Bersihkan suede dari kotoran sendiri | pangudownloads.com
Fesyen

Bersihkan suede dari kotoran sendiri

Mungkin setiap rumah mempunyai sekeping suede. Suede adalah bahan yang cukup popular untuk pembuatan kasut dan pakaian. Perkara-perkara dan bahan ini duduk dengan baik di dalam badan, mempunyai jangka hayat yang panjang dan melepasi udara dengan sempurna. Dan segala-galanya akan baik jika dia tidak menyerah kepada lumpur dengan cepat. Bukan rahsia suede memerlukan penyimpanan dan penjagaan yang berhati-hati. Hari ini kita akan cuba mempertimbangkan lebih banyak cara untuk membersihkan produk suede di rumah.

Beberapa cara untuk memulangkan sesuatu kepada hampir rupa yang cantik

Sebelum anda membersihkan suede, ia patut mencuba produk yang telah anda pilih, pada sebahagian kecil produk yang kecil dan tidak mencolok. Jika tidak, anda akan merosakkan perkara yang tidak dapat ditolak.

Keluarkan kotoran kecil

Sekiranya anda mempunyai sedikit masalah, jangan putus asa, ada cara yang berkesan bagaimana untuk membersihkan suede:

  • anda akan memerlukan kain kering untuk membersihkan pencemaran;
  • selepas membuat penyelesaian, mencairkan syampu dalam air suam, melembapkan berus di dalamnya dan lap sisa kotoran, berus gigi biasa akan dilakukan;
  • apabila anda membuang kecacatan, cuba untuk tidak membasahkan perkara yang sukar.

Mengisi kain

Dari kaus kaki panjang, serta pengumpulan habuk dan gris di permukaan, suede masin.

Dalam kes ini, instruksi akan membantu mengatasi kecacatan, bagaimana untuk membersihkan suede dengan berus dan stim:

Bersihkan suede dari kotoran sendiri
  • jika ini berlaku, maka rebus air dan pegang perkara itu di dalam stim atau gunakan seterika stim untuk mendidih tidur;
  • keluarkan lemak dengan berus;
  • Sediakan salah satu campuran: gliserin dengan garam atau larut dalam segelas air tidak lebih daripada satu sudu soda;
  • Dalam larutan itu, celupkan span hidangan dan lap di tempat yang berminyak.

Saya harus mengatakan, bagaimana cara membersihkan kulit atau suede gliserin dengan garam, dianggap sebagai salah satu yang paling berkesan.

Bersih di rumah produk suede ringan

Seperti yang anda ketahui, perkara yang cerah adalah sukar untuk melindungi dari pencemaran, dan kotoran di atasnya mungkin sukar untuk disimpulkan.

Walau bagaimanapun, terdapat cara yang agak mudah bagaimana untuk membersihkan suede dari kotoran, yang telah jatuh, sebagai contoh, pada kasut.

  • Ambil sekeping roti gandum dan gulungkannya ke tempat yang betul. Anda juga boleh menggunakan pemadam kedai yang direka untuk perkara-perkara seperti itu. Ia cukup untuk menghapuskannya dengan permukaan yang kotor dengan hati-hati;
  • Cuba buat penyelesaian susu dan soda mereka, dan lap mereka dengan kain lembut. Selepas bilas permukaan dan keringkan dengan cara yang biasa, tanpa dekat dengan peranti pemanasan.

Kami mengeluarkan lemak

Bersihkan suede dari kotoran sendiri

Seperti noda perlu dibersihkan dengan serta-merta, kerana lemak dengan cepat menyerap secara mendalam ke dalam kulit, dan menarik baliknya pada masa akan datang akan menjadi masalah.

Cabut kotor dengan serbet dengan cepat dan letakkan tempat dengan kanji. Menggunakan berus atau pembersih vakum, keluarkan kanji dari permukaan produk tidak lebih awal dari 3 jam kemudian.

Bagaimana untuk membersihkan kasut yang dilindungi kasut dari suede?

Tempat yang bersinar muncul, dirawat dengan sabun rumah. Kemudian, keluarkan sabun dengan berus kasar.

Kami memakai suede warna

Kami menyediakan penyelesaian dari sabun dan ammonia. Lap kawasan kotor dengan span atau berus, bergantung pada tahap pengabaian.

Peringkat pencemaran yang kuat

Bersihkan suede dari kotoran sendiri

Sekiranya kot kasut atau kulit lembu telah terdedah kepada pencemaran teruk, anda boleh mencuba
membetulkan keadaan.

Ia disyorkan terlebih dahulu untuk meningkatkan kawasan teduh tidur dengan berus, dan kemudian, basuh dalam air suam dengan syampu

Jangan sekali-kali tidak menggosok bahan dan jangan rendam, jika tidak, anda akan merosakkan perkara itu sepenuhnya. Pengeringan selepas membersihkan objek mestilah jauh dari cahaya matahari langsung, serta pemanas.

Jika boleh, beli pembersih wap. Menggunakan peranti ini akan membantu memulihkan penampilan barangan almari pakaian anda dengan lebih cekap dan cepat.

Hari ini kami menerima arahan untuk membersihkan kasut dan pakaian suede di rumah. Tonton perkara anda, menjaga mereka, dan mereka akan melayani anda lebih daripada satu tahun.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

20 − 18 =