Diaree: cu atât mai periculos este această condiție pentru organism | pangudownloads.com
Fabricat manual

Diaree: cu atât mai periculos este această condiție pentru organism

Diareea cu apă sau diaree este un simptom care indică o problemă de sănătate. În starea normală, intestinul unui adult adult izolează aproximativ 100-300 g de fecale decorate cu frecvența inerentă acestui organism.

Diaree: cu atât mai periculos este această condiție pentru organism

În timpul diareei există o evacuare accelerată a intestinului, constând în 80-90% apă, fecale.

Diareea se caracterizează printr-o creștere a numărului de mișcări diurnale ale intestinului.

Starea prelungită, care adesea dă naștere unor scaune libere, poate duce la deshidratarea corpului.

Cauze ale absorbției depreciate în intestin

Cauzele și tipurile de diaree cu apă pot fi următoarele:

 • Dispeptice. Este cauzată de insuficiența enzimatică: o încălcare a pancreasului, intoleranță alimentară, încălcarea fluxului de bilă, boli intestinale: colită și enterocolită de diverse etiologii;
 • Medical. Reacția la utilizarea anumitor medicamente care suprimă flora intestinală benefică;
 • Alergice. Reacția la diferite tipuri de alergeni;
 • Toxic: apare atunci când corpul este otrăvit. În cazul otrăvirii cu metale grele, deteriorarea stării crește treptat;
 • Infecție. Când se introduc în organism infecții virale și bacteriene;
 • Diareea călătorului este cauzată de o schimbare a condițiilor climatice;
 • Neurogenic, cauzat de o stare stresantă. În timpul acesteia, factorii psihogenici declanșează accelerarea motilității intestinale.

Pentru a trata diareea cu apă la un adult sau copil, este necesar să se stabilească factorul care a declanșat această condiție.

Simptomatologie concomitentă a diareei

Aspectul unui scaun liber rar curge fără simptome suplimentare. Factorii însoțitori sunt extrem de importanți, adesea pot fi folosiți pentru a determina cauza imediată a bolii.

În majoritatea cazurilor, diareea este însoțită de alte simptome: greață și vărsături. Pentru a explica acest fenomen este simplu: o încălcare a motilității intestinale promovează turnarea conținutului intestinului înapoi în stomac.

În plus, acest simptom poate fi declanșat de intoxicare - atunci când absorb substanțe nocive în sânge, acestea sunt purtate la toate organele și sistemele și provoacă un centru de vărsături.

 • Durerea în abdomen. Este tipic diareei de toate felurile, dar cel mai adesea indică penetrarea florei patogene și intoxicației. Durerea este mai întâi paroxistică, periodică. Când se calmează, începe separarea scaunului liber.
 • Râgâie. Acest simptom în majoritatea cazurilor însoțește exacerbarea bolilor cronice ale sistemului digestiv.

Dacă scaunul lichid este alocat, atunci în multe cazuri este însoțit de o creștere a temperaturii. Poate crește ușor sau atinge valoarea limită: 39-41 ° С. Aceasta indică introducerea florei patogene: virală sau bacteriană.

Pentru a stabili cauza care a provocat diaree, ajută și culoarea scaunelor lichide apoase:

Diaree: cu atât mai periculos este această condiție pentru organism
 • Impuritățile în ea sub formă de sânge, culoare închisă sau întunecată, indică o evoluție nefavorabilă a bolii. Cel mai probabil, veți avea nevoie de medicamente specifice;
 • Diaree neagră. Dacă nu este cauzată de utilizarea anumitor tipuri de medicamente: de exemplu, bismut sau alimente, cauza este una - sângerare a diviziunilor superioare ale sistemului digestiv. Necesită asistență medicală imediată;
 • Alb. Este provocat de lipsa de excreție a bilei. Este un simptom caracteristic al hepatitei;
 • Green. Dovezi ale intoxicării organismului cu o floră patogenă;
 • Cel mai favorabil - dacă puteți spune despre boală - pentru organism, diaree cu un scaun galben. Aceasta indică accelerarea activității motrice și indigestia stomacului. O astfel de tulburare intestinală poate fi vindecată independent;
 • Dacă diareea este ca o apă limpede, atunci aceasta este mai multă dovadă de indigestie decât cea a holerei - așa cum este scrisă în multe reviste pentru femei. Scaune cu apă de holeră, dar în aparență seamănă cu mai mult bulion de orez, care are un miros dulce care nu seamănă cu mirosul de fecale.

