Cireșele uscate: pregătiți delicatețea de cireșe la domiciliu | pangudownloads.com
Bucătăria gustoasă

Cireșele uscate: pregătiți delicatețea de cireșe la domiciliu

Toți au fost de mult timp conștienți de proprietățile medicinale și parfumate ale cireșelor uscate. Puteți folosi un astfel de fruct uscat chiar și doar o gustare, dar puteți face un compot excelent.

Adesea, astfel de aditivi sunt potrivite pentru plăcintă și pentru toate tipurile de sosuri. Dar principalul avantaj al acestor boabe uscate indispensabile este totuși lipsa oricăror conservanți, aditivi sau dulciuri excesive. În acest caz, fructul preparat într-un mod atât de elementar ca uscarea, fructul este perfect conservat la temperatura camerei timp de șase luni.

Sub rezerva toate regulile și sfaturi despre cum să se usuce în mod corespunzător cireșe la domiciliu, practic, calități utile nu sunt pierdute, dar stocate, cum ar fi acestea au fost:

Cireșele uscate: pregătiți delicatețea de cireșe la domiciliu
  • într-o cireșă o mulțime de substanțe bactericide, datorită acestora curează procesele inflamatorii interne lente;
  • constă în fructe și o substanță care scade coagulabilitatea sângelui - este utilă pentru prevenirea și tratamentul aterosclerozei arteriale;
  • când problemele de anemie ajută de asemenea la o boabe delicioasă, are o mulțime de fier;
  • bacă util în multe vitamine (C, B1, B6) și minerale esențiale (magneziu, cobalt, cupru, și altele);
  • oamenii de știință au aflat că în aceste fructe există substanțe care împiedică apariția celulelor canceroase;
  • există un efect slab laxativ, care este foarte util în timpul sarcinii, mai ales cu mult fier în ele;
  • culoarea roșie a fructelor aduce oamenilor sânge, dar nu este un accident - funcționează bine asupra sistemului cardiovascular al corpului.

Cum se usucă cireșele?

Pentru a obține fructele uscate dorite necesare, cu excepția, desigur, ei înșiși boabe, 2 lingurițe de acid ascorbic sub formă de pulbere, apă pură, de instrumente suplimentare - un cuțit pentru curățarea fructelor recipient (tava sau farfurie adâncă), skimmer, foaie duhovochny sau un ecran special pentru uscare, hârtie culinară.

Procesul în sine este realizat în patru etape de bază. În prima etapă, trebuie să sortați cu atenție fructele de păstăi pentru cele rasfaturi și cele nealterate. Asta este, avem nevoie de cireșe numai bună, fără negru pete, mucegai, fisuri, contuzii și așa mai departe. Întreaga Boabele, se spală bine cu apă curentă și se îndepărtează butașii de la ei. Apoi trebuie să se usuce puțin.

În a doua etapă este necesar să împărțim fiecare cireș în două jumătăți egale. Este important să știți că cu cât dimensiunea este mai mică, cu atât mai repede se va usca. Apropo, este mult mai ușor să elimini oasele de la ei.

În a treia etapă, aveți nevoie de o soluție de pulbere de ascorbic în apă la temperatura camerei. Pudra trebuie să se dizolve complet. După ce apa nu rămâne granule, ar trebui să fie răcită, doar lăsând încăperea câteva ore. În apă cu soluția rezultată, cojițele decojite se coboară, se înmoaiește timp de aproximativ 5-10 minute, apoi se trage ușor cu un zgomot. Datorită unor astfel de proceduri, culoarea fructelor de pădure se va păstra și nu se va întuneca.

A patra etapă implică uscarea directă a boabelor, care, de regulă, se realizează în două moduri ușoare: în aerul curat și în cuptor.

Cum se usucă cireșele pe stradă?

Cireșele uscate: pregătiți delicatețea de cireșe la domiciliu

Dacă vremea este caldă și uscată, fructele se vor usca perfect pe stradă. Pentru a face acest lucru, este mai bine să luați un ecran special, pe care să se răspândească cireș, tăiat de către părți în sus.

Un astfel de ecran are o bază pe tifon sau orice alt material convenabil și un al doilea cadru din lemn sub formă de capac.

Ecranul trebuie pus în fiecare dimineață la soare și pe timp de noapte să curăță, astfel încât umiditatea să nu aibă roua. Înainte de curățare pentru noapte, va fi util să le așezați în cuptor la o temperatură de 160 ° C timp de aproximativ o jumătate de oră.

În spațiul deschis, uscarea va fi cea mai bună și va lăsa maximum de proprietăți pozitive. Cu toate acestea, în acest fel, puteți doar să uscați fructele cu oase. Dacă îndepărtați oasele în prealabil, atunci insectele zboară spre miros și suc.

Cum să uscați în mod corespunzător cireșele din cuptor?

Cu această metodă de uscare la domiciliu, este necesară o foaie de copt sau o foaie de expediere cu hârtie specială de cofetărie. Spre deosebire de versiunea stradală, lobulii trebuie împrăștiați cu părțile tăiate jos. Se încălzește cuptorul la 150-170 ° С. în timp ce ușa cuptorului nu poate fi complet închisă, trebuie să lăsați o mică fantă pentru a curăța aerul curat. Procesul în sine este efectuat timp de 2,5-3 ore la această temperatură. În următoarele 10-15 ore, reduceți temperatura la 120-130 ° C.

Cum să usuce cireșul și să verificați disponibilitatea?

În stradă, în soare, prea mult să exagerăm, nimănui nu-i este frică. Pentru pregătirea completă a consistenței necesare, va dura doar 5-7 zile. Dar totul depinde mai mult de temperatura aerului, de vreme și de influența soarelui.

Este posibil să se afle dacă uscarea a fost efectuată în cele din urmă prin simboluri:

  • faceți clic pe câteva uscătoare - uscate în mod corespunzător nu ar trebui să arate sucul;
  • acordați atenție culorii fructelor - uscate în mod corespunzător roșu închis, maro, cu o nuanță roz;
  • încercați boabele la dinte - ar trebui să aibă un gust dulce și acru.

Cum și de ce sucursalele de cireșe uscate?

Cireșele uscate: pregătiți delicatețea de cireșe la domiciliu

Ramurile de copaci au de asemenea multe proprietăți utile. Decocțiile lor sunt recomandate pentru diaree, diaree, aton intestinal, colită cronică, icter. Datorită diferitelor proprietăți de vindecare, sprigs sunt folosite pentru a trata inflamația. Decocția și ceaiul sunt consumate cu inflamație și boli intestinale.

Ramurile sunt colectate în perioada de înflorire, când se acumulează cea mai mare cantitate de substanțe benefice pentru organism. Acestea sunt colectate numai mai departe de șosea, de drum, de preferință într-o zonă eliberată de instalațiile industriale.

Este mai bine să faceți acest lucru în vreme uscată, însorită, când ramurile au fost deja uscate din roua dimineții.

Ramurile tăiate cu foarfece sau cuțite. Apoi rezolvă, curăță prea poluat, cu boli, insecte. Mai bine să nu spălați ramurile, deoarece încă le veți colecta după ploi, dar ele sunt deja uscate. Ramurile spălate pierd multe substanțe utile și, de asemenea, putrezesc pur și simplu în timp ce le uscați. În plus, produsul finit va fi în continuare supuse unui tratament termic - le va umple cu apă clocotită, în cele mai multe cazuri, astfel încât toate microbii care pot avea - vor muri.

După o sortare atentă a produsului, se descompune „Bună“ ramuri pe o podea din lemn într-un loc cu o circulație bună a aerului și o lumină directă a soarelui. Păstrați produsul în pungi de pânză speciale, pungi de hârtie, de preferință separat de alte produse cu miros. Perioada de valabilitate nu este mai mare de doi ani când este depozitată într-un loc întunecos, rece și uscat. Dar va fi mai bine să actualizați produsul în fiecare an.

În timpul iernii, vă veți bucura adesea de un ceai parfumat și, cel mai important, de sănătos. Un fruct uscat este saturat cu antociani, care au un efect antiinflamator si de intinerire. Pentru a obține mâncăruri delicioase și sănătoase, puteți adăuga fructe uscate în muesli, abdomene, „Instantanee“ terci și puteți mânca cu ciocolata topită.

Puteți încerca cireșele sub formă de umplutură pentru rulouri cu ciuperci și măsline și, de asemenea, pentru a le face ca fileuri, sâni sau umpluturi. Nu vă fie frică să experimentați!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 2 = 3