Frumusețe și sănătate

Cine ar trebui să ia băi de noroi?

Fiecare tânără care se respectă de sine crede zilnic despre cum să-și prelungească tinerețea și să mențină frumusețea, din cauza a ceea ce ea începe să acorde din ce în ce mai multă atenție sănătății și stării corpului. Este, de asemenea, plăcut să observăm faptul că generația tânără creează, de asemenea, un stil de viață sănătos, oferind posibilitatea de a încerca toate metodele de întinerire.

Numeroase saloane de spa ne oferă niște ceremonii miraculoase pentru a păstra frumusețea și a promova sănătatea.

Cine ar trebui să ia băi de noroi?

Dar cum să faci alegerea potrivită în toată varietatea de servicii pentru a obține simultan rezultatul dorit și nu cheltui bani pentru nimic?

Dacă nu ați încercat, dar ați auzit deja despre tratamentul cu noroi, este timpul să aflați mai multe despre el. Peloiderapia - așa-numitul tratament natural al noroiului, și sa întâmplat din cuvântul grecesc "Pelosi" - murdăria. Această terapie este folosită în saloanele de înfrumusețare și sanatorii, deși poate fi aplicată în siguranță acasă, dar mai mult despre aceasta mai târziu.

Beneficiile tratamentului cu namol

Chiar si egiptenii antici utilizate în medicina populară de mare noroi a fluviului Nil, și regina lor legendara Cleopatra a decis să le accepte, în scopul de a prelungi tinerețea.

Compoziția noroiului terapeutic include nisip, sol și diverse minerale. Apa și materiile organice gelatinoase sunt lipite împreună, formând silice și, de fapt, este un proces chimic-biologic vechi de secole. În medicina modernă, tratamentul cu peloide este recunoscut ca fiind eficient și este utilizat pe scară largă în rândul pacienților. Care sunt utilitățile și cum băile de nămol afectează corpul? Ca răspuns la acestea, putem spune următoarele: au un efect pozitiv asupra coagulării sângelui, sunt purtate cu acțiune antiinflamatorie și exfoliere.

Eficacitatea tratamentului este determinată de dimensiunea locului, care este aplicat noroi de vindecare, temperatură, proprietăți chimice și fizice și durata procedurii. De mult timp a existat o opinie că temperatura este de cea mai mare importanță în vindecare, dar cu timpul sa dovedit că temperaturile scăzute (38-41 ° C) oferă și rezultate favorabile.

Tipuri de noroi vindecător

Prin natura lor, există 6 tipuri de noroi: turbă, sapropel, silice sulfură, copulativă și hidrotermă.

Dar pentru tratament folosiți principalele trei:

Cine ar trebui să ia băi de noroi?
 • Sapropels. Formată în apă dulce, în partea de jos, în șuvoaie. În culoarea lor sunt verzui, gri,
  roz, maro și negru. Acestea sunt utilizate pentru tratamentul sistemului nervos, tulburări ale articulațiilor sistemului musculoscheletal și boli ale pielii, cum ar fi eczeme și psoriazis;
 • Peats. Acestea sunt exploatate în mlaștini și, în comparație cu alte tipuri de noroi, au cel mai mare conținut de substanțe organice, datorită cărora sunt cele mai din material plastic și mențin căldura mai mult decât altele. Turba accelerează procesele chimice, stimulează etapele de reînnoire a celulelor, ceea ce are ca rezultat un efect antiinflamator pronunțat;
 • Nămolul cu namol sulfidic. Acestea se întâlnesc în principal în rezervoare saline și conțin hidrogen sulfurat și compuși ferugini. Acest lucru explică mirosul lor ascuțit de amoniac de hidrogen sulfurat. Culoarea lor este, de obicei, negru. În acest tip de noroi conține o mulțime de apă, de la 30 la 80%, astfel încât acestea sunt moi și suple, ușor de aplicat pe piele. Dar cel mai important lucru este că ele aderă perfect la piele pe parcursul procedurii, datorită căruia au o proprietate mare penetrantă. Diferitele elemente ajung în sânge, optimizează compoziția, și împreună cu rinichii, ficatul și toate celelalte organe umane. Toate acestea normalizează procesul metabolic, îmbunătățește sistemul digestiv și nervos, reduce presiunea asupra vaselor și inimii.

Indicatii si contraindicatii

Tratamentul cu peloide este prescris pentru o varietate de afecțiuni. Cu toate acestea, metodele de aplicare de noroi depinde de intervalul specific de condiții: sub formă de aplicații sau de îmbăiere - determină numai medic, deoarece băi de nămol există și contraindicații.

Principalele indicatii pentru tratamentul cu namol sunt:

Cine ar trebui să ia băi de noroi?
 • boli ale sistemului nervos central;
 • perturbarea sistemului genito-urinar;
 • boli ale sistemului musculo-scheletal;
 • bolile organelor ORL;
 • probleme de piele;
 • boli ale tractului gastro-intestinal;
 • boli ale altor organe interne.

