Frumusețe și sănătate

Verticalizatoare pentru copii și adulți cu paralizie cerebrală

Verticalizatoarele sunt adaptări speciale efectuate în special pentru copiii cu paralizie cerebrală și alte boli care limitează capacitatea de a lua în mod independent o poziție verticală - miopatii, herniile spinale etc.

Aceste dispozitive pot fi selectate pentru creștere: copii, adolescenți, adulți. Verticalizatoarele sunt utilizate în procesul de reabilitare, pentru copiii cu afecțiuni severe, se folosesc cărucioare convenționale.

Selectarea dispozitivului necesar

Verticalizatoare pentru copii și adulți cu paralizie cerebrală

Fără examinarea pacientului și consultarea unui medic, alegerea modelului necesar este imposibilă. Atunci când alegeți, boala este evaluată în funcție de capacitățile fizice, și numai atunci este tipul necesar de dispozitiv selectat.

Pacientul trebuie să participe în mod necesar la selecție - mai ales dacă se află deja în adolescență, deoarece știe nevoile și evaluează corect posibilitățile.

Pentru pacienții cu abilități fizice extinse, se achiziționează scaune mecanice verticale, cu scaune limitate - complet electrice.

Pentru a vă deplasa în permanență, vă recomandăm să cumpărați un cărucior special. Pentru copiii cu dizabilități, paralizia cerebrală se realizează în versiuni mixte - un mecanism electric și un verticalizator mecanic.

Dimensiunea dispozitivului

Principalul criteriu pentru alegerea unui dispozitiv este dimensiunea. Dimensiunile principale ale verticalizatorului, precum și orice dispozitiv mecanic, sunt înălțimea, lungimea și lățimea. Este necesar să se estimeze în avans dimensiunile camerei pentru a alege dimensiunile potrivite, deoarece persoana din adaptare nu ar trebui să se simtă blocată.

Măsurarea se efectuează, de asemenea, de către pacient pentru dispozitivele de potrivire trebuie să cunoască greutatea, înălțimea, lățimea, șold, mărimea piciorului, volumul și lățimea pieptului, distanța de la picior la genunchi, coapse si sani.

Când se măsoară, pacientul trebuie să fie îmbrăcat în timp ce se va îmbrăca mai târziu când se utilizează un dispozitiv de verticalizare.

Măsurare corectă:

 • lățimea coapsei - de la oasele iliace;
 • piept - de la o margine la alta în partea cea mai largă;
 • de la picioare la genunchi - de la talpa pantofului până la mijlocul patellei;
 • de la genunchi până la șolduri - de la mijlocul patellei la ilium;
 • de la picioare la piept - de la talpa la sfarcuri.

Alegerea unui dispozitiv pentru copii

Copiii se ridică în picioare de la 10 luni, așa că înainte ca verticalizatorul să nu merite să cumpere.

Poate fi mai bine să cumpărați copii pentru copii cu paralizie cerebrală - consultați un medic.

În walker, copiii pot petrece mai mult timp în verticalizatori - mai ales pentru prima dată - până la 20 de minute pe zi. Dar pietonii sunt proiectați pentru faptul că pacientul se poate baza pe el însuși. Prin urmare, totul depinde de statul individual.

Verticalizatoare pentru copii și adulți cu paralizie cerebrală

Când se selectează un walker, se fac și anumite măsurători.

În verticalizatorul, care va fi folosit mai târziu pentru prevenirea contracțiilor, trebuie să existe o masă cu o margine limitată. Unghiul mesei trebuie schimbat. Copilul va trebui să petreacă o perioadă considerabilă de timp în dispozitiv și nu ar trebui să se confrunte cu niciun neajuns.

Când o anamneză la un copil cu paralizie cerebrală este indicată ca o boală concomitentă de epilepsie sau alertă convulsivă, toate părțile rigide ale dispozitivului sunt ciocănite cu material moale.

Nuanțe de montare a dispozitivelor

Copiii cu paralizie cerebrală pot prezenta asimetrie pelvină - în acest caz, se furnizează un dispozitiv rigid în cadrul picioare, remediem această zonă.

Verticalizatoare pentru copii și adulți cu paralizie cerebrală

Datorită lungimii diferite a picioarelor sau când se oprește oprirea, pacientul trebuie să pătrundă în pantofi ortopedici. În acest caz, paharele pentru picioare trebuie să fie mărite.

Pacientul însuși nu este în măsură să controleze poziția corpului - asigurați-vă că pentru a alege un dispozitiv cu o clemă rigidă care fixează corpul în poziția corectă, curelele sunt situate în mai multe zone - pe piept, talie si pelvisului. În caz contrar, bebelușul se va închide și va fi incomod pentru el.

Corectarea trebuie să aibă loc treptat - în special în pelvis și membrele inferioare. La început, copilul trebuie să stea puțin, apoi, în funcție de poziția pe care o ia, poziția sa este corectată. Din nou, așteaptă tensiunea din mușchi să se relaxeze și să se corecteze din nou. Nu puteți rezolva imediat poziția necesară. În acest caz, tensiunea musculară va întări tonul și se poate produce traume musculare.

Alegerea unui verticalizator pentru adulți

Verticalizatoarele pentru adulți trebuie achiziționate dacă există leziuni ale coloanei vertebrale. Ele pot, de asemenea, să îmbunătățească calitatea vieții persoanelor cu handicap cu funcții cardiovasculare afectate.

Trebuie avut în vedere faptul că adulții vor trebui să folosească dispozitivul fără ajutorul din afară, deci trebuie să treacă de la scaunul cu rotile la verticalizator folosind următorul algoritm:

 • aproape de acesta;
 • puneți roțile din față pe frână;
 • picioarele de transfer pentru livrare;
 • fixați picioarele;
 • Genunchii ar trebui să se sprijine ferm pe genunchi;
 • apoi fesele sunt fixe.

Dacă dispozitivul este echipat cu un scaun, atunci trebuie să ajustați înălțimea acestuia. Genunchii atunci când plantarea ar trebui să fie într-un unghi drept, de la ei la interiorul marginea scaunului ar trebui să treacă doar un deget de un adult.

Verticalizatoare pentru copii și adulți cu paralizie cerebrală

Curelele nu ar trebui să strângă corpul, altfel circulația sângelui va fi perturbată.

Primele 2-3 sesiuni sunt efectuate numai sub supravegherea unui specialist, cu monitorizarea constantă a tensiunii arteriale.

Indicatorul este măsurat mai întâi înainte de plasarea în verticalizator și apoi în timpul antrenamentului.

Este deosebit de important să se monitorizeze formarea pacienților cu contracții de articulații ale membrelor inferioare și deformări scheletice. Pentru ele, unghiul de ascensiune este determinat individual, este exclusă o verticalizare completă.

Adulții și copiii încep să se antreneze cu 5 minute, sporind în mod constant timpul. Durata acestora este în continuare crescută la 5 ore. Excepție-copii până la un an, timpul maxim de ore pentru ei este de până la 30 de minute pe zi.

Model convenabil

Verticalizatoare pentru copii și adulți cu paralizie cerebrală

Unul dintre cele mai convenabile verticalizatoare pentru copii este marca "Blocaj vertical“.

Acest suport este proiectat pentru un copil cu vârsta cuprinsă între 2 și 6 ani, ajustat pentru înălțime și înălțime, conceput pentru o persoană cu dizabilități care nu poate sta singur în poziție verticală.

Lungimea în verticală este ajustată de lungimea cadrului inferior, șasiul se întinde, panta rafturii se schimbă.

Un copil poate să se joace și să mănânce în dispozitiv, deoarece este inclusă o masă.

Roțile verticalizatorului se rotesc și - care este foarte convenabil - sunt echipate cu frâne care se declanșează aproape instantaneu.

Biciclete pentru copii cu paralizie cerebrală

Un copil al cărui capabilități fizice au fost extinse, este recomandabil să cumpărați un triciclu special.

Verticalizatoare pentru copii și adulți cu paralizie cerebrală

Nu este foarte diferit de bicicletele obișnuite. Astfel de vehicule sunt echipate cu centuri de siguranță, spate rigid al scaunului. În plus, dispozitivele de fixare pentru pelvis și genunchi și dispozitivul pentru genunchi sunt prevăzute.

Bicicletele variază în înălțime, astfel încât un dispozitiv va dura mult timp.

Bicicleta poate fi acționată acasă și pe stradă - aceasta din urmă va accelera adaptarea socială a pacientului, va fi posibil să contactați colegii.

Singurul dezavantaj al dispozitivului este o greutate și dimensiuni suficient de mari. Este imposibilă scăderea structurii dintr-o clădire cu mai multe etaje, fără un ascensor de marfă.

Ciclismul dezvoltă efectiv mușchii picioarelor și înapoi la copiii cu paralizie cerebrală, îmbunătățește coordonarea.

Și copiii se bucură, la fel ca toți copiii care călătoresc cu bicicletele. Este foarte important ca copilul bolnav să aibă posibilitatea de a experimenta emoții pozitive, deoarece copiii rămân întotdeauna copii, indiferent de gradul și natura bolii.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 3 = 5