Cum să dezvolți o bună dictionare: exerciții și sfaturi pentru un terapeut de vorbire | pangudownloads.com
Frumusețe și sănătate

Cum să dezvolți o bună dictionare: exerciții și sfaturi pentru un terapeut de vorbire

Pentru persoanele care ocupă poziții de conducere sau care profesează o mulțime de vorbitori către public, este important să avem o dicție corectă. Reglați claritatea pronunțării prin efectuarea de exerciții speciale.

Modalități de a dezvolta dictionare

Cum să dezvolți o bună dictionare: exerciții și sfaturi pentru un terapeut de vorbire

În primul rând, ar trebui să identificați gama de probleme cu care trebuie să luptați.

Dacă acesta este un defect de vorbire specific (kartovost, lisp, stutter), atunci aveți nevoie de ajutorul unui specialist.

Pronunția pentru Card sau lisp este corectată prin următoarele metode:

 • o afirmație corectă a limbii și buzelor care sunt responsabile de corectitudinea
  reproducerea sunetelor;
 • atunci ar trebui să practicați instruirea aparatului de vorbire, pentru care este necesar să repetați răsturnarea limbii;
 • Trebuie să monitorizați constant discursul dvs. astfel încât defectul să nu se întoarcă.
Cum să dezvolți o bună dictionare: exerciții și sfaturi pentru un terapeut de vorbire

O astfel de instruire vă va ajuta să învățați cum să pronunți sunetele în mod corect și să pronunți cuvintele. Dar merită pregătit, că o astfel de activitate va necesita eforturi foarte mari.

În ceea ce privește stuttering, atunci munca va fi mai dificilă. Principala problemă constă în psihic.

Foarte des se dovedește că în viața de zi cu zi o persoană are o declarație bună de vorbire, iar atunci când vine vorba de vorbirea publică, vorbitorul începe să stutter.

Dacă problema în înghițirea finalurilor sau în pronunția fuzzy a sunetelor cu un dialect rapid, o puteți trata singur.

Corectarea vorbirii se face după cum urmează:

Cum să dezvolți o bună dictionare: exerciții și sfaturi pentru un terapeut de vorbire
 1. În primul rând, este necesar să se identifice defectele specifice. Pentru a face acest lucru, ar trebui să înregistrați vocea pe recorder. Cel mai bine este să înregistrați o conversație cu cineva, deoarece dacă citiți în mod special textul, persoana nu va încerca în mod arbitrar să-și corecteze greșelile în discurs.
 2. Evaluând-vă vocea, notați dacă este posibil să pronunți fraza într-o singură respirație, precum și puterea sunetului. Dacă nu sunt suficiente, trebuie să lucrați la respirație. Pentru aceasta există un exercițiu simplu: ar trebui să luați o poziție verticală verticală, o mână să se afle pe stomac, iar cealaltă pe piept. Picioarele sunt lățite de umăr. Respiratia trece prin nas, astfel incat partea inferioara a pieptului este umplut cu oxigen. Expirația trece prin gură. Un astfel de exercițiu ajută la dezvoltarea diafragmei.
 3. Este necesar să lucrăm
  pronunția literelor individuale. Stați în fața oglinzii și pronunțați încet vocalele. Pronunția trebuie să apară la expirație. Sunetul ar trebui să fie puternic și la maximum. Puteți încerca să cântați vocale.
 4. Încurajarea limbii contribuie, de asemenea, la dezvoltarea unei bune dictionare și claritate a pronunției. Dar înainte de a le lua, trebuie să vă întindeți fața. Cea mai eficientă modalitate este de a face o agitație. În acest proces, ar trebui implicați toți mușchii faciali, precum și buzele și limba. Această procedură trebuie să dureze cel puțin 10-15 minute. O astfel de încălzire este necesară înainte de fiecare spectacol public.
 5. Bogatia emotionala a vorbirii este, de asemenea, importanta. Pentru aceasta, în discursul său, este necesar să ne gândim la toate intonațiile și pauzele.
 6. Condiția psihologică joacă un rol important în pronunțarea clară. Adesea, o persoană are o bună dictatură și își deține discursul, dar fiind în fața unui public ostil, începe să se rătăcească și să mormăie. Aici niște răsturnări de limbă nu vor ajuta. Este necesar să se dezvolte încrederea în sine.

Exerciții de vorbire

Cum să dezvolți o bună dictionare: exerciții și sfaturi pentru un terapeut de vorbire
 1. Puneți câteva mici pietricele (bile decorative, nuci) în gură și spuneți-le pe gură. Deși este mai bine să începeți cu litere simple și apoi treceți la forme mai complexe. După 1-2 săptămâni, puteți începe să citiți fragmente de poezie sau povești. În această metodă, pe lângă evoluția vorbirii, există un minus - în cazul utilizării inexacte a pietrelor, este posibil să se deterioreze cavitatea bucală, inclusiv dinții.
 2. În mod regulat spun gura de limba. De câteva ori pe zi este necesar să se repete verighetele limbii despre Sasha și uscarea, iarba și lemn de foc în curte, despre cal și praful de la copite. Trebuie remarcat faptul că dicția corectă se formează mai întâi pe pronunția lentă, cu accelerare treptată. Nu începeți imediat să citiți într-un ritm accelerat.
 3. Citiți cu voce tare. Este important să lucrați cu textul și emoțional, adică dacă există un dialog, apoi citiți-l în diferite voci. Cel mai bine este să începeți cu povestiri familiare, treptat transformându-vă în puțin cunoscute. În plus, lectura ajută la extinderea și vocabularul, și, prin urmare, numărul de cuvinte-paraziți în conversație va scădea;

În ceea ce privește articularea clară, ea poate fi dezvoltată cu ajutorul altor exerciții:

Cum să dezvolți o bună dictionare: exerciții și sfaturi pentru un terapeut de vorbire
 • Fumăm și dezvoltăm mușchii faciale cu ajutorul curburii;
 • fălcile joase realizează mișcări în sus și în stânga-dreapta;
 • Toți dinții sunt recalculați, dar mai întâi trebuie comprimați bine;
 • își întinde gura într-un zâmbet plin, folosind pe deplin buzele și apoi, colectându-le într-un tub;
 • corpul corpului se sprijină în față, brațele pliate pe piept și sunetele sunt pronunțate "Y", "O", "A".

Toate aceste exerciții vor contribui la dezvoltarea dicției, a inteligibilității vorbelor și a articulării corecte. Dacă nu reușiți să rezolvați problema singură, puteți căuta întotdeauna ajutor de la un terapeut de vorbire.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 1 = 1