Contraindicațiile la băile de nămol sunt următoarele:

 • exacerbarea bolilor cronice;
 • recuperarea de la rănire;
 • sângerare;
 • malign și benign;
 • boli de sânge;
 • hipertensiune;
 • deficiență circulatorie;
 • inimă, ficat, insuficiență renală;
 • angina pectorală;
 • o încălcare a ritmului cardiac;
 • infecție;
 • tuberculoza;
 • endocrinopatii;
 • fibroame ale uterului, hiperesrogenie, endometrioză și altele;

În medicina netradițională, utilizarea uleiului specific, din care se fac băi de naftalină, a devenit populară. Această substanță neagră groasă, cu un miros caracteristic, este de asemenea folosită pentru tratarea diferitelor boli. Este necesar să se țină seama de proprietățile toxice ale uleiului și să se utilizeze cu atenție, având în vedere că au fost studiate anterior toate contraindicațiile.

Tratamentul cu namol la domiciliu

Baile de noroi pot fi în siguranță și acasă, pentru că nu toată lumea are posibilitatea de a merge la o stațiune destul de scumpă.

Cine ar trebui să ia băi de noroi?

Masa terapeutică poate fi achiziționată în farmacii și în magazinele de cosmetice, acum alegerea este largă și variată. Dar există și o astfel de opțiune ca să o asamblați singur!

Noria de turbă este potrivită pentru procedurile de casă și toate turbările abundă în ea.

Masa pe care ați adunat-o trebuie să se usuce, ceea ce nu numai că va simplifica transportul, dar va permite de asemenea să fie depozitat mult timp, folosind împotriva unei game largi de boli.


Pentru a prepara amestecul, luați 1 parte din noroi în 7 părți apă, amestecați bine până se lămuri și folosiți una din următoarele metode:

Cine ar trebui să ia băi de noroi?
 • Aplicații cu noroi, care sunt foarte eficiente în durerile articulațiilor sau oaselor. După câteva zile, puteți face următoarele: încălziți amestecul, aplicați-l în zona care vă deranjează, înfășurați-o cu alimente sau folie de plastic și împachetați-o cu un prosop. Apoi, culcați-vă sub pătură și spălați-vă în jumătate de oră;
 • Cu hipotensiunea, adică, presiunea arterială redusă, murdăria este, de asemenea, utilă. Dacă vă simțiți letargic, somnoros și obosit mai repede, puneți amestecul pregătit pe mâini pe coate și pe picioarele genunchiului timp de 15 minute;
 • De asemenea, curativ „Murdar“ proprietăți să facă față răcelii: cu o răceală, masa încălzită este înfășurată în tifon și ținută pe podul nasului până când se răcește complet;
 • Dacă ora de culcare tuse invinge încălzită la aproximativ 40 de grade, masa gros distribuite pe piept și spate, sunt ambalate film și înfășurat într-un prosop. După 30 de minute puteți spăla și repeta după o zi;
 • Baie cu nămol. Luați mai bine tratamentul cu noroi în apă, ceea ce corespunde temperaturii corpului
  există, încălzit la 37 de grade. Nu stați acolo mai mult de 20 de minute, după care trebuie să vă odihniți cu siguranță cel puțin 40 de minute. În acest timp, există o alocare profundă a transpirației, care, mai presus de toate, ajută la scăderea în greutate și lupta împotriva celulitei. Navele sunt curățate și conice, pielea este netezită. Una dintre cele mai populare direcții pe care această metodă o folosește este cosmetologia;
 • Dirtul funcționează excelent pe pielea inflamată, problematică sau estompată, cu riduri. Dar, de asemenea, nu este necesar să țineți măștile din ea mai mult de o jumătate de oră, iar sesiunile de repetare nu sunt recomandate mai des de 1-2 ori pe săptămână.

Mulți se întreabă dacă femeile gravide pot lua băi de noroi acasă sau la stațiuni. Nu există un răspuns clar la această întrebare, deoarece până acum experți din diferite țări nu pot ajunge la o opinie comună. În Europa, această procedură nu este interzisă femeilor însărcinate. În Rusia, băile de nămol nu sunt recomandate, dar permit aplicarea parțială în toate zonele, cu excepția abdomenului și perineului.

Ultimul sfat despre cum să luați în mod adecvat băi de noroi este temperatura recomandată pentru clătire. Nu ar trebui să fie rece și nu fierbinte, dar caldă. Dacă este posibil, cereți celor dragi să vă dea un masaj ușor după încheierea activităților. De asemenea, peloidele nu trebuie administrate imediat după masă sau pe stomacul gol. Și, bineînțeles, nu apucați imediat de afaceri, pacea este de dorit de la o jumătate de oră până la o oră.

Vă doresc bunăstare și sănătate bună!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 6 = 2