Fundamentele embosării | pangudownloads.com
Fabricat manual

Fundamentele embosării

Acoperirea este o activitate minuțioasă și creativă care ajută la abstractizarea de la stres, sarcinile de zi cu zi și tensiunea nervoasă. Aproape toate varietățile de creație necesită anumite abilități și abilități de la o persoană, dar există și acelea cu care chiar și un începător este ușurat. Embossing - aceasta este tocmai opțiunea pe care o poate face toată lumea.

Subtilități ale tehnologiei

Fundamentele embosării

În scrapbooking, această metodă este utilizată pentru a crea modele volumetrice. De fapt, cu un dispozitiv improvizat pe baza dreptului, apare o imagine embosată a unui model pregătit anterior.

Tehnica poate fi implementată umedă sau uscată. Produsul finit dă unicitatea petelor drăguțe și ajută la decorarea apartamentului.

Materiale necesare ștanțării uscate

Ștanțarea uscată realizată de către sine implică crearea de modele convexe pe folie, hârtie sau alt material, pentru care este necesar să se stocheze următoarele:

 • Hârtie groasă, care joacă rolul de bază. Trebuie remarcat faptul că cartonul de înaltă densitate nu va permite obținerea unui efect de volum pe scară largă, ceea ce face ca modelul original să nu poată fi distins;
 • Șabloane metalice sau din plastic;
 • O tijă specială de metal, la capătul căreia este atașată o minge. Acestea din urmă pot avea o dimensiune diferită. Cele mai mici vârfuri sunt folosite pentru a realiza elemente foarte subțiri ale modelului.

Consumabile necesare pentru ștanțare umedă

Refacerea caldă este caracterizată de o tehnică mai intensă a forței de muncă, care necesită utilizarea unor materiale și dispozitive specifice. Va fi necesar să achiziționați următoarele:

 • Baza în care rolul poate fi realizat prin piele, pânză sau hârtie;
 • Set de ștampile de cauciuc sau silicon;
 • De asemenea, va necesita pulbere de relief, care se aplică pe substrat cu ajutorul unor cerneluri incolore;
 • O pernă moale, bine impregnată cu cerneală;
 • Pernă antistatică sau un set de perii, cu care puteți elimina excesul de pulbere;
 • Acesta va necesita, de asemenea, un uscător cu ștanțare special conceput, care asigură fluxul de aer cu viteză redusă și temperatură ridicată.
Fundamentele embosării

Inceput de femei de ac de multe ori vă faceți griji cu privire la ceea ce să înlocuiască uscător de păr pentru embossing? Și nu e de mirare, pentru că dispozitivul este destul de scump și nu este necesar să îl folosiți. Pe forumurile fanilor unui tip similar de creativitate acasă, puteți găsi o mulțime de opțiuni alternative. De exemplu, uscător de păr poate înlocui un aragaz electric convențional, încălzit în starea dorită.

Pregătit în mod corespunzător, piesa de prelucrat este preluată cu o pensetă lungă și apoi amplasată la o distanță scurtă de suprafața încălzită. De asemenea, există o variantă de utilizare ca dispozitiv de încălzire a unui fier de uz casnic obișnuit. În orice caz, trebuie să fiți atenți la posibilele arsuri și la formarea cozilor pe bază de hârtie.

Stampilarea uscata: cum se face aceasta?

"uscat"Embossing-ul în scrapbooking de hârtie se face folosind șabloane specifice, pe care le puteți cumpăra aproape la orice magazin pentru femeile de ac sau pe Internet. În timp ce gravurați pe hârtie, trebuie să aveți grijă de o iluminare bună și corespunzătoare, care ar trebui să fie alimentată de jos. Prin urmare, cu propriile mâini, astfel de modele sunt realizate pe un fotostock sau pe un pahar, situat pe două scaune, și iluminate de jos.

Hârtia trebuie atașată cu o bandă adezivă pe două fețe. Combinația este situată pe o suprafață de sticlă, iar cu ajutorul unui stilou (o tijă de fier cu vârful sferic), toate elementele modelului sunt ușor stoarse. Pentru a nu sparge baza de hârtie, este necesar să lucrați cu răbdare și încrezători.

Metoda umedă de ștanțare

"umed"Embosarea poate fi făcută de propriile mâini. Începem cu faptul că cerneala trebuie aplicată substratului, aceasta se face cu ajutorul unei ștampile specifice. Că cerneala nu este murdară, acestea impregnează un strat de ștampilă, care în același timp garantează stratul uniform de cerneală. Modelul în sine este realizat pe hârtie groasă, care nu poate fi ruptă din cauza umezelii.

Cerneala este turnată cu pulbere, care poate avea o textura diferită și umbră. Apoi așteptați ca piesa să se usuce complet, după care particulele de pulbere în exces sunt periate sau îndepărtate cu un tampon antistatic.

După aceasta, puteți începe încălzirea, ceea ce este util uscător de păr. Dispozitivul trebuie amplasat la o distanță de 5-7 centimetri de substrat cu un model de pulbere. Sub influența temperaturii ridicate, pulberea începe să formeze o ușurare.

Modelul rezultat trebuie tăiat cu grijă și atașat la produsul final. Rezultatul eforturilor va fi obținerea unei decorațiuni deosebite, originale și unice, care poate fi literalmente zadekorirovat totul.

Tipuri de pulberi

Pulberea utilizată în scrapbooking pentru ștanțare poate fi:

 • neted;
 • cu incluziuni strălucitoare;
 • cu convexitate vizuală.

Fiind expuși la căldură, particulele de pudră variată se topesc și se răspândesc ușor pe substrat, creând un model exclusiv. Glitterile din pulbere pot avea diferite dimensiuni și nuanțe, creând texturi incredibile.

Cel mai frumos aspect de perlă sau mată albă pulbere, care este folosit pentru a decora accesorii pentru copii sau de nunta. Analogul său volumetric oferă posibilitatea de a obține efectul de netezime a catifea și se obține o ușoară și convexă ușurare prin utilizarea unei pulberi transparente.

Tehnica de ștanțare uscată sau umedă este adesea folosită pentru a decora cutii, cutii și alte suprafețe dure. Uneori, utilizarea lui oferă șansa de a obține un avion care să imite pielea crocodilă.

Mașini de gravat

Fundamentele embosării

În piața accesoriilor pentru creativitatea hârtiei există mecanisme speciale care sunt utilizate de obicei de maeștri profesioniști. Aceste mașini pot furniza simultan tehnica de ștanțare și tăiere pe hârtie.

Instrumentele pot fi electrice și mecanice. Prima opțiune este foarte grea și necesită o sursă constantă de alimentare, dar este posibil să se ocupe de materiale dense după tipul de piele sau carton.

Clippers sunt de obicei dotate suplimentar cu diverse accesorii: PAL, adaptoare și așa mai departe. Folosirea unor astfel de adaptări îi oferă șefului o șansă reală de a nu-și limita imaginația. Vino în sus, creați și oferiți-vă și altora produse incredibile de frumoase!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

9 + 1 =