Fesyen

Nilai cincin di jari tengah gadis

Kami memakai perhiasan di tangan untuk pelbagai sebab. Bagi seseorang, ini adalah cara untuk mengekspresikan keperibadian seseorang dan menunjukkan kedudukan sosial, dan seseorang yakin bahawa hiasan itu adalah jimat.

Ia menarik, tetapi di kalangan ahli-ahli chirologi dan ahli psikologi ada pendapat bahawa hiasan mempengaruhi sifat gadis itu dan malah memberi pengaruh kepada bioenergetik.

Contents

Apa maksud cincin pada jari tengah gadis itu?

Perhiasan di jari Saturnus dipakai oleh gadis-gadis yang yakin keindahan dan ketahanan mereka. Biasanya ia adalah adat untuk memakai perhiasan keluarga yang menguatkan hubungan dengan nenek moyang.

Nilai cincin di jari tengah seorang gadis bermakna bahawa dia adalah rohaniah yang kaya dan serba boleh, ingin disukai oleh orang lain dan berada di pusat perhatian. Dan lebih banyak hiasan dan batu, semakin kuat gadis itu tidak sadar menunjukkan keinginan dan kepercayaannya.

Saturnus bertanggungjawab terhadap sifat-sifat peribadi seperti:

Nilai cincin di jari tengah gadis
 • pemikiran analitik;
 • tanggungjawab;
 • kepraktisan;
 • pengertian;
 • keseriusan;
 • kebijaksanaan;
 • kesabaran;
 • pengabdian.

Zuhal mengenakan seseorang dengan kekuatan dan keupayaan untuk bekerja untuk menghilangkan beban karmanya.

Oleh itu, gadis yang memakai cincin di jari tengah, terus pergi ke destinasi mereka dan mencapai matlamat.

Pada jari Saturn, lebih baik memakai perhiasan untuk orang yang tidak berjaya dan tidak berjaya.

Mereka akan memberi kekuatan untuk mengatasi sebarang masalah.

Cincin di jari tengah tangan kiri

Lengan kiri adalah simbol penerimaan, intuisi, kewanitaan dan pasif. Memakai cincin di atasnya melindungi dari bahaya dan tenaga negatif. Adalah dipercayai bahawa di sebelah kiri lebih baik memakai produk perak, karena dengan cara ini anda dapat menyesuaikan hidup dan takdir anda.

Dalam esoterisme, tangan kiri merujuk kepada dunia dalaman kita, ia menerima tenaga dari luar dan mengarahkannya ke dalam. Oleh itu, ini boleh menyebabkan kekaguman diri sendiri dan rendaman dalam dunia dalaman, yang boleh menyebabkan ketidakseimbangan antara dunia luaran dan dalaman anda. Ideal bagi mereka yang mengamalkan meditasi.

  Bagaimana jika kasut yang hebat? Bagaimana untuk mengurangkan kasut mengikut saiz?

Perhiasan di tangan ini boleh melambangkan tanggungjawab dan kekuasaan, ambisius dan keupayaan untuk mengenali kebenaran dan kepalsuan dengan hati-hati. Walau bagaimanapun, di sini adalah penting untuk mengetahui bahawa jika anda kidal, maka tangan kiri dianggap “Memimpin”, “betul”.

Cincin di jari tangan Saturnus sebelah kanan

Tangan kanan dalam falsafah Cina melambangkan tindakan, prinsip maskulin. Dia “Berikan jauh” dan mempersonifikasikan agresif dan rasionalisme. Produk yang dipakai di sebelah kanan, membantu kawalan dan manifestasi wasiat, membolehkan anda berfikir secara logik dengan gadis itu.

Jika perhiasan diletakkan pada kedua tangan oleh seorang gadis, maka ini mewujudkan keseimbangan antara resit dan kembalinya tenaga, serta keharmonian dunia luaran dengan dalaman.

Apabila merancang untuk memakai produk di tangan kanan anda, memberi keutamaan kepada emas. Ia akan menyumbang kepada kejayaan anda dalam kehidupan peribadi dan sosial, dan juga mengelilingi nasib dengan orang yang setia dan baik.

