Cum să prăjiți codul? | pangudownloads.com
Bucătăria gustoasă

Cum să prăjiți codul?

Codul fript - un fel de mâncare destul de popular, plăcut disponibilitatea și costul relativ scăzut. Dar dacă distrugi filmele de somon sau somon este destul de dificil, atunci cu acest pește lucrurile sunt oarecum diferite. Faptul este că cod sunt considerate a fi un grup de fructe de mare cu conținut scăzut de grăsimi și, prin urmare, după gătit devine uscat.

Cum să prăjiți codul?

Un alt incident care poate aștepta fanii peștelui prăjit este faptul că se va lipi cu desăvârșire la tigaie, după care va trebui să mănânci terci de pește. Apropo, chiar și fileul toastat are o ambrosie de pește specifică pronunțată, care nu este plăcută de toată lumea.

Toate acestea se referă la faptul că este important să cunoaștem toate subtilitățile de pregătire a unui astfel de fel de mâncare aparent simplă, așa cum va fi discutată în această publicație.

Acțiuni preliminare

În corpul de cod practic nu există oase și există - bine, foarte subțiri și mici. Carnea are o structura stratificata si un gust extrem de delicat. La 100 g de astfel de produs există doar 69 de calorii, ceea ce face de dorit pentru fanii unei diete sănătoase și dietetice.

De asemenea, atrage faptul că fileurile trebuie să fie prăjite în doar câteva minute, ceea ce înseamnă o cină sănătoasă sau micul dejun va fi gata aproape instantaneu. Din nou, toate acestea sunt relevante numai dacă peștele însuși este pregătit corespunzător. De exemplu, dacă este înghețat, ar trebui să fie dezghețat la temperatura camerei, dar nu într-un cuptor cu microunde sau în apă fiartă.

decapare

Cum să prăjiți codul?

De fapt, toate recomandările de bază privind modul de prăjire a codului de mare pe o tigaie fierbinte de prăjit pot fi înghesuiți într-o singură linie. Peștele trebuie doar să fie eviscerat și curățat, spălat, tăiat în bucăți și puse pe o suprafață încălzită. Aceasta este principala rețetă, care nu precizează cât de mult este necesar să pregătiți un fel de mâncare și cum să o faceți mai rafinată, și nu doar inimă și gustoasă.

Pentru a obține o delicateasă reală, în versiunea de bază a modului de prăjire a codului proaspăt, trebuie să adăugați elementul "decapare“. Datorită lui, produsul poate fi eliminat de gustul și aroma specifice, pentru a da sucuri și culoare. De exemplu, dacă doriți să obțineți mai multe grăsimi de cod, acestea pot fi temporar marinate în maioneză. Ei bine, atunci când există dorința de a se bucura de un vas de repaus, acestea trebuie să fie ușor ținute în saramură de la castraveți, chefir cu conținut scăzut de grăsimi sau o soluție slabă de oțet.

Cum să prăjiți codul în făină de grâu în mod egal? După ce produsul este lăsat în lichidul selectat, acesta trebuie să fie uscat pe un prosop, care va împiedica aderența la tava și va asigura o destrămare uniformă în făină.

prăji-up

Cum să prăjiți codul?

Acum ne îndreptăm spre modul în care să prăjim codul în mod corespunzător. Există două opțiuni: faceți acest lucru pe o tigaie puternic încălzită sau, dimpotrivă, să fierbeți la căldură scăzută. În ultimul caz, bucăți de pește sunt inițial marinate, înmuiate în făină, prăjite la căldură ridicată, apoi amestecate cu legume proaspete și fierte sub capac.

Este demn de remarcat faptul că cele mai multe rețete pentru modul de prăjire în mod corespunzător cod, se concentreze pe marinate sau breading, nu menționează feluri de mâncare, la toate. Însă, pentru ea, rezultă succesul întregii aventuri.

Se pare că tigaia trebuie să fie din fontă, deoarece produsul se încălzește în cel mai bun mod. Ca o excepție, este permisă utilizarea ustensilelor din teflon. Atât în ​​această, cât și în alta este necesar să se încălzească bine, iar pentru prăjire este simultan să se folosească ulei vegetal și smântână, și în aceleași proporții.

Pește, prăjit într-un mod simplu

Aceasta este cea mai elementară rețetă, conform căreia fileurile trebuie tăiate în bucăți, cu o grosime de cel puțin 3 centimetri. Apoi sunt puse într-un plic cu făină cusută și se scutură bine. Numai atunci pot fi prăjiți într-o tigaie fără capac, ulei în care ar trebui să fie relativ mare. Acum, cât de multe minute să prăjiți fileurile de cod.

Cum să prăjiți codul?

Să spunem doar: primele cinci minute nu trebuie să atingă sau să se întoarcă. Apoi, folosind o spatulă din lemn, felii sunt ușor ridicate și verificate pentru o crustă apetisantă. Dacă există unul, îl puteți întoarce. Se pare că răspunsul exact la numărul de minute de prăjire a codului nu există și totul trebuie făcut cu ochii.

Apropo, pentru ca sa nu se usuce prea mult, dupa ce gatiti, pestii ar trebui lăsați în tigaie timp de încă cinci minute, în mod necesar să opriți focul. Acest lucru va face incredibil de moale și suculent.

Cod roșu

După cum sa menționat mai sus, acest tip de pește nu poate fi doar prăjit, ci și cu smântână.

Acest lucru se face astfel:

  • Un kilogram de cod este tăiat în felii care sunt sărate și lăsate timp de 30 de minute;
  • În acest timp, în tigaie, este necesar să se topească untul, iar pe el să se salveze un bec, tăiat la jumătate de inele;
  • Peștele blocat în făină trebuie să fie prăjit pe o tigaie fierbinte, combinată cu ceapă, apoi se toarnă un pahar de smântână cu conținut minim de grăsimi;
  • Felul este sărat și piperat, acoperit cu un capac, și fiert timp de 25 de minute;
  • Această delicateză este recomandată pentru a servi cu verdeață și o felie de lămâie proaspătă.

După cum puteți vedea, chiar și dintr-un astfel de produs obișnuit este posibil să pregătiți feluri de mâncare foarte gustoase și sănătoase. Pentru a face acest lucru, este nevoie de un pic - o cunoaștere a tehnologiei de preparare și tratament termic al produsului.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

21 − 11 =