Animale de companie acceptate

Pisica ta are urechi calde si un nas uscat – o boala sau un eveniment obisnuit?

Starea de sănătate a pisicii dvs. vă va avertiza despre apetitul bun, starea de spirit bună, somnul calm și funcționarea normală a tuturor funcțiilor. Și cum să constatăm că ceva deranjează purarul și nu este bine? De obicei, acest lucru este determinat de nas.

Se consideră că într-o stare sănătoasă la pisici este umedă și rece, într-o stare nesănătoasă - uscată și fierbinte. Dar există și excepții.

Semne de boală la o pisică

Nu vă grăbiți să sunați alarma și să faceți concluzii grabnice dacă nasul animalului sau animalului dvs. de companie este fierbinte și uscat.

Semnele principale ale bolii sunt:

Pisica ta are urechi calde si un nas uscat - o boala sau un eveniment obisnuit?
 • refuzul apei, de a mânca. Sau, dimpotrivă, un poftă de mâncare și sete;
 • dificultăți de respirație;
 • temperatura ridicată a corpului, peste 40 de grade;
 • tuse sau nas curbat;
 • salivare copioasă;
 • durere, oriunde;
 • vărsături, constipație, diaree, urinare complicată sau lipsa acesteia;
 • purulent sau spotting;
 • pierderea părului, schimbarea culorii acestuia, formarea pe piele;
 • comportament neobișnuit: apatie, somnolență, agresiune, anxietate;

Când diagnosticați semnele de mai sus, trebuie să căutați cu siguranță un specialist.

În ce cazuri nu vă faceți griji

Urechi ude și un nas uscat în pisica ta - nu este un motiv pentru panică. Multe pisici au un obicei de a dormi pe podea, aplicând o ureche la suprafață. În această poziție se va încălzi în mod firesc. În plus, urechile fierbinți și un nas uscat la o pisică pot fi cauzate de schimbările de stres și de temperatură.

Este necesar să ne amintim că animalele noastre pufoase sunt foarte termofile. Temperatura corpului la pisoi tineri la 39 de grade este considerat normal, precum și nas pisica pisoi adult uscat și fierbinte - 37.5-38 grade, unele golaș pursânge (Sphinx) ajunge la 39 de grade.

Deci, un nas fierbinte la o pisică poate fi fie un fenomen natural, fie o manifestare a unei stări dureroase. Acordați atenție comportamentului și simptomelor care au apărut la animal. Atunci când își schimbă comportamentul de boală: dacă este somnolent, sau lipsa poftei de mâncare, comportament letargie, etc. Uneori, pisicile toarce nu numai plăcere, dar, de asemenea, atunci când acestea sunt greșite, să se liniștească atunci când acestea sunt îngrijorați sau frică ..

Apropo, acest lucru poate fi unul dintre motivele pentru care pisica are urechi calde si un nas fierbinte. Creșterea temperaturii aerului și a presiunii atmosferice scade, de asemenea, la urechi fierbinți și un nas uscat în pisică. Poate că este deshidratare sau că pisica nu are răceală suficientă. Indiferent ce a fost, animalul are nevoie de îngrijirea ta.

Diagnosticul și primul ajutor pentru prietenul tău cu patru picioare

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți după diagnosticarea bolii este să examinați singur animalul de companie:

Pisica ta are urechi calde si un nas uscat - o boala sau un eveniment obisnuit?
 • determina starea pielii, lâna, să afle dacă există ulcere și tumori, să verifice prezența descărcării din nas, urechi și ochi. Culoarea cavității orale în stare normală trebuie să fie de culoare roz deschis, roșu înseamnă inflamație și poate apărea cu stomatită și ulcere;
 • simti stomacul pentru durere, simti vezica urinara. Urmăriți natura și frecvența excreției de fecale și urină. Ei bine, dacă vi se ajută să țineți animalul când sunteți examinat. În caz de lipsă de ajutor și cu o dispoziție neliniștită a pisicii, tăiați ghearele și apoi o așezați ușor pe o parte. Chiar și pentru fiabilitate, purr poate fi învelit într-un prosop cald;
 • măsurați temperatura. Temperatura nasului și a urechilor unei pisici poate fi diferită. În unele boli, temperatura corpului nu se schimbă. Această procedură este percepută mai degrabă negativ de animal, deoarece vârful termometrului, pătat cu vaselină, este introdus în deschiderea anală, în contact strâns cu rectul. Puteți utiliza un termometru convențional cu mercur, aveți posibilitatea să efectuați un proces electronic. Al doilea este folosit mai des și arată rapid rezultatul;
 • determină frecvența respirației. Din punct de vedere vizual, puteți determina frecvența respirației și a respirației, sau puteți asculta respirația pisicii, punându-i mâna pe stomac. 18-33 Inhalarea / expirarea este norma pentru o pisica sanatoasa. Însă luați în considerare și alți factori: diferența de respirație la bărbați și femei (mai des la femei), condițiile meteorologice, șocurile emoționale, sarcina etc.
 • măsurați pulsul. Artera femurală la pisici este localizată pe suprafața interioară a coapsei. Dacă puneți un deget acolo, puteți simți pulsul. Norma este de 100-120 batai pe minut. Cu cat pisica este mai tanara, cu atat este mai mare pulsul. Activitate și condiție - toate acestea afectează și citirile;
 • cântărește animalul. Pierderea sau creșterea în greutate vorbește volumele. Puneți pisica în pungă și determinați greutatea, calculând greutatea totală a pungii. Sau stați pe cântar cu pisica. Diferența dintre greutatea totală și cea a dumneavoastră va fi greutatea animalului.

Toate măsurile de precauție necesare vă vor ajuta să faceți față bolii la animalul dvs. de companie și veți facilita foarte mult diagnosticul medicului veterinar. Scrieți toți indicatorii, țineți un jurnal al bolii, măsurați zilnic temperatura, pulsul, greutatea animalului până când acesta devine mai bun.

Cum să tratăm o pisică acasă

Pisica ta are urechi calde si un nas uscat - o boala sau un eveniment obisnuit?

Să presupunem că ați fost prescris tratamentul și ați avut încredere în vindecarea animalului.

Ce se întâmplă dacă pisica are un nas fierbinte și este într-adevăr bolnav și este complet în grija ta?

Tabletele din capsule sunt cel mai bine administrate împreună cu o carcasă protectoare: pre-ungeți, puneți-le pe mijlocul limbii și împingeți-le în faringel.


Încearcă că pisica nu a reușit să-și dea seama de medicament și nu a rezistat, altfel procedura va fi foarte greu de repetat. În capsulă, comprimatul se dizolvă direct în intestin și este mai eficient decât amestecarea conținutului acestuia în alimente sau băuturi, deoarece nu puteți controla dorința unei pisici de a mânca sau de a bea tot conținutul.

De ce animalele se îmbolnăvesc uneori bolnav, în ciuda îngrijirii noastre și a îngrijirii anxioase pentru ei? Probabil, pentru că toate lucrurile vii tind să-și piardă puterile defensive și să slăbească.

Nu puneți întrebări inutile. Trateaza corect pisica sau pisica ta minunata si asigura-te ca boala nu reapar.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 64 = 65