Plante neobișnuite de bambus: crestem acasă | pangudownloads.com
Casă confortabilă

Plante neobișnuite de bambus: crestem acasă

Toată lumea a auzit despre bambus. Bineînțeles! Această plantă poate atinge o creștere cu adevărat gigantică, în timp ce rata de creștere ajunge la un metru pe zi.

Cum arata bambusul interior?

Plante neobișnuite de bambus: crestem acasă

Bambusul sălbatic trăiește în tropice și subtropice. În Rusia crește doar pe insulele Kuril și Sahalin. Mai ales în China și în țările vecine.

Tăbliții mici din acest copac la un moment dat nu au salvat nici o generație de foame. Pe lângă alimente, această plantă este folosită ca material de construcție, se colectează mobilier din acesta, se fac elemente de decor.

Arborele poate fi cultivat pe situl de dacha, dar pentru aceasta este necesar să aveți o mare dorință, deoarece această plantă nu suportă înghețul mai mult de 20 de grade sub zero. Prin urmare, cel mai bine este să aveți o astfel de plantă la domiciliu, se va potrivi bine în aranjamentul general de flori, în ciuda faptului că aceasta înflorește o dată într-o viață.

Este de remarcat faptul că opțiunea de cameră aparține familiei Drachen, dar aspectul său nu se deosebește de bambusul real, cu excepția faptului că este mic. Din acest motiv, se numește pitic, înălțimea sa ajunge la 2 metri, ceea ce este foarte mic comparativ cu creșterea rudelor sălbatice (până la 30 de metri). Apropo, această plantă este, de asemenea, numită o floare decorativă de fericire.

Există o opinie că bambusul aduce bucurie casei, sănătății și bogăției. Apoi, cum să aibă grijă de acest bambus acasă sau “o bucată de fericire“Este destul de simplă, chiar și cei care nu au un interes special în cultivarea florilor de interior vor face față acestei sarcini, dar ei nu au de gând să ecologizeze casa.

Aspectul arborelui acasă este identic cu cel sălbatic. Are tulpini cu noduri și interstiții. În locul nodulilor, frunzele înguste se diferențiază în direcții diferite. Stela în sine este goală și foarte robustă. În procesul de creștere, acesta poate fi îndoit, după cum vă place, creând o formă bizară. Este interesant să știți că o rudă sălbatică are un trunchi foarte puternic, a cărui lemne este mai puternică decât stejarul însuși.

Cum să aibă grijă de bambus la domiciliu? Este foarte simplu. Pentru aceasta este necesar să cunoaștem astfel de lucruri:

  • iluminat;
  • udare;
  • machiaj;
  • reproducere.

Cum se simte un copac la soare: iluminat

Plante neobișnuite de bambus: crestem acasă

În ciuda “domesticit“, Acest oaspete a venit la noi de la marginile calde, deci este necesar pentru el să aleagă zonele solare în casă. Cu toate acestea, este necesar să se asigure că arborele nu primește lumina directă a soarelui, care poate arde frunze delicate.

Cea mai bună opțiune ar fi un loc în partea de sud sau est a casei. Principalul lucru este să vă asigurați că soarele nu ajunge pe planta. Poate că, din pervazul ferestrei, ar fi mai bine să o mutați la un raft suspendat de perete, care este perpendicular pe fereastră.

În orice caz, este necesar să observați starea animalului dvs. de companie și să aveți grijă de acesta. În cazul iluminării excesive, frunzele încep să fie acoperite de arsuri, iar dacă nu există lumină, atunci frunzele bambusului se vor întinde în sus.

Cum să aibă grijă de bambus decorativ în apă: udare

După cum sa menționat deja, “bucată de fericire“A venit de la noi de departe, de la margini umede sud, astfel încât fără udarea abundentă nu se poate face. Apă planta de multe ori, mai ales în sezonul de vară. În timpul iernii, udarea ar trebui redusă la o dată pe săptămână.

Plante neobișnuite de bambus: crestem acasă

La fel ca și în cazul iluminării, este necesară udarea controlului, acordând atenție plantei însăși. Frunzele închise înseamnă umiditate ridicată, în timp ce galbenul se învârte într-un tub indică faptul că umiditatea nu este suficientă.

Pe lângă irigația de bază, nu trebuie să uităm să stropi frunzele de la pulverizator, deoarece partea superioară a plantei necesită și umiditate. De asemenea, nu va fi de prisos să puneți un pahar cu apă în apropierea vasului, mai ales în cazul în care casa nu are umiditate de aer.

Cum să aveți grijă de bambusul din magazinul Ikea și nu numai: reproducerea, transplantul și pansamentul de vârf

Iată câteva reguli privind modul de îngrijire a bambusului decorativ.

Transplantul plantei este cel mai bun în primăvară. Deoarece, de fapt, bambusul de origine este dracaena, atunci solul trebuie să fie ales adecvat: pentru dracaena sau palma. O plantă tânără trebuie să fie transplantată frecvent, alegând de fiecare dată când oala este mai liberă. Pentru un specimen adult, este suficient să schimbăm pământul la fiecare trei ani. Nu uitați de drenaj! Aceste sfaturi vor ajuta pe cei care doresc să știe cum să aibă grijă de bambusul decorativ într-o oală.

Dacă o plantă trăiește în apă, dar nu într-o oală, atunci trebuie schimbată de două ori pe săptămână. În caz contrar, datorită apei stagnante, problemele pot începe și floarea va muri.

Pentru a hrăni această plantă în condiții de casă este necesară o dată la două săptămâni, iarna – mai puțin frecvent. Dacă cumpărați această floare de interior într-un magazin, de exemplu în Ikea, nu uitați să verificați cu vânzătorul când ultima dată când solul a fost fertilizat.

Puteți propaga bambus în mai multe moduri:

  • plante seminte;
  • pentru a partaja un rizom;
  • butași.
Plante neobișnuite de bambus: crestem acasă

După cum arată practica, prima metodă este foarte complexă, este mai bine să alegeți a doua sau a treia. La fel ca pentru un transplant, cel mai bun moment pentru reproducere este primavara. Atunci când împărțiți rizomul, trebuie să fiți cât mai atent posibil pentru a nu deteriora rădăcinile plantei principale. În plus, această metodă este disponibilă numai pentru o plantă adultă.

Cu butași, nu uitați să lubrifiați tăierea plantei mamă cu cărbune. Păstarul începe perfect începerea firului de rădăcini în apă, după un timp va avea nevoie de o casă nouă – un vas. De asemenea, ca butașii, apexul poate să iasă în sus, care eliberează rapid rădăcinile în sol sau apă. Aceste sfaturi sunt utile pentru cei care doresc să știe cum să aibă grijă de filmările de bambus.

Crearea condițiilor care seamănă cel mai mult cu climatul natural este scopul principal al proprietarului bambusului dacă dorește să-și vadă animalele de legume sănătoase și fericite.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

49 − 46 =

Adblock
detector