Atenție - temperatură ridicată! Aplicați oțetul! | pangudownloads.com
Frumusețe și sănătate

Atenție – temperatură ridicată! Aplicați oțetul!

Când coloana de mercur de pe termometru este menținută la 38 ° C, se consideră că este prea devreme pentru a bate alarma. Pentru a distruge temperatura prin ștergerea cu oțet sau cu ajutorul agenților antipiretici este necesară atunci când trece peste marcajul - 38 ° C. 

De ce crește temperatura corpului?

Atenție - temperatură ridicată! Aplicați oțetul!

Dar toată reacția la febră este diferită. Unele tolerează cu ușurință 38 ° C, în altele, tulburarea apare atunci când coloana de mercur atinge 37 ° C cu un mic "coadă“. Ce ar trebui să fac? Nu se recomandă antipiretice cu temperatură aproape febrilă.

O modalitate de a ajuta la stingerea febrei este aceea de a șterge cu oțet la o temperatură ridicată.

Rolul creșterii temperaturii în lupta împotriva bolilor nu a fost stabilit științific. Există o teorie conform căreia trupul își activează apărarea. Dar cum să explicăm că la o temperatură ridicată - peste 40 ° C - corpul începe schimbări patologice, uneori ireversibile? "Totul este bun cu moderatie"- această expresie poate fi pronunțată la nivel de zi cu zi, dar știința funcționează cu fapte.

Creșterea valorii temperaturii determină dezvoltarea sistemului imunitar al substanțelor speciale - pirogenii. Impulsul reproducerii lor poate produce procese organice interne sau o reacție la penetrarea florei patogene în organism.

În producerea de pirogeni, sarcina pe inimă și plămâni crește - de aceea există o febră. Pentru procesele care apar în corp, nu devin ireversibile, temperatura corpului trebuie să fie distrusă atunci când atinge un marcaj critic, fiecare având propriile sale.

Stabilizarea valorii temperaturii la copii

Ștergerea copiilor cu oțet la temperaturi ridicate a fost practicată din cele mai vechi timpuri. Dar acum există o teorie că, pentru copiii foarte mici, această procedură este considerată dăunătoare. Acidul acetic, care pătrunde prin porii pielii, poate provoca o intoxicare a corpului.

Decizia rămâne cu părinții - efectele secundare asupra medicamentelor pot fi mai pronunțate decât efectele oțetului de cidru de mere, diluat corespunzător.

Este vorba de oțet de cidru de mere, deoarece acest instrument nu numai că acționează mai puțin agresiv asupra corpului, dar are și proprietăți medicinale. Absorbit prin piele, normalizeaza starea sistemului nervos.

Când soluția de oțet se evaporă, metabolismul din celulele pielii se accelerează, suprafața pielii se încălzește, frisoanele dispar.

Dar, totuși, atunci când ștergi copii, trebuie să fii atent. Pentru a reduce la minimum riscul manifestărilor nedorite, bebelușii șterg mâinile și picioarele numai fără a freca soluția de oțet.

Oferind ajutor unui copil cu vârste mai mari de 3-4 ani, funcționează conform unui alt algoritm:

  • Corpul copilului este șters cu o cârpă moale înmuiată într-o soluție, acordând o atenție deosebită golurilor axilare, cotului și genunchilor;
  • Pe frunte, puteți pune o cârpă umezită cu o soluție, care va juca rolul de compresă.

Adolescenții sunt șterși cu oțet la temperaturi ridicate, la fel ca adulții.

Oțeturi pentru adulți

Șterse cu oțet adult la o temperatură în conformitate cu următorul algoritm:

  • Mai întâi palmele și picioarele;
  • Apoi procesează zonele unde există vase mari: cavități axilare, fose de gât și popliteal;
  • Puteți face o compresă și o puteți pune pe frunte sau înfășurați trunchiul cu o foaie umedă.
Atenție - temperatură ridicată! Aplicați oțetul!

Cu o durere de cap severă, un adult este frecat cu o soluție de oțet de whisky și frunte. Schimbați compresele de oțet în timpul zilei, dacă acestea sunt aplicate pe o suprafață mică. Modul în care este utilizată foaia poate fi folosit numai o dată pe zi.

Dacă creșterea temperaturii totale este combinată cu răcirea membrelor, nu se aplică măcinarea acetică. Procedura va fi ineficientă.

Proporții de soluție acetică pentru reducerea temperaturii

Pentru a șterge beneficiile, oțetul trebuie plantat corect. Oțetul este crescut în vase de sticlă sau metal - ceramica sau plasticul poate reacționa cu reactivul sub influența reactivului, iar compuși nocivi vor intra în corpul pacientului.

Proporțiile de oțet pentru ștergerea copiilor la o temperatură: 1 lingură per 500 ml apă fiartă cu apă caldă. Este cald - nu fierbinte. Ar trebui să fie mai cald decât temperatura normală a corpului.

Oțetul este mai bine să ia mere - 9%. Dacă nu există oțet de cidru de mere, se utilizează cel obișnuit, dar cantitatea sa în soluție trebuie redusă ușor. Copii peste 3-4 ani pot face o soluție mai saturată, 2-3 linguri pe 500 ml de apă.

Adulți oțet cu apă este diluat într-un raport de 1/1. Pentru a crește rata de evaporare a soluției, se adaugă vodca sau alcool: pentru 500 ml de apă, 2 linguri. Într-o soluție pentru compresă, o parte din oțet se diluează cu 5 părți apă.

În ciuda faptului că acest remediu popular a fost testat de mai multe generații, frecarea acetică ar trebui făcută cu prudență:

  • Stofa, umezită cu oțet, este aplicată pe piele în mod liber, oțetul nu este frecat în corp;
  • Pentru sugari cu vârsta de până la șase luni, șervețelele acetice nu pot fi realizate;
  • Vaporii din oțet care intră în tractul respirator pot provoca un atac de tuse. Dacă copilul are un diagnostic: astm bronșic - sau o creștere a temperaturii este cauzată de o boală a căilor respiratorii, numai zona de la nivelul extremităților inferioare este ștersă cu oțet.
Atenție - temperatură ridicată! Aplicați oțetul!

Condiția, dacă se păstrează căldura, nu se poate normaliza singură. Ar trebui ajutat organismul. Plăcile de oțet dau impuls stabilizării valorii temperaturii.

Ar trebui să știi! Oțetul nu este un panaceu și nu un remediu! Oțeturile sunt un fel de "ambulanță“. La adulți, în majoritatea cazurilor, se utilizează simultan cu medicamente antipiretice pentru a accelera scăderea temperaturii.

Atunci când otetul nu a contribuit la stabilizarea valorilor temperaturii la copii, medicamente antipiretice sunt necesare. Dacă acest lucru nu a ajutat, trebuie să apelați o ambulanță.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

53 − = 45