Bucătăria gustoasă

Arta depozitării corecte a brânzei în frigider

Brânza este foarte utilă și este un produs preferat. În zilele noastre, există diferite tipuri, astfel încât oricine poate alege cel care este cel mai delicios și optim în preț. Brânza este acoperită cu pizza, supe rece și fierbinți, deserturi dulci sunt gătite cu ea sau mâncate la micul dejun, pur și simplu punându-l pe un sandwich.

Arta depozitării corecte a brânzei în frigider

Acest produs conține o cantitate mare de proteine ​​de înaltă calitate, care poate oferi pentru o lungă perioadă de timp energia corpului dumneavoastră, precum și microelemente, aminoacizi și vitamine. Dar pentru a le obține, trebuie să știți regulile cum să păstrați brânză, în caz contrar produsul nu numai că se poate deteriora, ci și își pierde calitățile utile.

Condiții pentru depozitarea corespunzătoare a brânzei

Adesea am pus mâncarea în frigider, fără să ne gândim chiar la regulile de stocare. Acest lucru se aplică și brânzei. Cumpărat, pus în frigider și tot ... Dar trebuie să țineți cont de faptul că brânza, dacă este depozitată în mod necorespunzător, va deveni mucegăită sau uzată. Prin urmare, înainte de a plasa acest produs lactat în frigider, trebuie să cunoașteți caracteristicile acestuia.

Siguranța acestuia este afectată de:

  • umiditate - la scară redusă se usucă și la mare - se strică;
  • temperatură - atât prea scăzută, cât și ridicată distrug structura sa.

Regulile de bază pentru depozitarea brânzeturilor în frigider sunt:

  • regim de temperatură în interval de 6-8 grade;
  • produsul nu este de dorit pentru a stoca în apropiere de congelator, cel mai bun loc pentru aceasta este raftul inferior al frigiderului;
  • brânză nedorită acoperit cu un capac pentru a păstra feluri de mâncare, cel mai bine este de a folosi folie de plastic, folie sau hartie de copt, astfel încât să puteți preveni absorbția de mirosuri externe și a pierderii de umiditate;
  • în cazul depozitării produsului într-o pungă de polietilenă, împreună cu brânza, puneți 1-2 bucăți de zahăr rafinat, astfel încât să nu devină mucegăit;
  • cu o oră înainte de a servi brânză pe masă, scoateți-o din frigider. Acest lucru va ajuta la refacerea gustului și mirosului său natural;
  • tăiați imediat înainte de utilizare.

În prezent, magazinele oferă o gamă largă de tipuri diferite de brânzeturi, fiecare dintre ele fiind distins prin gustul său special. Condițiile de păstrare a acestui produs lactat diferă în funcție de tipul acestuia.

Cum se păstrează brânza tare

Condițiile cele mai potrivite pentru depozitarea corectă a brânzei solide și semi-solide sunt temperaturile cuprinse între -4 și 0 ° C. Și cu cât este mai greu produsul, cu atât mai mult poate persista. Franceza are o aroma pronuntata, asa ca inainte de ao pune in frigider, este mai bine sa o inlaturati mai intai intr-un film alimentar.

Gustul mai mic are un alt grad - brânză elvețiană, poate fi așezat pentru depozitare în vase bine închise (sticlă, emailată). Nu înfășurați brânza într-un strat de hârtie, așa că se va îngroșa mai rapid și va pierde calitatea.

Dacă este imposibil să puneți produsul în frigider, înfășurați-l într-un prosop umed în apă sărată în prealabil și puneți-l într-un loc răcoros, departe de expunerea la soare. Brânzeturile și soiurile semi-tari pot fi congelate și depozitate în această formă timp de până la trei luni.

Cum se păstrează brânza de casă

Arta depozitării corecte a brânzei în frigider

Brânză de casă de casă (brânză de vaci) în frigider poate fi stocată doar câteva zile. Nu-l țineți într-o pungă de polietilenă, în care se vinde în cele mai multe cazuri. Imediat după cumpărarea acestei brânzeturi, transferați-o într-un container de vitraliu și de sticlă cu un capac.

Dacă este necesar, laptele de casă poate fi înghețat și stocat în această formă timp de luni și produsul proprietăților sale nu va pierde.

