. Prin urmare, se recomandă înlocuirea pisicilor cu hrană uscată CRF pentru conserve sau umezeală;
 • După cum sa menționat mai sus, limitați conținutul de proteine. Adevărat, trebuie să faceți acest lucru cu atenție și numai după ce ați consultat un medic veterinar, deoarece o lipsă de proteine ​​poate, de asemenea, să afecteze negativ starea de sănătate a animalului dvs. de companie;
 • Minimizați conținutul de fosfați din meniul animalului de companie. Aceasta va proteja rinichii fiarei.
Insuficiență renală cronică la pisici: semne, simptome, tratament

Este de remarcat faptul că prin limitarea cantității de proteine ​​din alimentația animalelor de companie, veți îmbunătăți calitatea vieții sale și, prin scăderea conținutului de fosfați, veți prelungi existența. Prin urmare, toți proprietarii animalelor de companie cărora li se adresează o întrebare: "Câte pisici cu CRF trăiesc?", Puteți răspunde că depinde mult de dvs.: diagnosticarea, tratamentul și dieta în timp util.

Unii proprietari se confruntă cu o astfel de problemă: animalul lor de companie refuză să mănânce alimente noi, nu doresc să mănânce feluri de mâncare sănătoase. Aici aveți o sudoare puțină. Faptul că pisicile sunt foarte conservatoare în obiceiurile lor alimentare, astfel încât acestea pot percepe în mod negativ inovațiile în dietă.

Dar animalele cu CRF pur și simplu trebuie să treacă la alimentele medicale și pentru a face procesul mai puțin dureros, folosiți următoarele sfaturi:

 • Adăugați un feed nou treptat. Transformarea lentă durează de obicei 2-3 zile, în cazuri rare, întârziată pentru câteva săptămâni;
 • La început, adăugați alimente noi la alimentele cunoscute animalelor de companie. Se amestecă totul pentru a asigura o masă uniformă;
 • Creșteți treptat procentul de hrană nouă, nu vă grăbiți. Este important ca animalul să mâncă cu plăcere;
 • Puteți încălzi mâncarea puțin. Unele pisici sunt atrase de o hrană de temperatură de 30 de grade;
Insuficiență renală cronică la pisici: semne, simptome, tratament

Dacă sfatul dat mai sus nu vă ajută, discutați cu medicul dumneavoastră despre oportunitatea utilizării medicamentelor pentru a crește apetitul. Acest lucru va ajuta animalul să se obișnuiască rapid cu noua dietă.

Uneori se întâmplă că animalul nu are poftă de mâncare și refuză mâncarea. În astfel de situații, pisicile sunt hrănite printr-o probă, dar cu condiția ca animalul să nu vomite. Prin această abordare, organismul primește substanțele nutritive necesare. Dacă animalul are voma, atunci va trebui să recurgeți la vitaminele necesare prin venă.

Un alt factor important în tratamentul bolii este injectarea prin picurare a diferitelor soluții, atât intravenos, cât și subcutanat. Medicamentele vizează restabilirea proceselor metabolice și combaterea deshidratării organismului.

Acum știi că o pisică cu CRF poate avea diaree, vărsături, lipsă de apetit și alte semne.

Dacă ați observat ceva de la animalul dvs. de companie, atunci nu fiți leneși, vizitați un medic veterinar. Cu cât o boală nu este tratată mai mult, cu atât progresează mai mult. Așa că ai grijă de pisicile tale, ai grijă de sănătatea lor, noroc!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

32 − 28 =