În multe cazuri, este necesar să se afle de ce a început diareea cu un studiu de laborator și coprografic al masei fecale. Dar aceasta nu înseamnă că puteți ignora simptomele însoțitoare. Ele ajută la prescrierea tratamentului potrivit chiar înainte de a primi rezultatele testului.

Starea corpului pentru diaree

Scaunul pentru adulți lichizi, care nu durează mai mult de o zi, nu cauzează deteriorarea corpului. Diareea cu apa la un copil, mai ales in copilarie, poate rezulta din deshidratare pana la moarte.

De îndată ce copilul începe diareea, este necesar să se dea imediat medicamente care să restabilească echilibrul apă-sare. Acestea includ regridone și oralitate. Vă puteți pregăti cu Regidron.

Pentru a face acest lucru, este necesar să se răcească un litru de apă fiartă și se dizolvă 5 g de sare de masă, 15 g de zahăr și 2 g de bicarbonat de sodiu. Adulti deshidratare amenință într-o măsură mai mică, dar umple cantitatea de apă din corpul de care aveți nevoie și el, în special cu diaree prelungită multiple.

Ce trebuie să faceți cu diareea cu apă albică? Deoarece sa stabilit deja că un astfel de simptom demonstrează introducerea unui embrion de holeră, nu este necesar să se combată diareea de acest tip independent.

Normalizarea echilibrului apă-sare este posibilă numai într-un spital. Pacienții cu holeră necesită uneori o perfuzie de până la 100 de litri de lichid pe zi sub formă de soluții saline.

Cum să vă tratați singur diareea

Atunci când diareea la galbenul adult nu provoacă apariția unor simptome suplimentare sau trece rapid, puteți încerca să normalizați singură condiția.

Restaurați motilitatea intestinelor și eliberați manifestările dureroase ale următoarelor medicamente:

 • Sorbente. Acestea includ: smectit, carbon activ, polifen și altele asemenea. Curăță intestinele de toxine, reduc formarea de gaze;
 • Preparate din gama de medicamente tradiționale: boabe de cireșe și afine, decoct de scoarță de stejar, conuri de arin, etc. Dintre acestea, trebuie să se facă vapori și infuzii și să se bea în timpul zilei;
 • Mijloace care reduc motilitatea intestinală. Acest imodiu, lindiul - principala substanță activă din ele - loperamidă;
 • Enzime: Creon, pancreatin, silibor și altele asemenea;
 • Reduceți viteza antispasmodică perelstatiki: fără spa, papaverină, platifilină;
 • Probioticele. Restaurați echilibrul microflorei intestinale și utilizați pentru diareea oricărei etiologii.

Nu puteți prescrie în mod independent antibiotice, antiseptice intestinale și medicamente antibacteriene. Acestea sunt introduse în tratamentul diareei numai în conformitate cu prescripția medicului, care ia o decizie bazată pe studii de laborator și imaginea clinică.

Diete cu diaree

Cure diaree fără a trece la o dietă specifică este imposibilă. În condiții acute, este suficient să beți lichide și perfuzii care au proprietăți astringente.

Odata ce intoxicatia este redusa, puteti intra in dieta:

 • bulion de orez;
 • pâine uscată;
 • jeleuri din fructe de padure si fructe;
 • terci de porumb - preferabil mucus;
 • carnea slaba - ar trebui sa inceapa cu fraie;
 • produse lactate fermentate.
Diaree: cu atât mai periculos este această condiție pentru organism

Meniul zilnic este complicat treptat, trebuie să vă concentrați asupra stării proprii.

Trebuie să ne amintim! tratamentul diareei poate, în cazul în care nu este însoțită de o deteriorare puternică: slăbiciune, durere severă la nivelul abdomenului, febră, vărsături și scaune apoase schimbare de culoare pe necaracteristică: negru, alb, verde; iar numărul defecațiilor nu ajunge la 8 sau mai multe ori pe zi.

Dacă există vreunul dintre simptomele alarmante - auto-medicația este în pericol viața. Este necesar să se consulte un medic.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

81 + = 82