Fesyen

Cara menjadi bergaya: pakaian dengan potongan miring

Hari ini di rak-rak di kedai-kedai anda boleh mencari hampir apa-apa gaya dan jenis pakaian. Tetapi apa yang harus dilakukan jika anda seorang pemilik gembira angka yang tidak standard atau anda tidak suka semua yang anda lihat di kedai. Ia adalah untuk anda bahawa kami menulis artikel ini.

Cara menjadi bergaya: pakaian dengan potongan miring

Dan hari ini kita akan mengenali salah satu cara untuk memotong pakaian dan blaus daripada pakaian rajutan – memotong condong. Pertama sekali, ia harus dikatakan bahawa jenis pakaian dengan tangan sendiri adalah ideal untuk pencinta untuk melakukan segala-galanya dengan cepat dan indah.

Di sini anda tidak perlu lama dan meletihkan untuk mengira segala-galanya ke parit terakhir. Model sedemikian dijahit sangat sederhana dan cepat, satu-satunya perkara yang boleh menyebabkan masalah ialah pengiraan saiz.

Tetapi jika perkhidmatan matematik yang paling mudah menimbulkan seram dalam diri anda, maka anda harus melihat dalam kedalaman laman web rangkaian maklumat dunia yang tidak berkesudahan, di mana terima kasih kepada perkhidmatan khas yang anda secara automatik dapat mengira semua parameter corak masa depan. Untuk melakukan ini, anda hanya perlu memasukkan plat khas semua parameter yang diperlukan dalam angka anda. 

Contents

Di mana untuk bermula?

Amalan menunjukkan bahawa adalah lebih baik untuk menggunakan pakaian rajut untuk pakaian seperti itu, kerana kain tersebut boleh berbaring dengan lembut pada angka anda. Dan tubuh sangat menyenangkan tubuh. 

Perhatian sila! Sekiranya anda baru menjahit dan berharap corak siap sedia dari majalah sesuai dengan anda, ia sia-sia! Ramai orang berfikir: “Apa yang ada untuk dikira, jika ada yang salah – kain akan meregangkan sedikit dan semuanya akan menjadi baik!“Tetapi ia tidak begitu mudah!

Dari pemodelan yang betul akan bergantung kepada penampilan anda. Dan jika kita mengasihi diri kita dengan anda, maka kita harus mempunyai yang terbaik. Oleh itu, jangan berharap kekhususan kain akan membetulkan kesilapan anda, lebih baik cuba dan betulkan corak untuk anda. 

  Trend fesyen pantai - pilih baju renang "bando"

Dan satu lagi perkara: sebelum anda mula memodel corak, pastikan anda mengukur dengan ketara jumlah pinggul anda. Di sini halangan adalah bahawa jersi, seperti yang telah kita katakan, mempunyai hak untuk meregangkan. Dan jika anda membuat bahagian bawah pakaian terlalu sempit atau lebar, maka penampilan anda akan meninggalkan banyak yang diinginkan.

Ukur seperti berikut: ambil sekeping kain rajutan dan bungkusnya di pinggul anda. Kain itu tidak sepatutnya tegang, tetapi biarkan skirt improvisasi itu slaid juga.

Perkara utama ialah anda berasa selesa. Dan, tentu saja, jangan lupa bahawa setiap wanita harus cantik, jadi jangan gosip! 

Cara membina corak: luka condong

Sebelum kita mula membuat, mari lihat ciri utama pemotongan ini. Pertama-tama ia perlu mengatakan bahawa dengan cara pemotongan biasa, anda akan meletakkan kain untuk corak dengan tegak. Tetapi di sini, pemotongan miring adalah perkara lain.

Di sini anda perlu mula dipotong dengan meletakkan kain pada corak mendatar. Menggunakan corak sedemikian dengan potongan miring, anda akan mendapat perkara yang sangat asli dengan unsur-unsur yang akan menyembunyikan beberapa kelemahan angka, jika ada. 

Dan hari ini kita akan mengkaji salah satu daripada varian corak pakaian dengan potong yang miring. Ia juga perlu diperhatikan bahawa peminat yang diiktiraf pakaian model ini adalah pereka terkenal dan pereka fesyen Vivienne Westwood. Dan percayalah, gaun yang dipotong dari Vivienne Westwood adalah standar fesyen di dunia. 

Berpakaian dengan potongan miring: langkah demi langkah arahan

Cara menjadi bergaya: pakaian dengan potongan miring

Kini kami akan mengemukakan corak yang anda boleh menjahit pakaian, jika saiz anda jatuh antara empat puluhan dan lima puluhan. Jika anda sedikit lebih kenyang atau lebih kurus, maka anda perlu mengira semula semua notasi, dengan mengambil kira saiznya. 

