Fesyen

Pantyhose apa yang lebih baik untuk membeli dan bagaimana ia berbeza?

Barangan almari wanita ini adalah komponen yang tidak dapat dibayangkan dari hampir semua set pakaian pembukaan kaki. Pelbagai model hari ini hanya menakjubkan: jualan anda boleh menemui ketat menarik, mampatan, pemodelan, pemanasan dalam sejuk, dan sebagainya. Bagaimana untuk memahami semua keindahan ini dan memilih untuk diri sendiri persis produk yang anda perlukan?

Contents

Perbezaan ketumpatan dan bahan pembuatan

Pantyhose apa yang lebih baik untuk membeli dan bagaimana ia berbeza?

Di mana-mana kotak dengan produk ini, anda boleh mencari inskripsi DEN dan sepasang nombor di sebelahnya, yang menunjukkan ketebalan benang yang digunakan. Lebih tebal mengawan, lebih padat produknya. Mana yang lebih baik untuk membeli pakaian ketat untuk musim panas? Telus dan nipis, dilabel 15 atau 20 DEN.

Pilihan klasik adalah model 40 DEN, yang praktikal, tahan lama dan sesuai untuk musim bunga musim gugur. Untuk musim sejuk, adalah bernilai memilih model dari 80 DEN dan ke atas. Mereka sering menambah akrilik.

Wool buatan ini memberikan keselesaan dan kehangatan, tetapi hanya mempunyai satu kelemahan, yang terdiri daripada pembentukan pancang hod pada produk dalam proses memakai.

Malah model-model yang tidak direka bentuk untuk memodelkan angka mempunyai kepadatan yang berbeza di laman web yang berlainan. Kawasan panties atau seluar pendek, serta tumit dan jari kaki, mempunyai tekstur yang lebih telap. Semua pantyhose moden dalam fesyen lama dipanggil kapron, walaupun kapron di dalamnya sudah dan tidak.

Bahan utama pengeluaran adalah poliamida dengan pelbagai aditif. Di samping itu, semua produk menambah lycra. Apa pantyhose nilon lebih baik? Di mana kuantiti maksimum Lycra terkandung adalah 30%. Produk sedemikian akan sesuai dengan kaki, tidak membentuk keriput, mengelakkan menggantung gelung dan memberikan kebebasan bergerak.

Baru-baru ini, pantyhose dengan microfiber telah menjadi meluas dan popular. Yang terakhir mengurniakan produk dengan tekstil, kekuatan, kelembutan dan keanjalan. Semakin banyak benang di sana akan benang nipis microfiber, yang lebih halus dan sutra akan disentuh oleh sentuhan. Pantyhose tersebut akan bertahan lebih lama daripada biasanya, tetapi harganya lebih tinggi.

Kuatkan Mampatan

Pantyhose apa yang lebih baik untuk membeli dan bagaimana ia berbeza?

Seluar dalam ini disarankan untuk dipakai kepada wanita yang mempunyai masalah dengan kaki mereka. Tekstil mampatan menimbulkan tekanan malar pada permukaan kaki, melindungi urat daripada pembesaran, menormalkan aliran darah pada anggota bawah dan menghalang pembentukan trombosis.

Komposisi linen seperti itu termasuk kapas, nilon, microfiber dan lycra. Ia tidak mempunyai lipit dan mempunyai kesan terapeutik selama 6 bulan.

Pantyhose mampatan mana yang lebih baik? Mereka yang dipilih dengan ketat dalam saiz, ketat sesuai dengan kaki dan hujung di pinggang. Seluar dalam sedemikian dikelaskan mengikut tahap mampatan yang dibuat.

Jika anda membelinya untuk pencegahan urat varikos atau pada tahap awal penampilan asterisk vaskular di kaki anda, anda boleh membelinya di farmasi sendiri. Dalam kes lain, perundingan awal phlebologist adalah perlu. Harga produk bergantung pada promosi jenama, reka bentuk, tempoh stoking dan bahan pembuatan, maka untuk semua ketat jenis ini, kesan mampatan adalah sama.

Apabila memilih pakaian ketat jenis ini, anda perlu mengetahui jumlah lilitan kaki bawah anda di atas pergelangan kaki, angka yang sama, hanya di bahagian atas dan panjang dari kaki ke sendi lutut.

