Bulu kot dari nutria: bagaimana untuk memilih, memakai dan menjaga apa-apa benda | pangudownloads.com
Fesyen

Bulu kot dari nutria: bagaimana untuk memilih, memakai dan menjaga apa-apa benda

Hampir setiap wanita bermimpi mempunyai kot bulu. Dan kini momen ini telah datang: anda akhirnya boleh membelinya. Tetapi bagaimana untuk memilih model yang optimum yang akan menekankan semua maruah anda. Ternyata, pertama sekali, anda perlu mempertimbangkan usia anda. Sekiranya anda, sebagai seorang gadis muda, beli sebuah kot bulu mutiara, kemudian tambahkan beberapa tahun tambahan untuk penampilan anda.

Ini dapat dijelaskan oleh fakta bahawa bulu bulu yang agak mahal, yang perempuan dalam dua puluh dua puluh lima tahun itu tidak dapat membeli. Untuk usia muda, kot bulu dari nutria akan lebih sesuai, yang akan kita bincangkan hari ini.

Kenapa anda perlu memilih bulu itu?

Bulu kot dari nutria: bagaimana untuk memilih, memakai dan menjaga apa-apa benda

Pertama sekali, saya ingin ambil perhatian bahawa nutria agak ringan. Jadi, walaupun anda membeli mantel panjang, ia tidak akan memberi tekanan pada bahu anda. Bagi penampilan, nutria sangat mirip dengan memerang, produk bulu yang jauh lebih mahal. Dan ini bermakna jika anda mengambil model yang berjaya, pakaian akan kelihatan lebih mahal daripada yang sebenarnya.

Sebab kedua mengapa anda perlu membeli kot bulu dari nutria shear adalah rintangan kelembapan. Seperti tikus ini hidup di dalam air, kot bulu sempurna melindungi dari hipotermia dan kelembapan yang tinggi. Faktor ini juga menjejaskan kualiti produk bulu. Jika anda jatuh di bawah hujan, maka pastikan - jangan basah. Ya, dan panas bahan ini sangat baik.

Dan alasan ketiga mengapa anda harus membeli mantel bulu itu adalah harga. Seperti yang telah kita katakan, mantel seperti bulu boleh dibeli dengan harga yang rendah. Selain itu, untuk lima belas atau dua puluh ribu rubel anda boleh mendapatkan bukan hanya mantel coklat, tetapi merah jambu atau emas.


Pelbagai warna ini sama sekali tidak berkaitan dengan fakta bahawa bahan dicat. Ternyata di beberapa ladang, tikus berwarna-warni dibiakkan. Jadi ternyata longgokan merah jambu adalah semulajadi. Cukup popular ialah mantel bulu putih dari nutria.

Tetapi sangat mahal untuk menanam nutria berwarna seperti itu. Atas sebab ini, banyak pengeluar hanya cat nutria coklat biasa dan menjual. Ia kelihatan seperti yang buruk, kerana bulu dicelup - ia tidak biasa dan ia bergegas agak normal. Ya, dan dalam penampilan, bulu nutria dibedakan oleh kecerahan dan orisinalitas.

Tetapi jika cat digunakan kurang, anda berisiko memindahkannya ke pakaian anda. Untuk menentukan sesuatu perkara yang kurang bermutu, anda akan memerlukan kain putih kosong. Sebelum membeli hanya membelanjakannya pada bulu. Jika kain itu mempunyai bintik-bintik kecil, lebih baik membeli kot bulu di kedai lain. Dan sekarang, apabila kita mengetahui ciri-ciri pilihan bulu, mari kita pertimbangkan bagaimana untuk menyimpan kot bulu dari nutria pada musim panas atau musim sejuk.

Cara betul menjaga bulu bulu dari nutria pada musim sejuk

Bulu kot dari nutria: bagaimana untuk memilih, memakai dan menjaga apa-apa benda

Pertama sekali, mari kita lihat bagaimana untuk menjaga mantel bulu musim sejuk dari bulu nutria. Adalah penting untuk mengetahui bahawa musuh utamanya adalah salji, air atau kimia. Sudah tentu, memandangkan kualiti daging, jangan bimbang tentang hakikat bahawa kot bulu akan basah.

Tetapi jika masalah ini telah berlaku, maka anda perlu menggoncangnya dengan baik dan menggantungnya dalam kedudukan menegak dari bateri atau pemanas. Selepas kot bulu dari nutria tweezed-sheared kering, pastikan untuk menyikatnya dengan sikat.

Perhatian sila! Campurkannya dengan gigi tumpul dan langka, jika tidak, anda boleh merosakkan perkara itu.

Sekarang mari kita bercakap tentang bau. Seperti yang kita ketahui, semua produk bulu menyerapnya dengan sempurna. Dan untuk sebab ini, ramai wanita dengan murah hati mencurahkan bulu pada minyak wangi, yang selalu ingin bau dengan sempurna tanpa banyak usaha.

Tetapi perlu diingatkan bahawa alkohol boleh merosakkan bahan tersebut dengan ketara. Oleh itu, jika anda ingin perkara itu berbau bagus, maka kami mengesyorkan memohon minyak wangi pada lapisan.

Atas sebab yang sama, pakar tidak mengesyorkan mencuba untuk membersihkan kotoran dengan alkohol. Penyelesaian terbaik ialah memberikan perkara kepada pembersih kering.

Dan satu lagi perkara: ramai wanita memakai kot bulu hanya pada hari cuti besar, dan kemudian mereka terkejut bahawa dalam beberapa tahun ia sudah tidak sesuai untuk kaus kaki. Dan dalam hal ini tiada apa yang mengejutkan, kerana di dalam almari bulu itu ditangkap, ia boleh dikunyah oleh rama-rama. Pakar menasihati anda untuk memakai kot bulu dari nutria shear pada hari-hari yang sejuk, kerana udara sejuk kering akan membantu memastikan perkara ini selagi mungkin.

Bagaimana untuk menjaga kot bulu di musim panas

Bulu kot dari nutria: bagaimana untuk memilih, memakai dan menjaga apa-apa benda

Bagaimana untuk menjaga perkara bulu dalam masa musim sejuk yang telah kita fikirkan. Tetapi bagaimana untuk menjaga keindahan bulu seperti pada musim panas? Pertama, beli kes khas. Dengan berbuat demikian, cuba beli kes yang terbuat dari kain, bukan plastik.

Sekarang, berkaitan dengan rejim suhu. Cuba untuk tidak menyimpan kot bulu bersama-sama dengan perkara lain, kerana di kawasan yang sesak bulu boleh berubah bentuk. Di samping itu, kabinet yang disumbat biasanya mempunyai suhu tinggi, yang juga boleh menjejaskan penampilan. Idealnya, anda perlu menyimpan perkara-perkara ini dalam loker berasingan.

Dan jika anda mempunyai peti sejuk khas untuk menyimpan produk bulu, maka untuk perkara-perkara anda, anda tidak boleh bimbang, mereka akan melihat 100.

Bagaimana untuk membersihkan lapisan bulu bulu

Kita semua tahu bahawa anda tidak boleh mencuci kot. Tetapi bagaimana jika lapisan menjadi agak kotor? Lagipun, ia bukan sahaja tidak bersih, tetapi ia juga boleh menjejaskan kualiti bulu. Jadi sekarang kami akan memberitahu anda bagaimana untuk membersihkan lapisan bulu bulu dari nutria.

Terdapat dua cara untuk melakukan ini:

  1. seret lapisan;
  2. membersihkan lapisan dengan bulu.
Bulu kot dari nutria: bagaimana untuk memilih, memakai dan menjaga apa-apa benda

Dan setiap cara ini mempunyai kebaikan dan keburukannya. Jika anda membersihkan lapisan bersama dengan bahagian atas, terdapat risiko besar merosakkan perkara itu. Dan kot bulu panjang tidak dibasuh dengan cara ini, kerana menjaga agar bulu tidak jatuh di bawah air sangat tidak selesa.

Apabila menggunakan kaedah kedua, anda perlu membeli pengukus khas di kedai jahit. Dan dia, dengan cara itu, agak banyak.

Perhatian sila! Jangan sekali-kali anda memotong lapisan, jadi anda boleh merosakkan lapisan itu sendiri, dan longgokan tweezed-cropped.

Dan satu lagi perkara: dalam apa jua keadaan, jangan membasuh lapisan dalam air panas. Jadi dia boleh duduk.

Seperti yang dapat anda lihat, kedua-dua kot pendek dan panjang dari nutria perlu diberi perhatian dengan berhati-hati. Jangan simpan mereka dalam kes yang disumbat dan tanpa kes.

Ya, dan biarkan perkara sedemikian untuk majlis perayaan juga tidak berbaloi. Pakai perkara-perkara seperti ini dan rasakan seperti seorang ratu! Semoga berjaya!  

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 6 = 4