Ozonarea sângelui: indicații și contraindicații | pangudownloads.com
Frumusețe și sănătate

Ozonarea sângelui: indicații și contraindicații

În cantități mari, ozonul poate dăuna corpului, dar dacă este folosit în doze mici, acesta are un efect pozitiv. În prezent, substanța este utilizată în cosmetologie și medicină. Se desfășoară proceduri speciale care vizează ozonarea sau saturarea sângelui cu ozon.

Pentru terapie, această substanță nu este aleasă în zadar - este considerată protectorul tuturor lucrurilor vii de pe planetă. Natura însăși ia îndemnat să protejeze Pământul de expunerea excesivă la radiațiile ultraviolete, care în cantități mari au un efect dăunător asupra plantelor și organismelor vii.

Esența metodei

Prin intermediul unui picurător se introduce o soluție salină cu conținut de ozon. Se efectuează o procedură pentru a numi un medic pentru a obține efecte terapeutice.

Ce rezultat se poate obține cu ajutorul terapiei?

Ozonarea sângelui: indicații și contraindicații
 • Tonul dermei este restabilit;
 • Procesele metabolice sunt normalizate;
 • Corpul este eliberat de toxine și toxine;
 • Această procedură contribuie la îmbunătățirea generală a tuturor organelor și sistemelor interne;
 • Datorită acestui efect, pacientul scapă de stres, insomnie, oboseală.

În plus, cu ajutorul ozonizării sângelui, acestea tratează și previne bolile catarre, ARI, astmul și herpesul.

Mulțumită terapiei, apărările organismului cresc, astfel încât să facă față mai bine bolilor autoimune, bacteriene, virale.

Rezultatele ozonării sângelui

În plus față de faptul că substanța are un efect imunomodulator, are, de asemenea, un efect antiviral, antifungic, antibacterian. Cu tulburări cronice ale corpului după ozonarea sângelui, acesta este restabilit. În multe privințe, acest lucru se datorează faptului că, după eveniment, sângele este diluat, ceea ce îmbunătățește fluxul sanguin, saturând toate țesuturile și organele cu oxigen.

Ozonarea sângelui: indicații și contraindicații

Acest eveniment este adesea prescris persoanelor care consumă adesea alcool. Sub influența alcoolului, activitatea ficatului este întreruptă, ceea ce își pierde capacitatea de a face față funcției de purificare a sângelui. În acest scop ajută la obținerea de ozon, care elimină și substanțele nocive din organism, inclusiv produsele de descompunere a băuturilor calde.

Inclusiv, din acest motiv, contraindicațiile includ intoxicația alcoolică și simptomele de sevraj - condiții care pot nega rezultatele tratamentului.


Eliminarea toxinelor reduce semnificativ efectele nocive asupra întregului organism, datorită cărora funcțiile sale sunt restaurate mai repede. Se știe că ozonul are capacitatea de a neutraliza efectul radicalilor liberi care conduc la boli grave.

Terapia are, de asemenea, un efect de întinerire.

Indicații și contraindicații pentru ozonarea sângelui

Beneficiile acestui tip de impact sunt, de fapt, enorme, însă, înainte de aplicarea acestuia, este necesară o consultare specializată.

Pentru a prescrie procedura de ozonare intravenoasă a sângelui, el poate, dacă există astfel de probleme:

Ozonarea sângelui: indicații și contraindicații
 • Oboseala cronică;
 • Diabetul zaharat;
 • hipertensiune;
 • Distonie vegetativă;
 • migrenă;
 • Ulcer și alte boli ale tractului digestiv.

Procedurile sunt, de asemenea, prescrise pentru o serie de alte afecțiuni cronice la discreția medicului. În ceea ce privește contraindicațiile, lista lor este de asemenea considerabilă. Ele pot fi împărțite în două categorii - relativă și absolută. Primul este de obicei determinat individual de medic după o examinare atentă a pacientului.

De regulă, ele se datorează caracteristicilor corpului uman.

Contraindicațiile absolute, care devin un obstacol în calea ozonării sângelui, includ:

 • Hipertiroidismul, tirotoxicoza și alte probleme cu glanda tiroidă;
 • trombocitopenie;
 • epilepsie;
 • Prezența sângerărilor interne sau tendința acestora;
 • hipotensiune arterială;
 • hemofilie;
 • Inima atac, accident vascular cerebral.

Contraindicațiile la ozonizarea sângelui sunt, de asemenea, boli ulcerative, pancreatită în formă acută, tulburări de circulație cerebrală, intoleranță individuală a substanței de către organism. Nu puteți efectua procedura dacă o persoană are sindromul vehement sau se află într-o stare de intoxicare. Refuzul de alcool trebuie să fie pe întreaga perioadă de tratament. Harm poate aduce un eveniment și pe fundalul unei recepții continue a anticoagulantelor.

Cum se efectuează procedura?

Prima etapă a evenimentului este pregătirea soluției în sine. În acest scop, se folosește un dispozitiv special denumit ozonizor medical.

Ozonarea sângelui: indicații și contraindicații

Fizrastvor, care este conținut într-un recipient steril, este trecut prin acest dispozitiv medical, umplând cu ozon în cantitatea potrivită.

Acesta este determinat de către medic, ținând cont de rezultatele examinării pacientului.

Proprietățile de vindecare ale substanței de bază rămân nu mai mult de o treime de oră, astfel încât amestecul trebuie introdus în acest interval de timp.

În acest sens, evenimentul vizând tratamentul bolilor cronice și al altor afecțiuni este necesar să se efectueze exclusiv în instituțiile medicale care au un dispozitiv de ozonare.

Când se termină procedura, pacientul trebuie să se odihnească în condiții de calm timp de cel puțin un sfert de oră.

Pe lângă restricția privind consumul de alcool și contraindicațiile, ar trebui luate în considerare încă două reguli pentru efectuarea sesiunilor:

 • Nu sunt produse pe stomacul gol - aveți nevoie de cel puțin o gustare înainte de a începe sesiunea;
 • Să nu fumezi cu cel puțin o jumătate de oră înainte și o jumătate de oră după el.

Dacă dumneavoastră și un specialist care efectuează o sesiune de ozonare a sângelui abordați corect problema punerii sale în aplicare, corpul dumneavoastră va primi o rezervă imună puternică capabilă să vă protejeze de o varietate de boli. Înainte și după sesiune, nu vă puteți limita la efort fizic. De asemenea, nu este interzisă conducerea unei mașini și efectuarea altor acțiuni care necesită concentrarea atenției.

Terapia cu ozon are un efect curativ numai dacă nu există contraindicații, sa efectuat corect, au fost luate în considerare precauțiile și limitările înainte și după sesiuni.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 4 = 5