Bagaimana memerah kasut di rumah | pangudownloads.com
Fesyen

Bagaimana memerah kasut di rumah

Kasut salji putih sentiasa kelihatan bergaya, tetapi hanya untuk mengekalkan penampilan semula jadi selepas kaus kaki kedua dan ketiga di jalan menjadi mustahil. Kasut putih dan lebih kurang kasut dari kain untuk beberapa pintu keluar adalah kelabu, ditutup dengan bintik-bintik kotor dan perceraian kuning. Bagaimana untuk mengatasi masalah ini dan mengembalikan keputihan, mari berurusan dengannya.

Di mana untuk bermula

Sebelum anda memulakan pemutihan, anda perlu menyediakan kasut dengan betul untuk prosedur tersebut.

Bagaimana memerah kasut di rumah
 1. Pertama, keluarkan tali kasut dan basuhnya.
 2. Jika mereka sangat kotor dan tidak dibersihkan dengan sabun rumah, biarkan mereka di dalam air panas dengan penghilang noda, dan kemudian bilas dengan sejuk.
 3. Insoles boleh dikeringkan hanya dengan cara semulajadi – mesin boleh merosakkan produk.
 4. Keluarkan kotoran utama dari sol dan keluarkan semua kerikil dan barang-barang kecil. Untuk melakukan ini, anda boleh menggunakan berus gigi lama – sabun tunggal dengan sabun dan berhati-hati berjalan melalui getah dengan berus.
 5. Buat kasut putih sahaja bersih, jadi anda hanya perlu mencuci kasut atau kasut. Untuk melakukan ini, selamatkan mereka dalam beg khas untuk mencuci dan dimasukkan ke dalam mesin basuh. Ideal ialah mod «Untuk kasut pembersihan», Tetapi ia tidak dijumpai dalam setiap mesin taip. Alternatif kepadanya – rejim itu “Mencuci dalam air sejuk”.
 6. Jika anda takut bahawa kasut boleh merosot di mesin taip, cuci dengan tangan anda. Ambil lembangan yang besar, tambah air suam dan larutkan deterjen. Perlahan-lahan meregangkan pasangan dan bilas dengan baik beberapa kali. Bilas produk sebaik mungkin! Sekiranya terdapat bahan pencuci yang sangat sedikit di dalam bahan atau kain, kesan gelap dan kotoran akan kekal selepas pengeringan.
 7. Kasut kering lebih baik di udara segar – pengeringan automatik akan merosakkan rupa produk.

Kaedah pemutihan

Bagaimana memerah kasut di rumah
 • Untuk menghilangkan bintik-bintik yang basi, anda perlu: segelas petrol, sebarang penghilang noda, lebih banyak bulu kapas. Basahkan kapas di dalam petrol dan berjalan melalui tempat yang paling tercemar, lap dengan kain bulu atau kain lembap, gunakan pemutih pada produk dan biarkan selama 10-15 minit. Kemudian bilas dengan teliti dan bilas, supaya benar-benar tiada ubat yang tersisa di permukaan.
 • Jika naungan kekuningan muncul selepas mencuci, ia boleh dibubarkan dengan kaedah rakyat yang berkesan. Untuk melakukan ini, ambil: penyelesaian cuka, serbuk cuci, peratusan hidrogen peroksida. Campur semua bahan bersama dalam perkadaran yang sama untuk mendapatkan tampalan yang tebal dan tebal. Sapukan campuran ke produk dengan berus gigi. Tahan selama 10 minit dan bilas dalam air sejuk.
 • Satu lagi ubat adalah ubat gigi atau serbuk. Untuk berus gigi yang tidak perlu, tarik gigi gigi dan gosokkannya ke dalam noda. Pes paste mestilah putih, tanpa bahan tambahan warna. Ia akan membantu untuk memutihkan bukan sahaja kain, tetapi juga getah, jadi jangan takut untuk menggosok bezel sebelah dan sebelahnya. Kain itu harus sedikit lembap sebelum menggunakan pes. Biarkan tampal untuk seketika, dan kemudian basuh kasut di dalam air sejuk.
 • Sediakan pekat cuka dan baking soda. Berhati-hati: lebih baik untuk tidak menggunakan objek logam apabila memasak, kerana logam boleh bertindak balas dengan cuka. Pekat akan mendesis, itu bermakna anda melakukan semuanya dengan betul. Sapukan ke permukaan yang kotor, gosokkan dengan kapas, sapu atau berus dan bilas. Selepas itu, lebih baik untuk mencuci kasut di mesin basuh.
 • Bagaimana memerah kasut di rumahStim kayu adalah bantuan kedai khas – semburan mudah, yang, mengikut arahan, mesti digunakan di tempat yang kotor dan dibasuh selepas 15 minit, atau khas “Magical” pemadam, yang mengandungi polimer melamin, yang juga bergelut dengan bintik-bintik. Menghapuskan anda, sebenarnya, hanya menghapuskan kotoran.
 • Gunakan klorin untuk produk untuk mencuci. Ini adalah peluntur yang terkenal, tetapi juga racun perosak, jadi anda perlu bertindak dengan sangat hati-hati.
 • Potong lemon dan biarkan bahagian pada noda selama 20-30 minit. Asid sitrus akan bertindak sebagai peluntur semulajadi. Jangan lupa bilas permukaannya.
 • Gores minyak jelly biasa biasa. Sapukannya selama beberapa minit, kemudian berhati-hati mengelapnya dengan spons. Bahan vaseline akan menangkap kotoran pada diri mereka sendiri dan mengeluarkannya dari calar.

Bagaimana untuk memutihkan satu-satunya

Bagaimana memerah kasut di rumah
 • Sediakan pekat peluntur, tuangkan ke dalam lembangan dan letakkan kasut di sana. Air hendaklah meliputi hanya bahagian getah. Biarkan mereka di dalam baskom selama beberapa jam. Selepas itu, bersihkan satu-satunya dengan berus gigi dan sentiasa bilas di bawah air.
 • Gunakan acetone biasa atau cecair untuk mengeluarkan varnis – merendam bulu kapas di dalamnya dan proseskan kawasan masalah, terutamanya berhati-hati menggosok kawasan dengan bintik-bintik yang bernoda.
 • Untuk mengeluarkan salutan kelabu, cuba cuka atau asid sitrik. Jika anda memilih cuka, kemudian cairkannya dengan air, dan “lemon” boleh digunakan tidak dicairkan. Sapukan setetes produk terpilih ke bahagian getah dan lap di tempat yang dikehendaki.
 • Titik hitam dan sengkang mudah dikeluarkan dengan bantuan pemadam kertas.

Sebagai peraturan, masalahnya adalah lebih mudah untuk mencegah daripada berjuang dengannya. Ini juga terpakai untuk memakai kasut. Sebelum setiap keluar, hanya perlakukan mereka dengan semburan atau krim kasut telus. Hasil daripada penggunaan bahan sedemikian, filem yang tidak kelihatan muncul di permukaan, yang akan menyelamatkannya dari alam sekitar.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

11 − 5 =

Adblock
detector