Normalizarea microflorei vaginale după aftere: cum să-și recâștige existența confortabilă | pangudownloads.com
Frumusețe și sănătate

Normalizarea microflorei vaginale după aftere: cum să-și recâștige existența confortabilă

Candidoza vaginală sau afte nu este o condiție gravă. Dar, în același timp, o femeie care a activat excesiv fungi Candida se confruntă cu inconveniente considerabile. Aceasta se manifestă prin senzații neplăcute: mâncărime, arsuri, dureri în zona genitală. Activarea candidozei crește posibilitatea introducerii unei flori patogene mai periculoase în organism. 

Microflora vaginului

Normalizarea microflorei vaginale după aftere: cum să-și recâștige existența confortabilă

epiteliului vaginal protejează organismul de penetrare a florei patogene. Acest strat plat nu sunt cheratinizat glande și nu conține populate de diferite microorganisme, care - în cazul în care femeia este sanatoasa - coexiste în pace unii cu alții.

Mediul acid al lactoflorului mărește imunitatea locală. Un grup de ciuperci candida este o floră vaginală naturală. Cu o cantitate normală de lactobacil, ciupercile nu provoacă neplăceri femeilor.

Dar, de îndată ce apar motivele pentru care numărul de lactobacili scade, iar candidatura devine activă, apare aftoasă.

Factorii care provoacă activitatea florei fungice pot fi după cum urmează:

 • Scăderea imunității generale a unui organism, care poate fi cauzată de boli infecțioase sau hipotermie;
 • Cauze externe: schimbări în factorii climatici, calitatea apei, dieta;
 • Tulburări hormonale și endocrine;
 • Efectele anumitor medicamente, în special antibiotice;
 • Neglijarea regulilor de igienă intimă;
 • Disbacterioza intestinului.

Simptomele de aftere sunt:

 • apariția descărcării brânzeturilor;
 • mâncărime și arsură în vagin;
 • hipertermia mucoasei sale;
 • un sentiment de uscăciune.

Daca infectia drojdie este lasata netratata, candidoza prinde rădăcini în organele de reproducere, care provoacă boli, cum ar fi endometrioza, endometrita, anexita - inflamația fanere. De asemenea, flora patogena poate trece de-a lungul uretrei in vezica si urca la rinichi, care stimulează cistita și pielonefrita.

Restabilesc microfloră după afte ar trebui să aibă loc cât mai curând posibil pentru a proteja corpul unei femei de boli care pot duce la avort spontan, infertilitate și dăunătoare pentru sistemul urinar.

Prevenirea disbiozelor

Pentru prevenirea candidozei, este suficient să se respecte următoarele reguli:

 • include în meniul zilnic produse alimentare de legume și produse lactate;
 • Nu luați medicamente fără prescripție medicală specială și, dacă este necesar, utilizați probiotice;
 • Nu abuzați de produse igienice intime cu mirosuri;
 • evitați purtarea lenjeriei sintetice, în special în timpul verii;
 • folosiți prezervative în timpul actelor sexuale cu parteneri necunoscuți.

În unele cazuri, este necesar să se refuze chiar și tampoanele igienice - ele provoacă un dezechilibru în microflora vaginală. Dacă nu vă puteți proteja de boală, trebuie să știți cum să restabiliți repede microflora după boala.

Acest lucru se poate face cu ajutorul medicinii tradiționale și tradiționale.

Caracteristicile recuperării microflorei după aftere

Diagnosticul bolii este destul de simplu. Are o simptomatologie caracteristică, iar în analiza frotiului efectuată în timpul unei examinări ginecologice de rutină, candida este ușor de detectat.

Pentru ao trata, există suficient medicament pentru acțiune locală și generală, dar imposibil de a face fără o terapie complexă. Candida distruge stratul epiteliului de suprafață, iar dacă nu este recuperat, Lactobacillus făcut în organism sunt uciși într-o săptămână.

Normalizarea microflorei vaginale după aftere: cum să-și recâștige existența confortabilă

Tratamentul trebuie efectuat prin mijloace care lucrează în mai multe direcții. Acestea trebuie să repare simultan epiteliul deteriorat, să crească imunitatea locală și să echilibreze microflora.

Restaurarea microflorei cu produse medicale după tratamentul mielului este cea mai fiabilă metodă.

În prezent, cele mai des utilizate medicamente sunt:

 • comprimate vaginale: gynoflora, pimafucin, poliginax, terzhinan;
 • supozitoare: vagilac, bifilact, vaginorm, lactobacterin și multe altele.

Medicamentele trebuie selectate individual, în funcție de imaginea clinică a bolii. Frecvența aftoasă apare ca o boală concomitentă. În acest caz, medicamentul ar trebui să vizeze tratarea mai multor probleme. Cursul de tratament este o medie de 3 până la 14 zile. Totul depinde de severitatea aftoasă.

Uneori, lumânările și tabletele de restaurare nu fixează microflora după afecțiune și trebuie să utilizați medicamente generice care sunt administrate pe cale orală. Acestea sunt comprimate de diflucan, flukanazol, diflazol. De obicei, se recomandă o întâlnire cu o singură dată, dar dacă există recurențe frecvente ale bolii, se recomandă să beți medicamente de două ori, cu o pauză săptămânală.

Imunitatea organismului este ridicată de preparate speciale: probiotice, imunomodulatoare și imunostimulante. Sunt luați înăuntru.

Tratamentul Candidiasisului cu Rețete Medicale Tradiționale

Există destule modalități de a ajuta la stoparea dezvoltării disbiozelor vaginale, prin intermediul medicinii tradiționale. Dar este mai bine să le aplici în tratamente complexe.

Acestea accelerează introducerea lactobacililor și restabilește integritatea epiteliului, dar nu pot inversa complet activarea Candidei. Îmbunătățirea survine doar pentru o perioadă scurtă de timp și apoi infecția începe din nou.

Retete din arsenalul medicinii tradiționale:

 • Duse cu o soluție de sodă. Proporția soluției este de 5 g de bicarbonat de sodiu pe 1 litru de apă caldă. Aplicați cu atenție. Dacă mucoasa este sensibilă, ea poate fi traumatizată;
 • Dulciuri de miere. Soluția se face după cum urmează: o linguriță de miere pentru 50 ml apă caldă fiartă;
 • Puteți pune tampoanele de noapte, înmuiate în iaurt;
 • Dus cu o soluție de alum ars. Soluția se face după cum urmează: 15 g alum este diluat cu un litru de apă caldă, adus la fierbere;
 • Dovezi cu remedii pe bază de plante sau plante individuale. Eliminarea eficientă a procesului inflamator de mușețel, calendula, scoarță de stejar, salvie;
 • Bea suc de morcovi, un pahar de 3 ori pe zi.

Unii vindecători sunt sfătuiți să trateze candida cu suc de ceapă, îmbibându-i cu un tampon. Deși ceapa are proprietăți antibacteriene excelente, acest lucru nu trebuie făcut. Creșterea florei patogene se va opri, dar mucoasa vaginală se va deteriora. Arsurile din ceapa trebuie tratate într-o săptămână.

Pentru a restabili starea normală a microflorei, va fi util să luați măsuri suplimentare în timpul tratamentului:

 • Excludeți din dietă produsele care activează creșterea ciupercilor patogene: struguri, chifle, alimente picante și afumate;
 • Pentru un timp, refuzați să vizitați saună și saună;
 • Este mai frecventă schimbarea hainelor, nu purtați lucruri care au o sintetică;
 • Pentru a profita de un mod de odihnă sexuală.
Normalizarea microflorei vaginale după aftere: cum să-și recâștige existența confortabilă

Uneori femeile cer partenerului să fie tratate cu ele. Aparatul sexual al bărbaților este conceput astfel încât candidatul să nu se rădăcească în el, să se spele în mod natural dacă bărbatul este sănătos. Ciuperca poate fi introdusă în corpul masculin numai cu o scădere a imunității globale.

Prin urmare, înainte de a trata partenerul dvs., trebuie să vă asigurați că el are cu adevărat o afecțiune sau că este un transportator temporar.

aplicarea combinată a medicamentelor și remedii populare restabili rapid microflora vaginala dupa afte si elimina disconfortul cauzat de această boală.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

77 − = 69