Cincin pertunangan di jari tengah

Nilai cincin di jari tengah gadis

Saturnus bertanggungjawab untuk merealisasikan diri manusia. Unsur-unsur planet ini adalah bumi. Dengan tradisi, cincin perkahwinan tidak dipakai di jari tengah, dipakai pada satu nama yang tidak disebutkan namanya.

Ini adalah kerana banyak legenda yang tidak mempunyai asas saintifik, bagaimanapun, perkara yang sama boleh dikatakan tentang memakai barang kemas pada tangan, kerana hirologiya – bukan satu sains yang tepat.

Walau bagaimanapun, dalam zaman pertengahan Eropah, pengantin lelaki memakai cincin pertunangan pengantin di jari tengah.

Pada masa ini, dalam agama Ortodoks di sebelah kanan adalah simbol cinta kepada orang yang sudah berkahwin, dan di sebelah kiri – janda dan janda. Katolik, sebaliknya, memakai cincin perkahwinan untuk satu sama lain di sebelah kiri.

  Pilih kasut untuk diri sendiri dan anak anda

Sesetengah pengantin baru memakai simbol cinta pada jari tengah. Ini mungkin disebabkan saiz besar atau keutamaan peribadi, keinginan untuk menonjol dari orang ramai.

Mengapa anda tidak boleh memakai perhiasan pada jari tengah

Di sini semuanya agak samar-samar. Menurut Palmists dan semua ahli jampi, anda tidak boleh memakai perhiasan emas, iaitu. Untuk. Logam, terutamanya dengan permata merah (ruby, amber, dan lain-lain) boleh menyebabkan kerosakan kepada kehidupan peribadi, untuk membuat seseorang agresif dan cepat marah. Ini disebabkan pengaruh pengaruh Saturnus.

Perhiasan dengan batu gelap dan hitam juga tidak disarankan untuk dipakai, kerana mereka boleh menolak tindakan ruam dan malah dimasukkan ke dalam kemurungan. Tetapi batu ungu dalam dekorasi boleh memisahkan seseorang dari dunia realiti dan membawa mereka ke dalam dunia yang ilusi.

Jika perhiasan yang dipakai di jari tengah kedua-dua tangan, ia dianggap bahawa ini boleh membawa kepada kesombongan, keangkuhan dan detasmen dari realiti.

Yang paling menguntungkan ialah batu-batu berwarna kuning, putih, biru dan hijau.

Saiz purata untuk cincin seorang gadis

Saiz jari tidak bergantung pada komposisi gadis itu, jadi dengan menebak ukurannya sangat sukar. Dimensi cincin adalah berbeza: dari 15 hingga 23 mm dalam kenaikan 0.5. Saiz dari 15,5 hingga 18 dibeli oleh wanita paling kerap, iaitu, besar dan kecil jarang dalam permintaan.

Saiz cincin purata yang paling popular untuk seorang gadis ialah 16.5. Bagi setiap gadis, anda boleh memilih cincin dengan tiga atau lebih saiz yang berbeza. Oleh itu, secara purata, saiz jari seorang gadis adalah kira-kira satu setengah saiz dan banyak lagi.

Jika anda ingin membuat seorang gadis terkejut, anda boleh mengetahui saiz yang tepat tanpa bertanya kepadanya, dengan beberapa cara:

Nilai cincin di jari tengah gadis
 1. Tidak dapat dilihat dari cincin yang ada;
 2. Tanya kawan atau kerabatnya;
 3. Cuba cincin gadis kecil di jari kecil anda.
  Bagaimana untuk melukis T-shirt: tips, pilihan, keputusan

Anda masih boleh memahami saiz sarung tangan sarung tangan, tetapi anda boleh mendapatkan keputusan yang benar-benar tidak tepat, kerana sarung tangan boleh duduk di lengan bebas.

Jangan lupa tentang peraturan menghias.

Jadi, produk yang luas dengan batu-batu besar tidak sesuai dengan gadis-gadis yang rendah, dan permata-permata bujur akan memberikan keanggunan dan kewanitaan.

Jika anda digunakan untuk memakai dua atau lebih cincin pada satu jari, ketahui bahawa ini adalah bentuk yang tidak baik. Walau bagaimanapun, perkara yang sama berlaku untuk produk besar-besaran dengan batu permata yang besar – mereka tidak boleh dipakai pada sebelah petang. Jadilah cantik!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply