Pereka fesyen terkenal di dunia dan Rusia | pangudownloads.com
Fesyen

Pereka fesyen terkenal di dunia dan Rusia

Pada pandangan pertama adalah sukar untuk menilai sejauh mana dunia fesyen tak terbatas. Setiap sketsa musim diubah menjadi beratus-ratus model pakaian dan semua terima kasih kepada pereka terkemuka rumah fesyen. Pereka fesyen yang terkenal mempersembahkan karya-karya mereka pada minggu fesyen tahunan. Kita semua telah mendengar nama-nama seperti Jean Paul Gaultier, Vera Wong, John Galliano dan lain-lain. Siapa yang masih berada di puncak populariti di kalangan orang-orang seni ini?

Pereka Fesyen Moden

Pertama sekali, ia patut beralih kepada tuan moden kerajinan mereka. Mereka membuat lakaran pakaian bergaya baik secara bersendirian dan dengan seluruh pasukan pembantu dan hasilnya berbaloi. Beberapa biografi pereka fesyen kontemporari yang terkenal hanya ditulis, dan seseorang telah menjadi legenda dan bersara.

Pereka Eropah dengan kemasyhuran dunia

Pereka fesyen terkenal di dunia dan Rusia

Negara dengan kepekatan terbesar pereka fesyen paling terkenal di dunia moden boleh dipanggil Perancis. Di sinilah jenius masa depan dunia fesyen memulakan karier mereka, di mana mereka membuat lakaran pertama dan menganjurkan pertunjukan sederhana yang pertama.

Bercakap tentang genius Perancis, kita tidak boleh gagal menyebut tuan seperti Pierre Cardin, Jean Paul Gaultier, Christian Lacroix, Paco Raban, Hubert de Givenchy.

Pierre Cardin adalah pencipta dan pencipta sebenar. Beliau memulakan kerjayanya di Paris dan terpesona dengan penonton yang bijak dengan keaslian penyelesaian dan perkembangan baru dalam pelbagai bidang. Pakaiannya adalah elegan dan bergaya.

Jean Paul Gaultier memulakan kerjayanya terima kasih kepada Pierre Cardin. Beliau mempunyai pengaruh istimewa pada fesyen yang tinggi di 80-90an. Perlu diperhatikan dan kostum yang hebat untuk bintang-bintang di panggung, yang dibuat oleh tuan tangan.

Anda boleh mula membaca karier fesyen dalam biografi Christian Lacroix dengan lakaran pakaian yang ringkas dengan unsur-unsur cerita rakyat negara. Ia dalam gaya ini bahawa koleksi pertama tuan dikeluarkan. Penekanan pada motif etnik dapat dikesan dalam karya-karyanya selanjutnya.

Paco Raban telah membezakan dirinya sejak hari pertama kerjayanya. Untuk mencipta pakaian, dia menggunakan bahan-bahan yang luar biasa: dari kertas hingga logam. Setiap koleksi secara literal meresap dengan semangat penguji yang hebat.

Hubert de Givenchy kini berada dalam senarai klasik fesyen, dan dalam beberapa tahun kebelakangan, dia kurang berminat untuk membuat pakaian. Walau bagaimanapun, dalam masa yang ditetapkan Huber berjaya mencipta puluhan dan ratusan karya-karya ini. Dia meletakkan penekanan pada kain, dan pakaian itu sendiri dibedakan dengan ketat dan keanggunan, kewanitaan dan kemewahan ringkas.

Sama berpengaruh adalah pereka fesyen Itali yang terkenal. Raja fesyen boleh dianggap sebagai Valentino Garavani. Gaunnya adalah yang paling popular di kalangan wanita dari semua peringkat umur. Jacqueline Kennedy adalah pelanggan tetapnya. Hari ini Valentino, walaupun dia meninggalkan perniagaan, tetapi masih mempunyai kesan besar terhadap trend fesyen dunia.

Rumah fesyen Prada mewakili seluruh dinasti pereka berbakat. Hari ini, dia dikendalikan oleh cucu termuda Mario Prada Miuccia. Dia merangkumi idea-idea yang paling luar biasa, mencipta pakaian mewah yang menjadi simbol kemegahan dan bergaya.

Giorgio Armani menjadi terkenal, menghasilkan lakaran pakaian untuk penonton lelaki. Pereka bentuk dapat menangkap perubahan yang berlaku dalam masyarakat dan melaksanakannya dalam segmen pakaian wanita. Beliau menjadi pengasas kerajaan empayar yang bergaya.

Roberto Cavalli menjadi pencipta pendekatan baru dalam menjahit dan mengembangkan teknik khas untuk menggambar lukisan pada produk kulit. Modelnya berbeza dengan kecemerlangan dan perhatian terhadap tema haiwan. Dia menjadi pencipta teknik skop khas, yang menjadi salah satu kemunculannya.

Pereka fesyen yang paling skandal tahun-tahun kebelakangan ini, Domenico Dolce dan Stefano Gabbana, menambah detik-detik yang tidak menyenangkan untuk biografi mereka. Walau bagaimanapun, walaupun ini, rumah fesyen "Dolce dan GabbanaKekal salah satu jenama Itali yang paling popular. Pereka bentuk menumpukan kreativiti mereka kepada golongan elit masyarakat dan warga biasa, melepaskan koleksi dalam gaya bandar.

Legenda sebenar, kaisar dunia fesyen adalah pereka fesyen asal Jerman Karl Otto Lagerfeld. Dalam biografi beliau terdapat banyak detik-detik menarik. Hari ini ia mempengaruhi banyak rumah fesyen terkenal di seluruh dunia. Karl Lagerfeld dikenali bukan sahaja untuk ciptaannya, tetapi juga sebagai orang. Dia menjadi sejenis ikon gaya, walaupun orang yang jauh dari fesyen akan mengenali dia.