  Apakah langkah yang betul?

Perhatikan: kedua-dua bahagian depan dan belakang pakaian kita sama-sama sama. Itulah sebabnya anda boleh mensimulasikan corak tepat pada kain, yang mana anda harus terlebih dahulu melipat separuh. Lebar kain itu hendaklah 150 sentimeter. 

Jadi, mari bermula:

  • Di sudut kanan atas fabrik kami meletakkan titik A dan meletakkannya dari 115 sentimeter. Ingat bahawa semua baris mestilah rata dan berserenjang antara satu sama lain. Di bahagian bawah kita meletakkan titik B. Dari titik ini kita meletakkan lagi 75 sentimeter ke kanan dan mendapatkan titik B1. Jarak dari B1 ke A1 ialah 115 sentimeter, iaitu sama dengan jarak antara mata A dan B; 
  • Dari titik B ke arah titik A kita mengukur 93 sentimeter dan dapatkan titik C. Dari titik yang diperolehi C kita mengukur ke kanan jarak yang sama dengan separuh jumlah pinggul anda dan kita mendapat titik C1. Sekarang dari titik B1 kita mengukur ke kiri 3 sentimeter dan pada kita titik B2 ternyata. Sehingga dari titik B2 anda perlu mengukur 70 sentimeter. Oleh itu, kami mendapat titik D. Jarak dari B1 ke B2 adalah elaun jahitan, jadi jangan lupa, jika tidak, kami dengan anda akan sedikit dikandung. Kini kita perlu menyambungkan mata C1 dan D kepada satu sama lain. Tetapi ini mesti dilakukan tidak tepat, seperti di bawah garis, tetapi dengan garis lancar. Jadi kami mendapat leher pakaian kami;
  • Kemudian kami akan menentukan panjang lengan. Untuk melakukan ini, ukur 40 centimeter dari titik D ke bawah. Kami mempunyai titik D2. Dari sini ke kanan kita mengukur 3 sentimeter lagi dan kita mendapat titik D1. Kini dari C1 melukis garis lurus tegak lurus ke segmen BB1 dan dapatkan titik C2; 
  • Untuk memastikan lengan kami lengkap, kami perlu menunda segmen kecil di sebelah kiri titik C2, panjangnya yang tidak boleh lebih daripada 3 sentimeter. Jadi kita mendapat titik B3. Point C3 anda harus meletakkan sewenang-wenangnya, kerana tahap tergantung dari lengan tergantung pada ketinggiannya. Jadi berfikir dengan teliti! Sekarang kita perlu menyambung garis halus B3, C3 dan D2. Lakukan ini seperti yang ditunjukkan. Jika anda tidak boleh melukis garis, anda boleh menggunakan corak khas untuk lukisan.
  Rok asymmetri bergaya - bergaya, elegan, seksi!

Kembali ke bahagian atas corak. Dari titik A kita mengukur 10 sentimeter ke kanan dan kita meletakkan titik A2. Kemudian sambungkannya dengan C1. Baris ini juga harus lancar, tetapi tidak seperti bengkok ketika membuat elemen corak lengan. Di sini kita mempunyai corak. Tetapi, di mana, minta anda membuat lipit dan lipatan? Sekarang kami akan memberitahu anda! 

Cara menjadi bergaya: pakaian dengan potongan miring

Segmen AB adalah lurus tisu; C1 D – leher; A2C1, DD2, D2B3C3 – jahitan; BB3 – bahagian bawah pakaian, ia hanya perlu dijahit supaya benangnya tidak dibengkokkan. 

Melihat corak dan pakaian kami yang sudah siap, anda dapat melihat bahawa kami terlepas butiran kecil, iaitu gelang. Jadikannya sangat mudah: anda hanya perlu memotong dua kepingan kecil segi empat tepat dengan sisi 25 dan 20 sentimeter. Dan manset kami sudah siap! 

Dan satu lagi perkara: ingat bahawa dalam model sedemikian, pinggang sedikit diturunkan, jadi jika anda berprinsip dalam perkara sedemikian dan fikir segala-galanya perlu jelas di tempatnya, anda boleh menjahit getah tipis di bahagian dalam pakaian. Ia akan membantu memegang kain pada pinggul, tanpa merosakkan gambar keseluruhannya. 

Seperti yang anda lihat, tidak sukar untuk menjahit pakaian pada corak sedemikian. Dan bolehkah anda berfikir bahawa pakaian yang indah ini dalam gambar pertama boleh dijahit sendiri? Dan yang paling penting, anda hanya boleh menukar warna dan kepadatan kain – dan anda akan mempunyai pakaian yang bergaya dalam mana-mana musim! Semoga berjaya!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply