Fesyen

Seluar jeans ringan: rahsia kemahiran

Jeans – ini adalah terperinci yang sangat diperlukan almari pakaian wanita, yang benar-benar praktikal dan universal. Dengan setiap musim yang bergaya, pereka menawarkan model pakaian yang lebih menarik dan unik, tetapi tidak setiap wanita mampu membelinya.

Seluar jeans ringan: rahsia kemahiran

Tetapi jangan berkecil hati, apatah lagi menafikan diri anda sesuatu yang baru, kerana kebijaksanaan rakyat menawarkan beberapa petua mengenai cara mengubah seluar jeans lama anda dan menjadikannya elemen pakaian bergaya yang bergaya.

Contents

Kami menggunakan keputihan

Kerana biasanya metamorfosis yang anda perlukan untuk bertahan seluar seluar jeans dikaitkan dengan penjelasan mereka, dapat difahami bahawa mereka akan ada kaitan dengan penggunaan agen pemutihan.

Kami menawarkan anda untuk membaca arahan tentang bagaimana anda boleh meringankan seluar jeans gelap dengan keputihan:

  • Jika anda ingin mencapai rupa perceraian, pakaian mesti dipintal. Dan makin banyak lagi, kurang bilangan perceraian yang anda dapatkan. Sekiranya anda ingin mendapatkan corak menegak, tempat twist mesti diamankan dengan band elastik. Perceraian mendatar disediakan oleh penjepit, dan pakaianpins menjamin penerimaan “asterisk“Di tempat-tempat bergolak;
  • Dalam baldi besar atau kuali logam anda perlu menuang air, dalam jumlah yang sama dengan separuh jumlah kapasiti kapal. Apabila cecair dipanaskan hingga kira-kira 80 darjah, segelas itu sampai ke atas, diisi ke atas dengan keputihan. Perlahan-lahan kacau, penyelesaian itu dibawa ke keadaan mendidih;
  • Sebaik sahaja bisul cecair, anda boleh mula memasak jeans, yang terbaik dilakukan dengan sarung tangan getah. Gaun itu benar-benar direndam dalam penyelesaiannya, dan jika ia mula keluar dari bawah air, ia mesti ditolak dengan sudu besar atau daging babi;
  • Sekiranya selepas 15 minit anda tidak melihat apa-apa perubahan dalam warna asli seluar jeans itus, anda perlu menambah sedikit peluntur. Seluar perlu ditarik apabila teduh baru mereka mula sesuai dengan anda sepenuhnya;
  • Apabila seluar jeans gelap menjadi ringan, mereka perlu dikeluarkan dari bekas dan diletakkan perlahan-lahan di dalam bilik mandi, keluarkan semua pengapit dan pakaian dari mereka, dan kemudian bilas dengan teliti dalam mengalir air.
  Pereka fesyen terkenal di dunia dan Rusia

Memohon sifat soda

Sekiranya sebelum anda terdapat masalah bagaimana untuk meringankan seluar jeans dari kain nipis, lebih baik jangan menggunakan pemutihan terlalu agresif, tetapi gunakan soda biasa yang ditambahkan pada serbuk deterjen. Pakaian hendaklah dicuci di dalam mesin, di dalam bekas khas yang disiram dengan campuran yang dihasilkan. Sekiranya bahan perlu dijelaskan sekurang-kurangnya beberapa nada, maka soda akan perlu diulang lebih daripada sekali.

Sekiranya anda terperanjat dengan serius, bagaimana untuk meringankan soda dapur jeans, cuba lakukannya dalam proses mencuci tangan. Oleh itu, adalah mungkin untuk mengelakkan pengaruh negatif bahan ini pada gendang dan “dalaman“Stirka. Pada masa yang sama, ia akan dapat mengawal proses dan intensiti perubahan dalam warna asal.

Transformasi dengan hidrogen peroksida

Seluar jeans ringan: rahsia kemahiran

Biasanya persoalan cara meringankan seluar jeans sangat biasa dan pelbagai fungsi peroksida hidrogen, mereka yang tidak mempunyai masa untuk mendidih seluar atau merobek mesin basuh mereka dengan baking soda diminta. Untuk mengurangkan intensiti warna asal pakaian, ia mesti sekali lagi dicuci di dalam mesin, di mana serbuk ditambah dan beberapa sudu besar hidrogen peroksida.

Anda juga boleh menggunakan alat yang dipanggil Domestos, bertujuan untuk pembasmian kuman dan pembersihan mangkuk tandas. Setengah segelas bahan ini harus dicairkan dalam tiga liter air, memakai sarung tangan yang diperbuat daripada getah dan rusa jeans sehingga mereka mencerahkan ke tahap yang dikehendaki. Kemudian benda itu harus dibilas dan dikeringkan secara menyeluruh, dan prosedur itu sendiri harus diulangi seperti yang diperlukan.

Beberapa cadangan praktikal

Walaupun terdapat unsur yang jelas, jeans lama teduh dalam rumah tangga keadaan dan dengan penggunaan ubat rumah bukanlah untuk semua orang. Tidak, seluar pasti akan menjadi lebih cerah, tetapi tidak fakta bahawa anda akan berpuas hati dengan warna akhir atau corak terbentuk.

Oleh itu, ia patut menggunakan cadangan-cadangan berikut tentang bagaimana cara memulihkan pakaian dari denim dengan mudah dan cantik:

Seluar jeans ringan: rahsia kemahiran
  • Untuk mendapatkan kesan pelunturan separa, jika tempat yang diperlukan untuk merawat dengan spons direndam dalam peluntur. Selepas prosedur ini, perkara itu perlu dibiarkan bersendirian selama tidak lebih daripada 5 minit, kalau tidak, perkara itu akan kehilangan kekuatan dan keanjalannya. Dalam kes ini, anda boleh membiarkan imaginasi anda berjalan liar: meringankan hanya satu kaki, melakukan peralihan warna yang halus dari bawah ke bawah dan sebaliknya, taburkan seluar jeans dengan peluntur, dituangkan ke dalam pistol semburan dan sebagainya. Adalah sangat penting untuk membersihkan tisu yang dirawat dengan teliti dengan air bersih, dan selepas itu seluar jeans akan dipadamkan secara menyeluruh;
  • Jika jawapan kepada persoalan cara meringankan seluar jeans gelap atau bosan dengan soda, peroksida atau peluntur, nampaknya tidak menarik untuk anda, cuba buat corak dengan bantuan asid sitrik, dicairkan dalam air tulen. Untuk tujuan ini, gunakan berus konvensional untuk bekerja dengan cat;
  • Jeans, dirawat dengan peroksida, boleh dibuat perkara yang lebih eksklusif jika digosok dengan kertas pasir halus, batu apung atau berus kaku.
  Hat dengan telinga kucing: headdress asli dengan tangan anda sendiri

Juga, perkara yang dikemas kini kadang-kadang dihiasi dengan lubang-lubang yang kemas dalam bentuk angka-angka geometri dan potongan huru-hara dengan pinggir yang tidak disejukkan. Untuk mengelakkan jurang daripada tergelincir dan tidak kehilangan bentuk utama mereka, mereka dijahit dengan kepingan guipure, bahan berkilat atau berbeza.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply