Casă confortabilă

Noi facem eekbana: cum și de la ce să facem un buchet?

În Japonia, frumusețea vieții și a naturii neînsuflețite este foarte apreciată. Și percepția estetică a realității este pusă de copii de la o vârstă fragedă. În plus, japonezii cred că eleganța, luminozitatea și originalitatea obiectelor din jur pot îmbunătăți starea de spirit, pot reîmprospăta emoțiile și pot deveni o sursă constantă de pozitiv.

Noi facem eekbana: cum și de la ce să facem un buchet?

Cel mai bun exemplu este arta japoneză veche de a face buchete - eekbana (ikebana). psihologii europeni confirmă că designul spațiului interior al casei sau un apartament cu astfel de compoziții de materiale naturale ajută nu numai a crea confort în cameră, dar, de asemenea, dezvoltă creativitatea, oferă inspirație și ajută la combaterea depresiei multi oameni - de la gospodine la oameni de afaceri de succes.

Avantajul fără îndoială al eekbana este ieftina sa. Desigur, puteți cumpăra vase stilate și elemente decorative auxiliare, dacă există o astfel de opțiune. Dar, în cazul în care finanțele sunt supuse la o contabilitate strictă, atunci totul este în întregime realist de a face pe cont propriu - și baza pentru buchet, decoratiuni, și elementele centrale ale compoziției.

Singurul lucru pe care trebuie să-și petreacă - este timpul necesar pentru selectarea materialelor ornamentale - conuri, flori uscate, Driftwood, frunze, ramuri, flori proaspete, și de a dezvolta un concept unic de un buchet unic.

Principiile de bază ale creării eekbanei

Pentru a învăța arta japoneză de a crea buchete, mai întâi de toate, trebuie să vă amintiți câteva reguli de bază pentru crearea eekbana:

  • Selectarea elementului central. Asigurați-vă că subliniați frumusețea unei singure flori (frunze, ramuri), chiar dacă compoziția constă din mai multe elemente similare;
  • Dinamica. Pentru a le afișa într-un buchet, aveți nevoie de ramuri, flori sau tulpini pentru a nu loc exact, dar sub o anumită pantă. În plus, este de dorit ca tulpinile de flori și ramuri să fie îndoite, deoarece acest lucru, conform japonezilor, umple compoziția cu emoții;
  • Asimetria. Japonezii cred că liniile asimetrice de compoziție simbolizează omul, pământul și cerul, unite într-un mod general al unei lumi ideale (adică un buchet). Linia Celestială în ecibana clasică este afișată prin stabilirea unuia dintre elementele la un unghi drept față de bază. În partea de jos a compoziției se află linia pământului. Dimensiunea sa nu trebuie să depășească ¾ din lungimea liniei "umane", iar panta acestui element este egală cu 75 de grade. Simbolul unei persoane este atașat cu o abatere obligatorie la stânga (exact 45 de grade), iar lungimea ei este ¾ din linia cerului.

Efectuarea lui Ekibanu: sfaturi practice

Noi facem eekbana: cum și de la ce să facem un buchet?

Înainte de a crea un buchet este necesar să vă gândiți mai întâi unde va fi localizat, deoarece este scopul designului și funcțional al unei camere particulare care ar trebui să devină punctul de plecare al conceptului de design exterior al compoziției.

Trebuie avut în vedere faptul că ekibany din flori, nu ar trebui să stea prea aproape de ferestre sau conducte de încălzire solară, ca petalele delicate usca repede și se desprinde, de rupere ideea de creație, inerente în buchet.

Pe de altă parte, compoziția trebuie să fie bine luminată, altfel va fi pur și simplu pierdută în interior. Cel mai bine este dacă sursa de lumină este mascată - astfel încât iluminarea din spate pare mai impresionantă.

După ce ați rezolvat problemele legate de cazare și iluminare, puteți alege alegerea formei viitorului buchet și clarificarea gamei de culori în care va fi realizată eekbana. Pentru a face acest lucru, este suficient să se determine culoarea de bază și stilul de bază al decorului camerei și, de asemenea, să se decidă dacă compoziția le va sublinia și le va completa sau ar trebui să acționeze ca un element de contrast.

De exemplu, într-o cameră cu pereți albaștri ekibany propriile mâini create de culori albastru-închis, va scoate in evidenta culoarea de conducere, dar un buchet de crizanteme galbene strălucitoare va contrast cu ea.

Acum trebuie să ridici vaza. În acest caz, regula principală este minimalismul. Vaza ar trebui să fie doar fundația, dar nu centrul ecibanei, forme atât de ciudate, dimensiuni mari, decor bogat și culori strălucitoare - nu sunt binevenite. Alegerea ideală este o vază unică colorată fără ornamente. De asemenea, puteți utiliza coșuri, tăvi, boluri ceramice și felii din lemn natural.

În ceea ce privește materialul pentru buchetul în sine, japonezii, de exemplu, preferă sezonalitatea. Adică, ekibana este alcătuită din acele elemente caracteristice unui anumit sezon. De exemplu, în primăvară pot fi crini din vale, narcisele, primroses, bujori, lalele. În vara - flori de câmp și grădină.

În toamnă, puteți face ekiban din frunze, aster, crizanteme, castane, iar iarna - din ramuri de molid sau pin, decorate cu conuri. Componentele ecibanei sunt fixate cu ajutorul plastilinei, polistirenului, sârmelor, nisipului umed sau soluției de gips.

Buchet de toamna

Un loc special în arta japoneză de a face buchete este ocupat de toamna eekbana. Pregătirile pentru crearea sa încep în avans - la sfârșitul verii - începutul toamnei, deoarece înghețurile timpurii sau vremea ploioasă pot strica materialele pentru compoziție.

Prin urmare, august-septembrie este un moment minunat pentru a colecta frunze galbene, verzi și roșii, scoarță de copaci, iarbă uscată, ghindă și castane. Flori de toamnă vii - asteri, crizanteme, dalii, etc. - este mai bine (dacă este posibil) să o rearanjeze într-o grădină de iarnă, având în prealabil plantarea în ghivece mari.

Noi facem eekbana: cum și de la ce să facem un buchet?

Pentru a face o bază pentru toamna ekibana este posibilă dintr-o lovitură, un coș sau dovleac uscat. Puteți utiliza și materiale artificiale - plastic, sticlă, spumă etc. Adăugați o compoziție de originalitate va ajuta grapefruit sau coaja de portocale, care poate fi, de asemenea, utilizat în loc de un vas.

Compoziția ekibanei este un proces delicat și dureros. Cu toate acestea, ca rezultat, puteți crea o adevărată capodoperă care va aduce bucurie altora și se va potrivi armonios în orice spațiu.

Prin urmare, este necesar să se facă destul de un pic de efort, iar răspunsul la întrebarea cum să facă propriile lor mâini ekibanu, nu va fi atât de dificil, dar arta minunat japonez va dezvălui toate secretele lor, oferind inspirație și senzație răcoritoare. Creativitate de succes și starea de spirit excelentă!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

37 + = 46