Bucătăria gustoasă

“Paella” – un oaspete din Spania pe biroul tău

Mâncarea tradițională spaniolă ascunde în sine aroma și farmecul bucătăriei tradiționale. În plus, "Paella" este considerat cel mai celebru fel de mâncare din bucătăria Spaniei. La fel ca pe linia de plutire este făcută din orez cu mirodenii și plante aromatice, dar spre deosebire de vasele uzbeci consumate cu o furculiță, nu mâinile.

Cum să gătești delicios "Paella" acasă? Ușor și cu plăcere!

Un pic din istoria vasului

"Paella" primul inventat în Valencia.

Combinația eclectică de pește, carne și fructe de mare era neobișnuită pentru bucătăria europeană, deci invenția a dat naștere la trei legende despre originea sa:

"Paella" - un oaspete din Spania pe biroul tău
 1. Primul spune că firele au fost inventate de sclavi ai cuceritorilor arabi maurii. Pur și simplu au adunat rămășițele după colegii lor și le-au coace împreună cu orezul. Apropo, etimologia cuvântului "Paella" în acest caz provine din cuvântul arab „Vestigii“. Firește, această versiune nu este prea onorabilă, așa că este a doua - una romantică;
 2. ea spune că într-o zi un pescar a decis să-i placă pe iubitul său cu ceva special. Și, în anticipare și lăcomie, a găsit toate stocurile de alimente din colibă ​​și apoi le-a pregătit totul într-o tigaie. Prin urmare, în conformitate cu această legendă, numele de antena înseamnă "Pentru ea" (para elle).
 3. A treia legendă este cea mai practică și mai simplă. Odată ce Valencia a decis să viziteze o persoană gravă, care ar trebui să fie relaxată capodoperele culinare. Orășeni, fără să se gândească de două ori, a făcut un lucru bun: aduce toate livrările caselor, toate amestecate într-o oală mare, și ei au pregătit "Paella".

Un fel de mâncare tradițională la prima vedere combină combinații absolut imposibil de ingrediente, fructe de mare, legume, carne de pasăre, cea mai mare parte de pui, uneori cârnați. Rețetele populare oferă numeroase opțiuni pentru combinarea acasă. Alegerea de feluri de mâncare, care se coace într-un vas - o componentă foarte importantă.

Spaniolii știu cum și ce să gătească în mod corespunzător "Paella". În acest scop, au o pană-paella specială. Apropo, gătitul acestei alimente de la spanioli este încă considerat o afacere a unui om. Nu este surprinzător, deoarece această tigaie este foarte puternic și greu, iar tipul ar trebui să aibă, în primul rând, pentru a obține mai puternic punct de vedere fizic și mental pentru a primi un cadou de primul său paeleru în care el va pregăti acest fel de mâncare magică.

Din nefericire, tradițiile vechi încetează treptat. Tinerii și generația mai în vârstă preferă să mănânce în restaurante sau în ordine, decât să se gătească singuri. Dar, pentru a reapropla în epoca tradițiilor spaniole, puteți învăța rețete ca să vă gătiți "Paella".

Colectăm ingredientele și începem să evocăm bucătăria!

Iată cum puteți găti tradițional "Paella" în stil Valencian cu fructe de mare și nu numai:

"Paella" - un oaspete din Spania pe biroul tău
 • ia o tigaie mare de prăjit. Se incalzeste uleiul de masline, se taie cateiele de usturoi tocate marunt. După prăjire adăugăm cuburi de roșii și fasole;
 • Mai departe pe lista din Fig. Trebuie să amestecați și să prăjiți câteva minute;
 • apoi vine rândul de condimente. Acesta este șofranul natural. Este foarte dificil să o obțineți, în acest caz puteți recurge la o alternativă, înlocuiți-o cu curry. Adăugați mirodenii și adăugați bulion fierbinte. Totul ar trebui distribuit în mod uniform;
 • apoi trebuie să tăiați carnea, puiul și coastele și să se prăjească într-o tavă separată. Pune totul pe orez;
 • Fructe de mare se pune în ultimul loc, împreună cu paprika, tăiate în benzi. Stingeți acest amestec exploziv timp de aproximativ 15-20 de minute fără un capac. După ce încălzirea este oprită, capacul poate fi acoperit și lăsat să se fierbe timp de 15 minute.

Oamenii europeni nu înțeleg mereu cum puteți mânca atât de mult și totul dintr-o dată, deci există mai multe opțiuni adaptate, cum ar fi gătit "Paella" cu pui:

 • luăm o filetă de pui. Tăiați-o în felii. Sprângeți cu condimente: curry, piper, sare și se prăjește până la maro auriu;
 • măsline și roșii decojite sunt adăugate la orez și toate sunt umplute cu bulion;
 • încă mai mâncăm cu șofran și mirodenii;
 • Coaceți în cuptor la 160 de grade de la 40 de minute la o oră. Pentru frumusețe și delicios, puteți să stropiți cu brânză rasă și ierburi.

O altă opțiune adaptată este gătitul "Paella" cu midii, scoici.

Cum să îndepliniți această rețetă:

"Paella" - un oaspete din Spania pe biroul tău
 • spala cojile și midii, dacă există - creveți;
 • usturoiul, ceapa și piperul zdrobite sau tăiate în cuburi;
 • carnea este prajita separat, dar in aceeasi tigaie dupa carne sunt scoici. Pește cu mirodenii după ce totul se înmoaie;
 • orezul este depozitat în resturile de grăsime și este umplut cu un amestec de bulion și condimente. Stinge 20 de minute. Și acum atenție, toate ingredientele de mai sus sunt prăjite și orez învelit, învelite în folie și se coace 15 de minute. Puteți servi cu verdeață și brânză.

După cum vedem, metodele de pregătire pot varia în funcție de preferințele individuale. Dar faptul că va fi delicios, nici măcar nu vă puteți îndoi. Pentru a găti cu pasiune și suflet este sarcina principală pentru un fel de mâncare cu adevărat spaniolă.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

75 − = 73