Pereka fesyen bahasa Inggeris keterlaluan John Galliano telah berulang kali dianugerahkan "Pereka terbaik tahun ini". Lakaran pakaiannya berbeza dalam gaya avant-garde mereka. Kemunculan kerjayanya beliau sampai di Paris melalui kerjasama dengan tokoh terkenal dunia fesyen.

Pereka Fesyen Amerika Syarikat

Di AS, terdapat legenda. Sebagai contoh, Kelvin Klein, dianggap sebagai nenek moyang gaya uniseks. Dia adalah yang pertama memperkenalkan jins di catwalks dan memperkenalkan apa yang dikenali sebagai logomania kepada fesyen. Pereka skandal telah menjadi simbol trend keseluruhan dalam fesyen.

Ralph Lauren kini adalah salah satu daripada orang terkaya. Kerjaya beliau bermula di Amerika Syarikat. Cipnya mudah dan pada masa yang sama garis-garis elegan dipotong untuk pakaian lelaki, nota "liar barat" dalam koleksi pakaian, dia menciptakan dasi sutera yang luas. Untuk Sukan Olimpik di Beijing, Ralph Lauren menjadi pereka bentuk rasmi untuk atlet.

Tetapi Vera Wong mencipta gaun pengantin yang paling indah. Pernikahan dan fesyen malam - itu tipu muslihatnya. Dan semuanya bermula dengan hakikat bahawa dia menjahit pakaian untuk perkahwinannya sendiri. Selepas itu, dia mula menerima banyak pesanan, dan Vera memutuskan untuk menumpukan dirinya sepenuhnya untuk mewujudkan pakaian upacara.

Takun Paninchgul - mungkin, paling muda dari semua pereka yang tersenarai. Kerjaya beliau bermula dengan sokongan kepada Anna Wintour, editor Vogue. Lakaran pereka fesyen terkenal ini menggabungkan motif moden dan nota fesyen vintaj. Tidak hairanlah Anna Wintour memanggilnya salah seorang tuan muda yang paling menjanjikan.

Podium domestik

Sudah tentu, Rusia juga mempunyai legenda tersendiri. Dan walaupun Moscow bukanlah modal fesyen utama, namun ada tuan perniagaan mereka. Contohnya boleh menjadi pereka fesyen terkenal di Rusia seperti Valentin Yudashkin, Vyacheslav Zaitsev, Tatyana Gordienko, Alena Akhmadullina dan lain-lain.

Pereka fesyen terkenal di dunia dan Rusia

Nama Valentin Yudashkin di Rusia paling kerap dinyanyikan. Dia tidak hanya membuat pakaian untuk catwalk, tetapi juga merancang reka bentuk pakaian seragam tentera. Seorang lagi yang terkenal di bulatan yang bergaya di Rusia dan di luar negara adalah Vyacheslav Zaitsev.

Koleksinya juga popular di luar negara. Di samping itu, tuan itu terkenal dengan perkembangan kostum pentasnya untuk persembahan.

Tatiana Gordienko mencipta lakaran pakaian semasa masih kanak-kanak. Di masa depan, hobi menjadi kerja, dan pereka fesyen mengasaskan jenama dan fesyennya sendiri dengan namanya sendiri. Alena Akhmadullina menjadi terkenal kerana koleksinya berdasarkan kisah dongeng Chukovsky. Di samping itu, beliau diberi penghormatan untuk membentuk satu bentuk untuk atlet ke Olimpik dan bekerjasama dengan bintang-bintang pop.

Bukan sahaja di Rusia terdapat pereka fesyen yang terkenal di dunia. Antara pereka Ukraine (di luar negara) terdapat banyak pereka fesyen terkenal yang terkenal di seluruh dunia.

Yang paling terkenal di kalangan mereka:

 • Irina Karavay;
 • Victoria Gres;
 • Mikhail Voronin;
 • Andre Tan;
 • Alexander Zalevsky, mencipta lakaran pakaian yang luar biasa dan menampilkan paparan yang mengejutkan.

Sarjana dunia fesyen Rusia dan Ukraine rapat bekerjasama di antara mereka sendiri, berkongsi trend dan hal baru dalam dunia fesyen.

Legenda dunia fesyen

Kita tidak boleh melupakan orang-orang yang telah menjadi perintis dalam banyak aspek fesyen. Pereka yang benar-benar hebat telah menjadi simbol era mereka dan hari ini mempunyai ratusan pengikut di seluruh dunia.

Senarai pereka terkenal dunia fesyen diketuai oleh personaliti terkenal seperti:

 • Coco Chanel;
 • Christian Dior;
 • Guccio Gucci dan anak lelakinya Aldo Gucci;
 • Gianni Versace;
 • Louis Vuitton;
 • Yves Saint Laurent;
 • Oscar de la Renta.
Pereka fesyen terkenal di dunia dan Rusia

Biografi mereka penuh dengan drama dan teka-teki. Ada di antara mereka yang baru sahaja membuat lakaran pakaian. Sekarang nama mereka selamanya di dunia fesyen. Mereka menamakan jenama terkenal barangan eksklusif, rumah fesyen, garisan pakaian, kasut, minyak wangi, dll.

Setiap tuan hebat ini dapat menjadi simbol era di dunia fesyen. Bakat yang tidak habis-habis dan keupayaan untuk menjangka trend masa depan - ini adalah kualiti yang membezakan hebat dari biasa.

Kepribadian ternama dalam industri fesyen Rusia dan dunia mempunyai kesan besar kepada kita bukan sahaja semasa hidup, tetapi juga selepas kematian mereka.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 4 = 3