Frumusețe și sănătate

Ulei de mentă: aplicație pentru față, păr și buze

Menta - o plantă care a apărut din cauza traversării a două specii sălbatice. Din aceasta, atât în ​​laborator, cât și acasă, puteți pregăti ulei esențial. Pentru aceasta, planta într-o formă uscată sau proaspătă este supusă la distilarea cu abur sau apă. În cele din urmă, pentru a obține un litru de ulei, trebuie să luați 45-50 kg de materii prime.

Ulei de mentă: aplicație pentru față, păr și buze

Ce este interesant îl folosiți în medicina populară din cele mai vechi timpuri. Acum ne vom da seama ce alte sfere de aplicare există și ce rezultate pot fi obținute prin utilizarea regulată a acestui instrument.

Caracteristicile uleiului esențial

În primul rând, faceți puțin timp și aflați cum puteți utiliza menta în medicina populară.

În primul rând, uleiul esențial este un antiseptic puternic, care va ajuta la ameliorarea stării de răceală și gripa. Folosind regulat este posibilă întărirea imunității, care va ajuta corpul să reziste acțiunii diferitelor virusuri.

În al doilea rând, menta acționează ca un remediu analgezic și antiseptic. În plus, are un efect revigorant. Chiar și medicamentul oficial a fost recunoscut efectul pozitiv al menta asupra acțiunii sistemului digestiv, de aceea este recomandat dacă aveți probleme cu stomacul.

O altă proprietate mare a uleiului de mentă este capacitatea de a reduce durerea menstruală. Se folosește pentru prepararea băii aromatice. Cu utilizarea regulată, puteți scăpa de migrenă și amețeli și, de asemenea, mai bine să rezistați activității fizice.

Ulei de mentă în cosmetologie

Astăzi în saloanele de înfrumusețare vi se vor oferi diferite proceduri care ajută la îmbunătățirea stării pielii. Dacă nu aveți o sumă rotundă, datorită finanțării disponibile și câteva secrete vă va fi capabil de a actualiza, pentru a îmbunătăți starea și hidrata pielea la domiciliu. 

Pe baza uleiului, se fac masti speciale care calmeaza, imbunatatesc circulatia sangelui si imbunatatesc culoarea pielii. Se recomandă utilizarea acestora în cazul îngrijirii pentru piele uleioasă, problematică și combinată.

Ajută mijloacele de a face față diferitelor erupții și inflamații, în acest scop este punctată pe față. Datorită efectului de uscare, este posibilă restrângerea semnificativă a porilor și activarea procesului de reînnoire a celulelor. Prin urmare, mentă ajută să scape de acnee, precum și să prevină apariția lor în viitor.

De asemenea, merită menționate avantajele acestor produse pentru pielea umedă și obosită. Cu utilizarea regulată, puteți reduce procesul de riduri. În plus, ceea ce este important, uleiul este perfect absorbit și nu lasă în urmă o strălucire inutilă.

În cosmetologie și medicină menta este recomandată pentru utilizare și pentru băi. Acționează ca un remediu liniștitor și relaxant, care va ajuta la scăderea stării de stres după zilele lucrătoare.

În plus, astfel de proceduri au un efect de curățare și dezinfectare. Când luați băi prin pori, toxinele părăsesc corpul. Pentru ao pregăti, mai întâi trebuie să adăugați uleiul în sarea de mare. Este suficient să puneți 6 picături.

Cum se utilizează ulei de menta pentru față:

  • Pentru a tonifia pielea, puteți utiliza cuburi de gheață cu adăugarea componentei principale. Pentru prepararea lor, este necesar să se dilueze 1 lingurita de miere în 1 lingura. apă și adăugați aceleași 4 picături de ulei. Apoi amestecați bine amestecul și turnați forme speciale pentru gheață. Utilizați cuburi după spălare, dar nu mai mult de 2 ori pe zi. După câteva proceduri, veți vedea cum pielea a devenit sănătoasă și proaspătă;
  • Puteți pregăti o mască ușoară pentru față, care va acționa ca o revigorantă. Luați 3 linguri. linguri de fulgi de ovăz, se adaugă 2 picături de ulei și se amestecă bine. Aplicați masca nu numai pe față, ci pe gât timp de 15 minute. Repetați procedura nu poate depăși de 2 ori în 7 zile;
  • O altă rețetă pentru o mască care va ajuta să facă față acneei. Pentru a face acest lucru, trebuie să conectați la 15 g de argilă albastră, 20 g de apă minerală, 3 picături de ulei de mentă și o tysyacheletnika picătură, lavanda si salvie, apoi se amestecă cu grijă toate. Ca rezultat, ar trebui să obțineți un amestec, care are o consistență similară cu smantana. Masca trebuie aplicată pe față timp de 15 minute, apoi clătită cu apă caldă și apoi cu apă rece.

Menta pentru păr

Ulei de mentă: aplicație pentru față, păr și buze

O altă utilizare populară a uleiului de mentă în cosmetologie este îngrijirea părului. Acest instrument va ajuta la scăderea grăsimii și a matreții, precum și la creșterea părului. Poate că acest lucru se datorează menținerii unui echilibru de aciditate și alcaline. Mintul revigorează, hidratează, stimulează și tonifică.

Cum se utilizează ulei esențial pentru îngrijirea părului:

  • Puteți să-l utilizați pentru a îmbunătăți și a întări efectul șamponului. În borcan trebuie să adăugați nu mai mult de 5 picături și să folosiți produsul ca de obicei. Datorită unei astfel de vicleni, părul va deveni frumos și va deveni sănătos;
  • Puteți pregăti un balsam care vă va îmbunătăți și revitaliza părul. Pentru a face acest lucru, trebuie să pregătiți următorul bulion: pentru un cuplu de 2 linguri 2 linguri. linguri de frunze de menta in 1 lingura. apă de fierbere și apoi adăugați 2 picături de ulei. În timpul fiecărei spălări a părului, o astfel de substanță trebuie frecată cu grijă în scalp;
  • Pentru păr, puteți să pregătiți o mască, care într-un timp scurt va da un rezultat excelent. Există mai multe opțiuni care diferă în compoziția componentelor și în acțiune. Puteți alege o opțiune pentru combaterea matreții, precum și pentru restaurarea părului și multe altele;
  • Puteți utiliza produsul pur și simplu în timpul pieptenei. Pentru a face acest lucru, pieptenele de lemn trebuie să fie aplicate 3 picături și ușor de mers pe jos prin păr. Acest lucru va da o moaleță și va întări strălucirea.

Mijloacele menționate mai sus pot fi folosite oricând, deoarece uleiul este universal și în timpul căldurii se încălzește, iar în timpul căldurii se răcește.

Folosim mentă pentru a avea grijă de buze

Nu atât de des, și aceasta este o greșeală semnificativă, utilizați ulei de mentă pentru a vă îngriji de buze și, de asemenea, ca o profilaxie pentru debutul herpesului. Ea acționează ca agent de întinerire și ajută la dăruirea și luminozitatea.

Pentru a crește volumul buzelor, este necesar să le lubrifiați cu o cantitate mică de ulei esențial, care acționează ca un iritant. Ca rezultat, buzele vor spori fluxul de sânge, ceea ce le va da o pluralitate. Acest efect va dura câteva ore.

Contraindicații

Ulei de mentă: aplicație pentru față, păr și buze

Utilizarea de mentă nu este recomandată persoanelor cu intoleranță individuală. Prin urmare, dacă găsiți o senzație puternică de arsură, roșeață și alte tipuri de anomalii, atunci utilizarea acestor fonduri trebuie abandonată. În aplicarea de mentă, este important să se respecte precizia, astfel încât să nu lovească membranele mucoase în primul rând în ochi.

Dacă se întâmplă acest lucru, clătiți bine zona cu apă curentă. Este interzisă utilizarea uleiului esențial pentru femeile aflate în poziție, precum și în timpul perioadei de hrană. Când utilizarea excesivă a fondurilor poate provoca insomnie.

Rezumă

Datorită naturii și abilităților umane, aveți o mare oportunitate de a vă îmbunătăți sănătatea, precum și de a îmbunătăți starea pielii, părului și buzelor. Toate acestea se aplică uleiului esențial de mentă, pe care vă puteți pregăti sau cumpărați deja gata în magazin.

Dacă urmați toate recomandările, după câteva proceduri veți observa primele rezultate.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

69 + = 78