Condiții de depozitare a brânzei cu mucegai

Brânzeturile cu mucegai de soiuri moi trebuie depozitate la o temperatură minusă de până la 1 lună, iar dacă temperatura este de la 0 la 10 ° C - doar o săptămână. Cum să păstrați brânzeturile parfumate cu mucegai? De exemplu, roquefort, camembert trebuie ambalate cu atenție. Dacă o bucată din acest produs este lăsată deschisă, atunci după câteva zile se va deteriora nu numai, dar în frigider va rămâne un miros destul de plăcut.

Folosind acest tip de brânză, este important să știți că mucegaiul este nobil și, de asemenea, străin. Noble dă produsului caracteristici distinctive și bun gust, este benefic pentru sănătate, deoarece are un efect pozitiv asupra digestiei. Și mucegaiul, format din cauza depozitării necorespunzătoare, este periculos, deoarece conține micotoxine.

Normele de stocare a brânzeturilor de muraturi

Brânzeturile (suluguni, feta, brynza, etc.) trebuie depozitate în ser sau saramură specială. Pentru a îndepărta sarea trebuie tăiate și apoi înmuiate în lapte sau apă fiartă timp de aproximativ 8-10 ore.

Brânza sărată poate fi păstrată de ambasadorii înmuiați pentru o lungă perioadă de timp, iar cei dragi de mulți gurmanzi suluguni strică foarte repede. Cum pot să mă păstrez mai mult brânza Suluguni? Totul este extrem de simplu - puneți-l într-un recipient încărcat cu soluție salină, iar produsul dvs. preferat va fi proaspăt timp de până la trei luni.

Pasta de parmezan

Este foarte ușor să păstrați parmezanul dacă este într-o bucată sau cap. Brânza poate fi înfășurată într-o cârpă înmuiată în prealabil în apă (timp de câteva minute). Apoi, țesătura este stoarsă, trebuie să fie numai umedă, nu umedă.

Apoi, parmezan înfășurat în cârpă, și deasupra tuturor acestor împachetări cu folie sau folie de plastic. Datorită acestui lucru, materialul nu se va usca. Un astfel de fascicul este amplasat în compartimentul uscat al camerei frigorifice.

Cum puteți stoca brânză parmezană rasă? În acest scop, o mâncare specială de brânză de parmezan este mai bună. În el, parmezanul ras poate dura aproximativ o lună, fără a-și pierde calitățile utile și gustoase.

În plus, acest tip de brânză poate fi păstrat într-un container ermetic special adaptat, înfășurat cu folie deasupra. Astfel, parmezanul ras este păstrat timp de aproximativ o săptămână, după care este mai bine să nu-l utilizați ca o pulbere, ci să adăugați la sosuri.

Cât timp pot stoca brânză

Brânza tare nu trebuie depozitată mai mult de 9-10 zile. grad Soft este de dorit să se utilizeze până la 3 zile, din moment ce pentru perioade mai lungi, ei nu numai că se usuce repede, dar își pierd proprietățile lor. soiuri de brânză murate pot fi stocate până la trei luni, în saramură, sau o altă opțiune de depozitare - bine împachetate într-o pungă de plastic, caz în care acestea nu mai pot află în frigider mult de 2 săptămâni.

Dacă totuși sa întâmplat că, din cauza depozitării necorespunzătoare, brânza a devenit uscată, o puteți înmuia în lapte. Această procedură va ajuta la restabilirea produsului la gustul obișnuit. Dacă ați văzut o matriță - tocmai ați tăiat-o și nu aruncați brânza, dar gătiți cu ea una din mâncărurile fierbinți.

Arta depozitării corecte a brânzei în frigider

Dacă există o mulțime de brânză, depozitați-o în congelator. Fără îndoială, el se va topi, dar gustul va rămâne același. O altă opțiune pentru depozitarea mai lungă a acestui produs este ambalarea în vid.

Brânza tăiată poate fi așezată într-o tavă de sticlă sau smalț închisă sau în tigaie, dacă se dorește, puteți pune puțin zahăr (absorbția excesului de umiditate). Dacă decideți să cumpărați brânză, nu trebuie să luați prea mult. Este mai bine dacă o faceți mai des, luând cât mai multe produse de care aveți nevoie și nu depozitând excesul la domiciliu.

Numai depozitarea corespunzătoare a brânzei va ajuta la păstrarea tuturor proprietăților utile și vă va bucura de gustul său excelent!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

25 − 24 =