Arbete och karriär

Kvinnliga yrken: vi väljer en specialitet genom kallelse

Under de senaste åren har det blivit allt svårare att döma listan över kvinnors yrken, eftersom det praktiskt taget inte finns några områden där kvinnor inte skulle hitta en värdig ansökan om sina talanger. Det finns emellertid ett antal lediga platser där damerna är efterfrågade mer än män eller kraven på primordiala kvinnliga kvaliteter tillåter inte representanter för det starkare könet att förverkliga sig till det maximala.

Huvudsakligen kvinnliga yrken

Kvinnliga yrken: vi väljer en specialitet genom kallelse

Naturligtvis hjälpte feminismen kvinnor att inse sig själva och bevisar än en gång att framgång inte beror på kön, men på kvalifikationer och en ömtålig utåtstående kvinna kan det med framgång kombineras hushållsledningen med ledningen av ett jätteföretag.

Om det svagare könet tenderar att utveckla de tidigare förbjudna aktiviteterna försöker man dock sällan sig i helt kvinnlig, från sin synvinkel, yrken.

Deras lista innehåller vanligtvis sådana positioner:

Kvinnliga yrken: vi väljer en specialitet genom kallelse
 • sekreterare;
 • redovisning;
 • hushållerska;
 • kassören;
 • sjuksköterskan;
 • en sjuksköterska;
 • servitören;
 • läraren;
 • frisör;
 • skräddare
 • mästare av manikyr;
 • kosmetolog;
 • apotekaren;
 • bibliotekarie;
 • modell;
 • stewardess;
 • tour guide.

Varför föredrar de kvinnor?

Förresten, i de flesta fall, bestäms rent kvinnors yrken inte av några specifika färdigheter, utan av arbetsgivarens krav eller en blygsam lön, som mannen inte håller med.

Kvinnliga yrken: vi väljer en specialitet genom kallelse

Till exempel, i säljarens roll behöver konsulten inte nödvändigtvis fungera som en dam, men i det överväldigande antalet lediga meddelanden innehåller den exakt detta villkor - som tillhör det svagare könet. Trots västerländska trender, där en man ofta fungerar som sekreterare, föredrar ryska affärsmän att se en ung och attraktiv tjej som personlig assistent. Men anledningen till att cheferna för företag tror att revisorens post är ett tidigare yrke av kvinnor, är förvisso okänt.

De uppräknade yrkena kan kallas kvinnor på sträckan, eftersom det finns manliga revisorer, sekreterare och försäljningskonsulter.

Kvinnliga yrken: vi väljer en specialitet genom kallelse

Men för att hitta en kille som drömmer om att bli en dagislärare eller handledare är oerhört svårt. Även bland lärare är antalet män små, men i någon utbildningsanstalt hälsas en manlig lärare med öppna armar. Samma situation utvecklas på sjukhus, där sjuksköterskor är en sällsynthet, till skillnad från sjuksköterskor.

Många kvinnor, tvärtom, förstår denna selektivitet vid valet av kadrer. Verksamheten som barnflicka, lärare, lärare och medicinsk arbetare kräver större motståndskraft mot stress, en önskan att undvika konfliktsituationer, förmågan att ta hand om och vara mer uppmärksam på miljön.

Vilken typ av aktivitet kan kallas kvinnlig, och vilken manlig, är redan svår att förklara.

Även om det fortfarande finns en outtalad, liksom en officiell lista över yrken som är förbjudna för kvinnor.

Var tar inte kvinnor

Vissa begränsningar införs på grund av fysiologiska egenskaper.

Kvinnliga yrken: vi väljer en specialitet genom kallelse

Det kvinnliga reproduktionssystemet tål inte de hårda arbetsförhållandena som är förknippade med tunga belastningar, långvarig vistelse i gaserade lokaler med otillräckligt syreinnehåll. En annan faktor som hindrar designen av kvinnors arbete, en erkänd man, är behovet av att tillämpa fysisk styrka.

Därför är vissa typer av yrkesverksamhet oönskade för bräckliga kvinnor, vilket även föreskrivs i lagar.

Till exempel är det nästan omöjligt att träffa en kvinnlig gruvarbetare, en caster, en metallfördelare. För många är det för många inte oklart varför kvinnor inte tas till dessa yrken, om ingen är överraskad av damerna-kosmonauterna, som måste uppleva dagliga laster och utsätta kroppen för hård träning.

För länge sedan var militära specialiteter helt stängda för det svagare könet, men nuvarande militära kvinnors yrken blir mer utbredda.

Självklart idag är det omöjligt att träffa en kvinna som styr en ubåt, men takten i att behärska rent maskulin specialitet gör det möjligt att tro att dessa tider ligger precis runt hörnet.

För lång tid gav männen inte sin andra hälft för att realisera sina möjligheter, det är inte förvånande att kvinnor idag försöker lära sig nya områden som är otillgängliga tidigare.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 2 = 7