Geheimen van het gebruik van natriumcarbonaat in het dagelijks leven | pangudownloads.com
Gezellig huis

Geheimen van het gebruik van natriumcarbonaat in het dagelijks leven

Elk jaar in de schappen van winkels zijn er meer fondsen voor het reinigen van oppervlakken, het wassen van kleding en andere huishoudelijke chemicaliën. Voor al deze diversiteit vergeten we soms eenvoudige, betaalbare en goedkope middelen die effectief en noodzakelijk zijn in het dagelijks leven. Zo is natriumcarbonaat een universele stof die bespaart op verstoppingen en sterke verontreinigingen verwijdert. Tegelijkertijd wordt het zeer economisch uitgegeven en is het goedkoop. Laten we dus niet vergeten hoe u natriumcarbonaat kunt gebruiken.

Methoden voor het gebruik van natriumcarbonaat

De meeste mensen zien het verschil niet tussen traditionele baking soda en gecalcineerde soda. In feite is er een verschil. Omdat de tweede stof een sterke alkali bevat, kunt u verschillende oppervlakken effectief van verontreinigingen reinigen.

Calcined soda wordt gebruikt voor de volgende doeleinden:

Geheimen van het gebruik van natriumcarbonaat in het dagelijks leven
 • Het oppervlak van een bad, gootsteen en ander sanitair schoonmaken;
 • Tegels op de vloer en muren wassen;
 • Vuile vaat wassen;
 • Waterontharding tijdens het wassen;
 • Verwijdering van kalkhoudende afzettingen;
 • Verwijder vlekken en vuil van kleding;
 • Verwijdering van schaal en blokkades.

De stof is ideaal voor huisvrouwen die graag sparen, maar tegelijkertijd een goed effect willen zien van de toepassing van de remedie. Calcined soda combineert beide kwaliteiten en laat u aanzienlijk minder tijd besteden aan het schoonmaken van het appartement.

We gebruiken een reinigingsmiddel om te wassen

Het gebruik van frisdrank is acceptabel, zowel bij handmatige als machinewas. En als u een bepaald bedrag toevoegt aan huishoudelijke apparaten, beschermt het apparaat tegen kalkaanslag en is het niet erger dan de duurste en geadverteerde producten.

Tips voor het gebruik van een wonder betekent voor het wassen:

Geheimen van het gebruik van natriumcarbonaat in het dagelijks leven
 1. Om de vuilnisvlekken en vuil te verwijderen, is het noodzakelijk om het product in een bak met frisdrank te weken. In 10 liter warm water worden 3 eetlepels frisdrank gefokt. Vuile dingen worden ondergedompeld in de resulterende oplossing en liggen in de gedrenkte vorm gedurende ten minste 2 uur. Dan kunt u ze op de gebruikelijke manier wissen;
 2. Voor degenen die besloten hebben hun kleren met de hand te wassen en willen dat de vervuiling beter wordt, is het aan te bevelen een snuifje soda aan het bekken toe te voegen met poeder en water. Toegegeven, deze methode is alleen geschikt voor katoen en linnen. Wol en wat delicate materie is het niet waard om te wissen;
 3. Om ervoor te zorgen dat er geen kalkaanslag in de wasmachine komt, wast u het af met poeder en een kleine hoeveelheid soda. Dit beschermt de techniek tegen afzettingen. Het belangrijkste om te onthouden is dat delicate weefsels van een dergelijke procedure kunnen lijden. Trouwens, om het water te verzachten, is het beter om het product aan de trommel van de wasmachine toe te voegen, het is dit soort advies dat experts geven.

Vervuilde oppervlakken reinigen

Geheimen van het gebruik van natriumcarbonaat in het dagelijks leven

Waarschijnlijk heeft elke vrouw haar kleine geheimen, die haar helpen om sneller en efficiënter met huishoudelijke taken om te gaan. Dus hier bereiden sommige dames een speciale oplossing voor met een wondermiddel en met zijn hulp snel omgaan met vervuiling.

Om te koken, neem 1 liter water en het is gefokt 2-3 eetlepels frisdrank. De resulterende oplossing helpt om de gootsteen, toiletpot, bad en vele andere oppervlakken te reinigen. Om verontreinigingen te verwijderen, hoeft u het mengsel alleen op een spons of servet aan te brengen en te wrijven.

Als de vlek oud en oud is, kunt u de oplossing direct op het oppervlak gieten en 30 minuten laten staan, en alles vervolgens spoelen met schoon water en droogwrijven. Dergelijke manipulaties zullen gewoon een uitstekend resultaat opleveren.

By the way, de oplossing, waarvan het recept hierboven is beschreven, kan zeer effectief gerechten worden afgewassen. Daarom wordt een dergelijk hulpmiddel als vrij algemeen beschouwd. Het wordt aanbevolen om het mengsel in te brengen en, in een comfortabele fles te gieten, bij de hand te houden. Bij het schoonmaken van het huis kan deze oplossing worden toegevoegd aan een emmer water en de vloer worden gewassen. Als u besluit om de keramische tegels te wassen, giet u naast de frisdrank, 3 eetlepels vloeibare zeep in het water, dit versterkt het effect.

Het bad schoonmaken

Als je niet weet hoe je het bad moet schoonmaken met natriumcarbonaat, is het tijd om dat uit te zoeken. Deze tool geeft de witheid van het oppervlak terug en maakt alles perfect schoon.

Om het bad wit te maken, moet u zich als volgt gedragen:

Geheimen van het gebruik van natriumcarbonaat in het dagelijks leven
 • In een onnodig vat, meng voedsel en gecalcineerde soda in gelijke delen;
 • Breng de samenstelling aan op het natte oppervlak van het bad;
 • Laat het 30 minuten nat worden;
 • Bevochtig de spons in voedselazijn en wrijf over het vuile oppervlak, terwijl de soda-samenstelling niet mag worden afgewassen;
 • Laat het nog 30 minuten staan, wrijf dan voorzichtig over het oppervlak van het bad en was het af met water.

Alle werkzaamheden worden aanbevolen in rubberen handschoenen. De uitgevoerde manipulaties verwijderen van het oppervlak van de badsporen roest, kalkaanslag en andere verontreinigingen.

Zoals u kunt zien, zijn er veel opties voor het gebruik van natriumcarbonaat. Vergeet zulke eenvoudige middelen niet, ze helpen niet alleen geld te besparen, maar vergemakkelijken ook het schoonmaken. Veel succes!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

8 + 2 =

Adblock
detector