Fesyen

Bagaimana untuk mengurangkan saiz kasut? Cara mudah untuk mengurangkan saiz di rumah

Sering kali, kanak-kanak perempuan dan anak-anak muda menghadapi masalah apabila kasut baru itu hebat dan menyusahkan mereka. Ini boleh berlaku jika anda membeli kasut atau kasut pada jualan dan tidak menyedari saiznya tidak sesuai dengan anda. Di samping itu, pelanggan moden semakin menggunakan perkhidmatan kedai dalam talian.

Mereka mempunyai harga yang sangat luas dan harga menarik, bagaimanapun, sering tidak mungkin untuk mengukur model pilihan.

Walau bagaimanapun, jika anda, satu cara atau yang lain, telah membeli pasangan yang tidak sesuai untuk saiz anda, anda harus cuba menukarnya. Jika ini tidak mungkin, jangan tergesa-gesa untuk membuang kasut kegemaran anda. Terdapat beberapa cara yang berkesan yang membolehkan anda mengurangkan saiz kasut secara langsung di rumah supaya ia dapat duduk di atas anda seperti sarung tangan.

Contents

Petua mudah untuk mengurangkan saiz kasut tanpa meninggalkan rumah anda

Kaedah berikut untuk mengurangkan saiz sesuai untuk sebarang jenis bahan dari mana pasangan baru anda dibuat:

Bagaimana untuk mengurangkan saiz kasut? Cara mudah untuk mengurangkan saiz di rumah
  • kaedah paling asas dan popular ialah memasukkan insoles insole yang mengurangkan saiznya. Sebagai peraturan, satu kaki diletakkan di setiap kasut, tetapi dalam beberapa kes perlu memasukkan dua. Bergantung pada musim yang mana wap diperlukan, gunakan sol tambahan yang diperbuat daripada buih getah, bulu atau sintetik. Terutamanya kaedah ini digunakan untuk mengurangkan kasut dan kasut sukan lain, kerana dalam kes ini, anda juga boleh mencapai kesan redaman. Di samping itu, insole lembut dapat melindungi kulit halus kaki dari menggosok dan penampilan calluses yang menyakitkan;
  • Pilihan lain yang mudah ialah memasukkan tab silikon khusus pada setiap kasut atau boot yang dijual di kedai kasut dan mempunyai banyak jenis. Secara umumnya, tujuan peranti sedemikian agak berbeza – tab sedemikian direka untuk mencegah tergelincir dan menggosok, bagaimanapun, dan untuk mengurangkan saiz yang mereka muat dengan baik. Malangnya, tab silikon tidak boleh digunakan untuk mengurangkan kasut, tumit yang lebih daripada 7 sentimeter;
  • jika kasut baru anda terbang kaki anda, anda boleh mengambil kesempatan daripada kaedah yang sering digunakan oleh supermodel memamerkan podium. Untuk ini, pita pelekat dua belah tebal mesti digunakan untuk bahagian dalam tunggal. Kaedah ini akan berkesan hanya jika anda meletakkan kasut baru pada kaki kosong anda. Dalam keadaan sedemikian, mereka akan berpegang pada kaki anda dan tidak akan terbang semasa berjalan. Di samping itu, berjalan kaki dalam kasut atau kasut, terpaku pada kaki dengan cara ini, tidak digalakkan;
  • akhirnya, yang paling primitif “Kakek” cara – untuk memasuki stoking kasut baru jumlah kapas yang diperlukan atau mana-mana tisu lembut. Dalam kes yang teruk, anda boleh menggunakan kertas, tetapi dia tidak boleh menggosok jari anda. Pilihan ini tidak sesuai untuk semua model – “Squeeze” jadi flip-flop, penyumbat atau sarung tangan bertelanjang kaki di tangan anda tidak berfungsi.
  Belajar untuk memilih beg pelukis dan menjaga mereka di rumah

Bagaimana secara bebas mengurangkan saiz kasut dari kulit tulen?

Selalunya orang berminat sama ada mungkin untuk mengurangkan saiz kasut kulit, dan bagaimana untuk melakukannya sendiri. Kulit semulajadi adalah salah satu bahan yang paling lembut. Ia dengan mudah akan mengambil bentuk dan saiz yang anda perlukan.

Cuba untuk mengurangkan kasut kulit baru anda seperti berikut:

Bagaimana untuk mengurangkan saiz kasut? Cara mudah untuk mengurangkan saiz di rumah
  • selama 3-5 minit, simpan sepatu baru anda di dalam baskom dengan air panas, di mana anda mesti terlebih dahulu membubarkan serbuk deterjen. Selepas itu, kasut kering di bawah cahaya matahari langsung atau berdekatan dengan pemanas. Sebaik sahaja selepas mereka benar-benar kering, permukaan dalaman harus banyak disiram dengan alat khas untuk memakai kasut kulit, dan kemudian meletakkan kakinya dan berjalan di sekitar rumah. Jika anda melakukan semuanya dengan betul, dan kasut anda benar-benar diperbuat daripada kulit tulen, bahan ini akan menjadi sangat lembut dan lembut dan duduk betul-betul di kaki. Cuba jangan keringkan kasut anda. Jika anda tinggal sekurang-kurangnya satu peringkat, anda boleh mendapatkan hasil yang sebaliknya;
  • Anda juga boleh membasuh permukaan dalaman kasut baru dengan senapang semburan, dan kemudian segera keringkannya pada baterai;
  • Akhirnya, kaedah yang paling mudah ialah meletakkan kasut terlalu longgar di kaki anda dan letakkannya di dalam baskom air es selama 2-3 minit, kemudian masukkan pengering di dekat radiator, atau gunakan pengering pengering pengering panas.

Apa-apa kaedah menggunakan teori pemampatan di bawah pengaruh penurunan suhu yang tajam adalah sangat mudah dan mudah digunakan di rumah. Walau bagaimanapun, tidak semua gadis memutuskan untuk mencuba sekurang-kurangnya satu pilihan di atas, kerana mereka semua mungkin merosakkan permukaan kasut yang indah.

  Betapa cantiknya untuk mengikat tali leher wanita?

Adakah mungkin untuk mengurangkan kasut suede sendiri, dan bagaimana?

Bagaimana untuk mengurangkan saiz kasut? Cara mudah untuk mengurangkan saiz di rumah

Untuk kasut suede, jika mereka mempunyai hidung tertutup atau tumit, ia juga mungkin untuk memilih insoles atau tab saiz yang sesuai.

Dalam beberapa sumber, anda boleh memenuhi cadangan untuk memanaskan kasut dari suede semulajadi ke atas stim, dan kemudian dimasukkan ke dalam peti sejuk.

Sesungguhnya kaedah ini membolehkan anda mengurangkan kasut dengan satu atau bahkan dua saiz, tetapi selepas permohonannya, mana-mana pasangan akan pasti kelihatan jauh dari yang terbaik. Untuk mengelakkan ini berlaku, lebih baik mengambil kasut suede ke bengkel khusus dan mempercayakan pengurangan saiznya kepada tuan yang berpengalaman.


Dengan cara yang sama, ia perlu dilakukan jika anda perlu mengurangkan sandal dengan hidung terbuka dan sidewalls dan kasut lain yang untuk sebab tertentu tidak ada kaedah di atas akan berfungsi.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply