Blistere pe degete: cum să aflăm cauza și să tratăm? | pangudownloads.com
Frumusețe și sănătate

Blistere pe degete: cum să aflăm cauza și să tratăm?

Agenți chimici agresivi, aer umed și uscat, temperaturi ridicate și joase, microorganisme – toate aceste efecte sunt expuse mâinilor umane. Buburi de apă mici pe degetele și palmele mâinilor apar ca o consecință a factorilor menționați.

Cauza acestor probleme poate fi nu numai factori externi, ci și paraziți, boli ale organelor interne. Independent pentru a scăpa de o astfel de patologie, probabil nu în toate cazurile.

Este adesea necesar să consultați un specialist, să faceți teste și să luați medicamente. A face față unei astfel de probleme și a împiedica reapariția acesteia va contribui la consolidarea sistemului imunitar, la respingerea obiceiurilor proaste și la folosirea remediilor populare.

Semne și simptome de blistere pe degete

Blisterele de pe mâini sunt mici cosuri ovale sau rotunde, situate sub piele și umplute cu lichid. Ele pot provoca durere, mâncărime, mâncărime, dar se manifestă adesea fără nici o reacție pronunțată.

Bolile simptomatice pot diferi și depind de etiologia bolii:

Blistere pe degete: cum să aflăm cauza și să tratăm?
 1. Alergie, iritare și arsuri. Bule de pe degete, cauzate de astfel de cauze, de obicei dureroase, mâncărime, însoțite de mâncărime și înroșirea pielii din jurul vetrei.
 2. Impetigo bullous. Buburile mici care se dezvoltă pot să se estompeze.
 3. Virusul herpesului. Primul tip – apar bule mici, însoțite de o creștere a temperaturii zonei afectate a pielii, mâncărime, furnicături, umflături și roșeață, ducând la blistere. După ruptura lor, forme de dureri dureroase.
 4. Virusul poxului de pui. Inflamația pielii, simptome – mâncărime și apariția blisterelor.
 5. Coxsackie A16. Agentul cauzal al bolilor gurii, mâinilor și picioarelor este însoțit de apariția de blistere pe tălpi ale picioarelor, palmelor și mucoasei gurii.
 6. Patologia pielii. Blistere de apă mici pot apărea pe membranele mucoase, palmele, mâinile, antebrațele, organele genitale. Bolile simptomatice sunt diferite – febră, tuse, dureri musculare, durere în gât, mâncărime severă, arsuri.
 7. Reacția la medicamente. Uneori există o hipersensibilitate la razele solare, care este însoțită de formarea de blistere de apă sub formă de arsuri. Consecințele cele mai severe sunt însoțite de creșterea temperaturii corporale, roșeață și stare generală de rău.

Cauzele bolii

Puținele blistere de apă de pe degete pot apărea din diverse motive.

Destul de obișnuită este iritarea banală. Blisterele apar din cauza tuturor tipurilor de factori mecanici – folosirea oricăror unelte fără utilizarea echipamentului de protecție, iritarea după substanțe chimice. Temperaturile prea mari și scăzute pot provoca, de asemenea, bule. Blisterele mici pot fi, de asemenea, provocate de dermatita de contact – o iritare naturala a pielii preparatelor chimice.

Dermatita alergică de contact este una dintre varietățile de eczeme ale pielii. Acesta poate fi, de asemenea, însoțit de apariția pe degetele blisterelor. Cauza acestei patologii este o reacție alergică la otrăvuri, substanțe chimice, alimente, animale și păsări.

Bulele de apă pe degete de pe degete pot fi provocate de diverse infecții:

 • impetigo;
 • Infecții virale ale organelor genitale și ale buzelor – de exemplu, herpesul;
 • Infecții ale pielii, agentul cauzal care este stafilococ;
 • Bureți, varicelă.

Cel mai adesea, astfel de infecții apar la o vârstă fragedă.

Diverse patologii și boli ale pielii pot fi, de asemenea, însoțite de apariția de blistere pe mâini. Acestea includ pemfigod, pemfigus, dermatita, boli ereditare – porfirie piele, epidermoliza buloasa, care cauzează vezicule ca urmare a expunerii la soare prelungite, presiune sau rănire.

Unele medicamente pot provoca, de asemenea, blistere de apă și alte deteriorări ale pielii.

Tratamentul blisterelor de apă pe degete cu medicamente

Blistere pe degete: cum să aflăm cauza și să tratăm?

Dacă apar blistere pe degete, consultați un specialist. Medicul trebuie să stabilească cauza apariției veziculelor și să prescrie medicamentele necesare. Regimul de tratament, în funcție de etiologia veziculelor de pe degete, poate fi modificat.

De exemplu, dacă se identifică o erupție alergică, sunt prescrise antihistaminice, cum ar fi tavegil, citrin, suprastin, loratadină și altele. Natura parazitară a bolii este eliminată prin medicamente antiparazitare.

Cursul tratamentului este complex și depinde de natura și cauzele erupției cutanate. Ca rezultat, medicul poate fi prescris medicamente anti-alergenice, sedative sau desensibilizante.

Specialistul numește nu numai medicamente pe cale orală, ci și produse topice care elimină roșeața, mâncărimea, inflamația și umflarea. În rolul lor pot acționa unguente diferite, creme, comprese.

Starea principală a terapiei este igiena temeinică a mâinilor și a picioarelor, tratarea constantă a erupțiilor cutanate și schimbarea în timp util a bandajelor și bandajelor. Adesea, tratamentul complex include complianța cu dieta, regimul zilei, mai ales dacă apariția de bule mici de apă pe degete este o reacție alergică la alimente.

Dacă starea se agravează:

 • Încercați să evitați stresul;
 • În alimentație se utilizează numai alimente dietetice și sănătoase bogate în vitamine;
 • Unguente și cremă hormonală utilizată;
 • Respectați modul de odihnă și de veghe;
 • Se observă igiena – mâinile se spală cu un dezinfectant, dacă este necesar, se introduc mănuși pentru a proteja pielea mâinilor de contactul cu substanțe chimice și substanțe;
 • Aplicați cremă sau vaselină grasă, care include glicerină;
 • Vitaminele speciale, o cantitate mare de lichid sunt luate;
 • Pielea înghițită din blister nu este îndepărtată singură – acesta este doar medicul în proces de tratament în spitalizare.

Tratamentul cu medicina tradițională

Dacă cantitatea de blistere de apă de pe degete rămâne neschimbată și boala în sine nu provoacă niciun inconvenient, mâinile nu sunt mancarime, atunci ele pot fi eliminate prin intermediul diferitelor preparate naturale din plante.

În acest scop, se folosesc anumite plante:

 • rostopască;
 • Musetelul;
 • Calendula;
 • Secvența;
 • Patlagina.

Prevenirea bolilor

Prevenirea apariției blisterelor și a altor patologii dermatologice este destul de simplă. Puteți utiliza produse speciale de protecție solară care protejează pielea de arsuri. Dacă luați medicamente care cresc sensibilitatea la lumina soarelui, nu stați la soare mult timp. În sezonul rece este necesar să purtați pălării, șosete, mănuși – protejează pielea de temperaturi scăzute.

Pentru a proteja pielea și degetele de aspectul blisterelor, este de dorit:

 • Corect alcătuiți o dietă, inclusiv minerale și vitamine;
 • Evitați spălarea pielii deteriorate cu apă caldă și săpun;
 • Mâinile după spălare sunt uscate bine;
 • Cosmeticele cu efect hidratant nu trebuie să conțină alcool;
 • În timpul lucrului umed, se recomandă utilizarea mănușilor.

De asemenea, ar trebui evitate:

Blistere pe degete: cum să aflăm cauza și să tratăm?
 • Alergeni și iritanți, care sunt cauza blisterelor;
 • Anumite produse de igienă;
 • Anumite metale care fac parte din bijuterii, de exemplu, nichel;
 • Plante care conțin toxine.

Pentru a preveni apariția blisterelor și a altor infecții ale pielii la nivelul pielii, se recomandă să nu atingeți rănile și ulcerele altor persoane, să respectați toate regulile de igienă și să spălați bine mâinile. Riscul de infecție cu herpes crește atunci când intră în relații sexuale cu străinii.

Șindlurile și varicela sunt eliminate prin altoire în copilărie. Adulții care nu au avut niciodată varicela pot fi, de asemenea, vaccinați.

Blisterele cauzate de patologiile genetice și autoimune nu pot fi prevenite.

Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 71 = 81

Adblock
detector