Bucătăria gustoasă

Rețete pentru prepararea fructelor confiate din crustă de mandarine: ne surprindem rudele

Dacă vă place să gătiți și doriți să vă rog familia dvs. cu ceva delicios și neobișnuit, încercați să gătiți fructe confiate din crustă de mandarină. Această opțiune de utilizare a cojii de citrice nu este singura. Există multe rețete care ajută la dezvăluirea unui anumit gust dulce și, în același timp, cu un gust ușor de amărăciune.

Beneficii și rău de coaja de citrice

Citrice Fructe - un depozit real de vitamina C și alte minerale și vitamine. Este foarte util să consumați mai multe mandarine din când în când. Pe Anul Nou este la fel și fără ele, este imposibil de făcut.

Rețete pentru prepararea fructelor confiate din crustă de mandarine: ne surprindem rudele

De asemenea, destul de des oamenii beau suc de citrice pentru micul dejun. Desigur, din proaspăt cu pastă este mult mai util decât din nectarul ambalat. Se știe că cea mai mare concentrație de nutrienți este concentrată în pielea mandarinilor. Prin urmare, au fost inventate multe moduri de utilizare a zestului în scopuri alimentare.

În gătit la domiciliu, fructe confiate, în ciuda tratamentului cu zahăr și căldură, există încă o mulțime de vitamine. De asemenea, în coaja conține uleiuri esențiale, care au un efect benefic asupra organismului și sunt chiar capabile să ridice starea de spirit a unei persoane.

Cu toate acestea, în ciuda tuturor caracteristicilor pozitive, merită luată în considerare și faptul că crustele pot avea un efect negativ asupra sănătății dumneavoastră.

În primul rând, acest lucru se datorează faptului că mandarina este un alergen puternic și, prin urmare, poate provoca unii oameni să aibă simptome adverse.


În cantități mari, nici citricele confiate nu ar trebui să fie consumate de nimeni. De asemenea, este important să țineți cont de faptul că coaja este cel mai adesea tratată cu ceară, deci trebuie să o spălați bine înainte de ao folosi din nou.

Cel mai important aspect care poate avea un efect dăunător asupra corpului uman este utilizarea nitraților pentru a accelera creșterea mandarinelor. Aceste substanțe toxice pentru organism se acumulează, așa cum se știe, în pielea fructului.

Modalități de utilizare a cojii

Dacă sunteți sigur că puteți folosi coaja de citrice, atunci acordați atenție câtor alte modalități de aplicare ulterioară există. Adesea, coaja este pur și simplu uscată și lăsată ca un parfum pentru cameră, ca un plic. De fapt, este posibil sa preparati diverse delicatese din aceasta.

Ce puteți face cu crusta de mandarine?

Rețete pentru prepararea fructelor confiate din crustă de mandarine: ne surprindem rudele
  • Fructe confiate. Desigur, în primul rând, vorbim de fructe confiate. Acestea sunt dulciuri utile, pe bază naturală. În cazul în care opțiunile de cumpărare sunt folosite coloranți, arome, agenți de îmbunătățire a aromei și alți conservanți, în produsul de origine puteți fi absolut siguri. Prin urmare, poate fi dat chiar și copiilor, deoarece procesul de gătit este complet sub controlul dumneavoastră;
  • gem. Printr-un principiu similar, puteți face blocaje și gemuri parfumate. Acesta este un plus excelent pentru ceai și ficat;
  • zaharicale. După ce gătiți coaja cu zahăr, puteți face bomboane de suge sau puteți fierbe masa la consistența fondantului cu aromă de citrice.

Pregătirea crustelor

Pentru a face deliciul delicios, este important ca produsele să fie pregătite în mod corespunzător pentru o prelucrare ulterioară. Astfel, înainte de prepararea fructelor confiate, este necesară spălarea temeinică a coajelor de mandarine, deoarece este tratată cu substanțe speciale pentru a proteja împotriva deteriorării. Apoi, trebuie să curățați șirurile albe din partea din spate. Cu cât le alegi mai bine, cu atât mai dulce vei primi piei.

Pentru a elimina amărăciunea din mandarine și pentru a pregăti coaja pentru o conexiune ulterioară cu zahărul, este necesar să le înmuiați în apă rece. Pentru a obține un efect maxim, se recomandă adăugarea unui vârf de sare în apă. De asemenea, trebuie să schimbați în mod regulat apa. Faceți acest lucru de 2-3 ori pe zi timp de 3 zile.

Bucătăm fructe confiate

În cele din urmă, după ultima dată când schimbați apa, puteți începe să coaceți fructele confiate. În primul rând, aruncăm înapoi crustele, astfel încât, prin geamul de sticlă, toată apa. Loviți-le ușor cu un șervețel și aruncați-le într-o oală de gătit. Deoarece fructele confiate sunt, de fapt, fructe confiate, pentru a obține efectul dorit, umpleți-le cu sirop de zahăr.

Pentru a obține consistența dorită, se recomandă să preparați siropul în prealabil. Este nevoie de 1 parte apă și 2 părți zahăr. Toate acestea se topește într-un incendiu lent și apoi, câteva minute se prepară, astfel încât un fir de sirop începe să se întindă din lingură. După aceea, răciți-o ușor și umpleți-le cu cruste.

Rețete pentru prepararea fructelor confiate din crustă de mandarine: ne surprindem rudele

Dă-i tangerinele un pic de sirop. Umflarea crustelor este rapid saturata de zahar. Pentru a aduce această deliciță la pregătire, puneți cratița într-un foc lent și gătiți timp de 10 minute. Apoi, răciți fructele confiate și repetați procedura. Ca urmare, coaja trebuie să fie ușor transparentă.

Apoi, scurgeți lichidul și împrăștiați tangerinele pe tava de copt pentru uscare. Este mai bine să se usuce în mod natural, dar puteți accelera acest proces prin pornirea cuptorului la 50 de grade pentru aproximativ 1 oră. Lăsați siropul pentru deserturi.

De asemenea, puteți să faceți o băutură, să o adăugați la un cocktail sau să fierbeți până la felicitări.

Jam de mandarine

În plus față de fructele confiate, este posibil să se facă o altă delicatețe de coajă de citrice - gem
mandarina cruste. Aceasta este o opțiune excelentă pentru întâlnirile de Anul Nou cu ceai. În general, procesul de gătit nu este mult diferit decât de obicei. Puteți folosi aceleași ingrediente ca și pentru fructele confiate: sirop și piei.

Rețete pentru prepararea fructelor confiate din crustă de mandarine: ne surprindem rudele

Principala diferență este că gemul rămâne împreună cu siropul, deci dacă nu doriți să obțineți un gust dulce, ajustați cantitatea de zahăr în timp util.

Puteți începe să preparați coaja directă cu zahărul în sine, fără șiropul preparat anterior.

După ce fierbeți tigaia cu ingrediente, trebuie să îndepărtați spuma cu un zgomot. După aceea, reduceți căldura și lăsați să se stingă timp de 5-10 minute, în funcție de volum.

Apoi, răciți-vă totul și, după un timp, repetați procedura. Deci, trebuie să fierbeți piei de 2-3 ori, până când vor obține condiția potrivită pentru tine.

Tăiați gemul peste borcane și puneți fructele confiate într-o pungă și veți avea mereu bunuri utile la îndemână. Bucurați-vă de dulciuri utile de sine și de cei dragi!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 33 = 38