Di samping itu, kita perlu petunjuk lilitan pinggang dan pinggul, serta panjang kaki dari kaki ke pangkal paha. Sentiasa perhatikan kelas pemampatan yang dibuat dalam mm. gt; Seni. atau Pa, ditunjukkan pada pakej dengan barang-barang. Sekiranya tidak ada tanda seperti itu, maka linen ini tidak boleh dianggap sebagai pemampatan.

Ia berlaku bahawa walaupun pakaian yang dipilih dengan betul memberikan ketidakselesaan apabila disopang. Untuk mengelakkan membuang-buang uang pada linen mahal, para ahli menasihati terlebih dahulu untuk membeli murah, membiasakan diri dengan sensasi dan, jika anda merancang untuk menjalankannya, untuk membeli model berkualiti tinggi yang mahal.

Mengetatkan atau memodel pantyhose

Pantyhose apa yang lebih baik untuk membeli dan bagaimana ia berbeza?

Pantyhose pembetulan menarik dirancang untuk memodelkan satu angka, membuatnya lebih langsing dan lebih menarik. Tanpa pakaian seperti itu, anda tidak boleh melakukannya apabila anda merancang untuk keluar. Lagipun, gaun malam bahan nipis tidak dapat menyembunyikan semua kekurangan dari angka itu.

Seluar dalam pembetulan boleh menjadi penyelamat bagi mereka yang tidak berpuas hati dengan perut yang menonjol, selulit di punggung, dan sebagainya. Dalam proses menghasilkan linen itu, seluar pendek yang sangat ketat bersatu.

Selain itu, seluar pendek ini dilengkapi dengan seluar terbentuk, yang membolehkan pembetulan tambahan. Sebagai contoh, mengurangkan pinggang sebanyak 2-3 cm, angkat punggung dan pelepasan mereka lebih ekspresif, sembunyikan rupa selulit, dan sebagainya.

Apa pantyhose menarik lebih baik? Pantyhose adalah yang terbaik untuk mereka yang mempunyai Lycra yang lebih tinggi dan mencapai 38%. Ketumpatan seluar panjang pembetulan dan sisipan mestilah mencapai 140-150 DEN. Berhati-hati mempertimbangkan pembungkusan: ia harus menunjukkan lokasi anak panah ketat. Di sinilah tekanan tambahan dibuat, yang membetulkan angka dengan ketara.

Saya mesti mengatakan bahawa seluar dalam itu tidak boleh dipakai secara berterusan, dan memakai hanya dalam kes-kes khas. Hakikatnya ialah ia dapat melambatkan aliran darah di tempat yang disokong dan memercikkan organ-organ rongga abdomen. Sangat dilarang memakai pakaian ketat yang mengandung.

Ciri-ciri pilihan dan kaus kaki

Pantyhose apa yang lebih baik untuk membeli dan bagaimana ia berbeza?

Apa pantyhose untuk awak lebih baik? Mereka yang dipadankan dengan saiznya. Jangan cuba menarik produk yang lebih kecil: walaupun anda melakukannya, anda tidak akan mendapat keselesaan, dan hayat perkhidmatan akan menjadi lebih singkat. Dan jika anda membeli produk dengan saiz yang lebih besar, maka pantyhose tidak akan sepenuhnya sesuai dengan kaki anda, mereka akan meluncur dan membentuk lipatan hodoh.

Sentiasa memilih produk dengan gusset kapas – ia lebih bersih, terutamanya jika anda tidak suka memakai seluar dalam. Jangan melihat keluar dari bawah seluar skirt atau seluar pendek pakaian dari ketat – ia kelihatan kasar. Dan jika anda lebih suka memakai model dengan corak atau perhiasan, sepadan dengan pakaian satu warna warna yang tepat.

Model warna terang difokuskan kepada pelanggan-pelanggan muda. Tuan-tuan lebih baik menghentikan pilihan mereka pada klasik – ketat warna hitam, krim atau kelabu. Model dengan lipit rata yang selesa dialu-alukan, satu di bahagian depan dan belakang.

Sangat penting ialah kehadiran kaki yang ketat, kaki dan betis diperuntukkan: ini memudahkan penyumbangan, menghalang berpusing dan membolehkan produk lebih sesuai dengan kaki.

Bagi sesetengah orang, bau juga penting. Ia sentiasa menyenangkan apabila seluar menghasilkan aroma yang tetap dan menyenangkan. Apabila membeli, sentiasa berhati-hati memeriksa kotak: meluangkan masa untuk membaca maklumat tentang produk dan pengeluar.

Ingat bahawa produk harus diluruskan, dibungkus sekeliling kotak segi empat dan tertanam dengan kemas dalam sampul polietilena.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply