Verbena lamaie: cultivare, contraindicații, proprietăți utile | pangudownloads.com
Frumusețe și sănătate

Verbena lamaie: cultivare, contraindicații, proprietăți utile

Lemnul verbena se referă la plantele perene. Acesta se numește „elixirul frumuseții“, deoarece in mod eficient trateaza afectiuni ale pielii, are efecte benefice asupra splinei si ficatului, indeparteaza excesul de transpirație. Femeile care au folosit verbinei, a remarcat proprietățile sale utile: pielea devine netedă, curată și întinsă, a netezi ridurile, frunze de laxitate, pigmentare și roșeață.

Cum sa cresti?

Verbena lamaie: cultivare, contraindicații, proprietăți utile

Cultivarea plantelor poate avea loc pe terase sau balcoane. Pentru a face acest lucru, solul este potrivit: un amestec de pământ și nisip cu frunziș cu frunze. Trebuie să fie luate în cantități egale. Îngrășământul este umplut cu îngrășământ mineral – 30-40 grame pe găleată.

Pentru a forma lăstari noi, este necesar să tăiem planta în primăvară astfel încât să rămână la aproximativ 30 cm de la sol. Este bine, dacă grinzile deschise vin la verbena. Ea tolerează bine căldura, dar nu tolerează frigul – temperatura sub 5 grade sub zero pentru ea poate deveni critică.

Udarea este necesară atunci când se formează lăstari. Fiecare udare ar trebui să fie abundentă, mai ales că este importantă pentru plantele din vase. În frig, este suficient să aperi în aceste cazuri, dacă pământul este foarte întărit.

Cultivarea și grija pentru verbena lamaie este simplă, dar trebuie să scoateți părțile uscate ale plantei. Transplantul trebuie să fie la începutul primăverii într-o oală, dimensiunea căreia este puțin mai mare decât cea anterioară.

Proprietăți de vindecare

Pentru a face frunzele utile, ar trebui să fie colectate în timpul înfloririi verbenei. Din cele mai vechi timpuri, uleiul esential verbena este utilizat in tratamentul febrei, epilepsiei, scrofulei, amigdalei, vânătăi și bolilor de piele.

Studiile au arătat că verbenamina, care face parte din plantă, are următoarele proprietăți:

  • astringent;
  • împrăștiere;
  • vindecare;
  • antifebrific;
  • antipiretice;
  • sudorific;
  • anti-inflamator;
  • liniștitor.
Verbena lamaie: cultivare, contraindicații, proprietăți utile

pe baza de medicamente prescrise verbena pentru bronșită, traheită, reumatism, inflamarea plămânilor, dureri de cap, hipotensiune, răni care nu se vindeca pentru o lungă perioadă de timp. Ele sunt de asemenea eficiente pentru inflamarea pielii, microtrauma a mucoasei orale, fierbe, elimina respiratia urat mirositoare.

Pentru rănile rapide vindecate, trebuie să se aplice frunze proaspete. Dacă rădăcina plantei este aplicată zonei afectate, atunci vindecă scrofula, ulcere și abraziuni, abcese.

Semințele de pion anual și verbena, luate în părți egale, sunt eficiente în epilepsie.

Sucul verbena va ajuta bărbații care suferă de insuficiență sexuală sau impotență. Pentru a normaliza respirația, sucul trebuie diluat cu apă.

Aplicația oamenilor

Anemia nervului ocular este perfuzie utilă, obținută ca urmare a distilației. Lichidul format în timpul distilației ulterioare este folosit pentru tromboză și tuberculoză. Uleiul esențial, obținut din lămâie verbena, se adaugă la măști și cremă acasă.

Verbena lamaie: cultivare, contraindicații, proprietăți utile

Frunzele au o aromă plăcută de lămâie, deci sunt folosite în formă proaspătă și uscată. Doar rupte și frunze spălate împodobesc prăjituri și deserturi de fructe.

Dacă puneți 5-6 frunze într-o ceașcă de apă clocotită, veți obține o băutură parfumată. Ceaiul este folosit pentru încălcări ale tractului digestiv, meteorisme, are un efect sedativ. Puteți găti din frunze proaspete, precum și din frunze uscate.

Uscați-le într-un loc fierbinte, ventilat și întunecat.


Verbena interioară este folosită pentru digestie slabă, greutate în stomac, durere și spasme.

Aplicare externă

Cand boli de piele face lotiuni de acest amestec de 10 grame de Verbena, petale de trandafir, coaja de stejar, coada calului si 5 grame de frunze de salvie și mușețel. Cu acest remediu bun trebuie să elimini inflamația, să comprimați.

Atunci când venele sunt blocate, această perfuzie este utilă. Se toarnă 3 linguri de plante medicinale cu apă clocotită (200 ml), se înmoaie ora și se tensionează. Luați 7 ml la fiecare oră.

Cine este contraindicat?

Verbena lamaie: cultivare, contraindicații, proprietăți utile

Pentru a nu face rău, trebuie să știți nu numai proprietăți utile, ci și contraindicații pentru utilizare
verbena de lamaie.

Nu produce reacții alergice. Dar există contraindicații. Nu poate fi administrat cu hipertensiune arterială.

De asemenea, persoanele care au un număr scăzut de trombocite în sânge ar trebui să renunțe la această plantă.

Păstrați frunzele de care aveți nevoie în cutii, pregătite preliminar cu hârtie. Dacă este posibil, le puteți pune într-o cameră întunecată, uscată și ventilată.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 1 = 1

Adblock
detector