Casă confortabilă

Meșteșuguri de origine: învățăm să coacem tul

Reproiectarea corectă a designului modern este imposibil fără utilizarea de textile. El este cel care face orice cameră caldă, confortabilă, moale și tematică. În special, aceasta se referă la proiectarea deschiderilor de ferestre. Goliți, închisi doar cu jaluzele laconice, ei lasă un sentiment de maturitate și incompletență.

De obicei, pentru decorarea ferestrelor, se folosesc două tipuri de țesături - dense și ușoare. În practică, greutatea perdelelor de noapte este echilibrată de tandrețea și aerisirea tulului de zi. Este ultima, sau mai degrabă modul în care tulul poate fi cusut corespunzător, iar această publicație va fi dedicată.

Tipuri de tul

O multitudine de tipuri de țesături de aer pot fi văzute pe piața produselor moderne de ferestre.

Dar, deși diferă în desenele, dimensiunile și paleta de culori, ele pot fi împărțite în grupuri:

Meșteșuguri de origine: învățăm să coacem tul
  • cu un agent de ponderare și fără el;
  • ochiurilor de plasă;
  • cu lucrări de cupon sau cu muchii ascuțite.

Din aceasta rezultă o concluzie complet logică: fiecare specie are nevoie de prelucrare, ținând cont de toate subtilitățile structurii și comportamentului țesutului.

Cum să pregătiți materialul?

Înainte de prima dată și coaseți frumos un tul, trebuie să vă familiarizați cu nuanțele cazului viitoare. Principala dificultate este că aceste textile aparțin categoriei „Evazivi“: este dificil să o fixați în poziție, să o tăiați drept și să o cuscați. Din această cauză, masa pe care se va desfășura tăierea este acoperită cu mai multe straturi de bumbac. Și numai pe un astfel de substrat este cu adevărat posibil să se taie exact marginile viitoarei cortine situate într-un singur strat.

Acum despre cum să desenați corect o linie dreaptă pentru tăiere. Nu încercați să faceți acest lucru cu un conducător, cu centimetrul croitorului, cu o bandă și cu un marcator, nu va funcționa exact în același mod. Mult mai eficientă și mai precisă trageți firul transversal la nivelul dorit și foarfecele foarte ascuțite taie toate inutile.

Ghid pas cu pas pentru depunere

Meșteșuguri de origine: învățăm să coacem tul

Mestesugarii experimentati intotdeauna prima coasa partea de jos a tulului, si abia apoi isi procese marginile si partea superioara. Este de remarcat faptul că perdele de zi cu greutăți, broderii, partea inferioară curbată sau cuponul sunt scurtate numai în partea de sus. În toate celelalte cazuri, lățimea porții ar trebui să fie de aproximativ 3-5 cm, iar cusătura este făcută "Într-o pliu", după care totul este bine călcat cu un fier încălzit.

La sfârșitul acestei părți a lucrării, puteți începe prelucrarea laturilor viitoarelor perdele.

Cum de a coase margini?

Pe fiecare parte a perdelei pot fi cusute mai multe tipuri de cusături, dar este mai convenabil și frumos caută Moscova, tradiționale sau cu coacere oblice.

Amintiți-vă că țesăturile de fereastră ușoară nu tolerează folosirea cusăturilor zigzag și a suprapunerilor, deci lăsați-le pentru covoare și alte textile.

Acum este mai detaliat despre cum se coase tulul pe laturi, folosind opțiunile de sutură propuse:

Meșteșuguri de origine: învățăm să coacem tul
  • Shvom în cadrul sub-cadru se poate ocupa de orice perdea de zi, numai lățimea pliantei în sine se va schimba. De exemplu, pentru plase, este de numai 1 cm, în timp ce capronul și organza pot fi rotite până la 3 cm;
  • Cu ajutorul coajelor oblice puteți obține decorarea textilă originală a ferestrei, mai ales dacă jucați contraste. Culoarea ornamentelor laterale poate fi în concordanță cu paleta principală a materialului, poate echivala colorarea modelului sau poate fi o altă nuanță perfectă prezentă în interiorul general. O prăjitură înclinată este o modalitate excelentă de a coase cu mâna o plasă de tul sau de un material brodat, formând pliuri sau draperii elegante;
  • Cusatura din Moscova este realizată cu ajutorul unui picioruș special de cusut, iar esența ei este următoarea: obținerea unei cantități minime de pliere prin tăierea cotei. Suna greu, dar, ca urmare a unor astfel de manipulări, perdelele devin luminoase și aerisite.

Tehnica de legare la margine

Meșteșuguri de origine: învățăm să coacem tul

Astăzi a devenit la modă procesarea vârfului de tul tăiat cu o bandă specifică - ekstrafora. Datorită unei game largi de astfel de accesorii, a devenit realistă realizarea draperiilor frumoase și, cel mai important, a uniformelor și draperiilor. Indiferent de decizia finală privind extraforul, amintiți-vă că pentru țesături ușoare ar trebui să fie fabricate din fire de nylon transparente.

Deoarece tulul este predispus la erupții cutanate, marginile superioare ale acestuia nu sunt de dorit să se ocupe de ochi. Mult mai practic și mai frumos este cadrul cu panglici din satin, de nuanță și lățime. Produsul finit va fi potrivit să se uite într-un dormitor sau într-o cameră pentru copii.

De asemenea, maestrii oferă câteva sfaturi despre cum să coase un tul cu un extraph.

Trebuie să fie fixată cu o pereche de cusături paralele între care sunt așezate firele de strângere ale banda de perdea. În cazul în care perdeaua va atârna pe cornierul tavanului, și chiar și fără un lambrequin, la lungimea totală a cortinei este recomandat să se adauge 5-6 cm de alocație.

Din acesta se formează apoi o asemănare cu o pliantă care acoperă muchiile cornișului. Această tehnică vă permite să creați aspectul că tulul plutește în spațiu și provine de la tavan.

În cele din urmă, trebuie remarcat faptul că, de mult timp, nimeni nu a făcut cerințe stricte la înălțimea și lățimea tăieturii. De exemplu, acum tul foarte la modă, a cărui falduri sunt frumoase culcate pe podea. Aceasta este o tehnică foarte practică de decorare, permițându-vă să experimentați mai mult de o dată lungimea perdelelor.

Și totuși: înainte de a vă adapta singur tulul cu bandă sau o cusătură specială, amintiți-vă că draperiile prea masive și pliate vor face o cameră mică mai strânsă și mai îngrădită.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 3 = 2