Herstel het donsjack na het wassen | pangudownloads.com
Gezellig huis

Herstel het donsjack na het wassen

De buitenste kleding wordt altijd zorgvuldig behandeld, omdat de kostprijs veel hoger is dan de beste trui, en het is niet eenvoudig om een ​​jas of jas voor een figuur te kiezen. Daarom is het vooral beledigend wanneer het favoriete donsjack na het wassen dun werd, is het mogelijk om te zeggen dat het in een windjack is veranderd!

Wat is er verkeerd gedaan en hoe kunnen fouten bij het wassen van thuis worden gecorrigeerd? Hieronder vindt u tips om het donsjack na het wassen te herstellen. Het belangrijkste is, zorg ervoor dat alles fixable is.

Probleem: pluis verloren stolsels, donsjack werd dun

Dit kwam omdat het ding niet goed was gedroogd en de veer "vulling"En gedroogd na het wassen met knobbeltjes op de hoeken van de genaaid cassettes.

Herstel het donsjack na het wassen

Houd er rekening mee dat naast het externe materiaal en de voering, het donsjack een binnenhoes heeft in de vorm van kleding. Om de vulling in de rug, de voorste latten en zelfs de mouwen gelijkmatig te verdelen, zijn speciale compartimenten gemaakt - gestikte cassettes met een vierkante of ruitvormige vorm. Hoe kleiner de afmeting van elke cassette, hoe beter de pluisjes in de jas worden verdeeld.

Dit beschermt het ding tegen de val van de kachel naar beneden onder invloed van de zwaartekracht. In jassen met grote compartimenten gebeurt het, de schouders bevriezen, omdat de kachel van hen naar beneden kwam, maar de kledingvloeren zijn als kussens - alle pluis heeft zich daar verzameld.

Bij het wassen drijft water in stukken, en als je het donsjack gewoon ophangt om te drogen, zonder dat je er speciale manipulaties op hebt gedaan, dan krijg je gegarandeerd "verdunner"Een ding ongeschikt om te dragen.

Dus je jas is, zoals je denkt, verwend. Voel de interne cassettes door de pakking - waar heeft de vulstof zich opgehoopt? Na het vinden van klonten, haast je niet om hun vingers te scheuren, het zal er niet veel van zijn. Pluizige veren kleven zeker aan elkaar, aangekoekt en opgedroogd "eetstokjes". Alleen herhaaldelijk, competent wassen geeft kleding de oorspronkelijke uitstraling en kwaliteit terug.

We wassen het donsjack met tennisballen

Een geweldige manier om de vulvulling direct tijdens het wassen aan te slaan - samen met het ding plaats je 3 of 4 ballen voor groot tennis in de trommel van de wasmachine (zware rubberen ballen bedekt met synthetisch vilt).

Maakt u zich geen zorgen, tennisballen zullen het ding of de machine niet bederven - de fabrikanten van wasmachines adviseren deze methode als zeer effectief.

Herstel het donsjack na het wassen

Het resultaat dat je zou moeten krijgen is een gewassen jas met een uniforme verdeling naar beneden. Daarna kun je het ding op je hangers leggen en een beetje gooien.

Regels voor het wassen van het donsjack in de wasmachine:

  • delicate was;
  • watertemperatuur 30 ° С;
  • spin ongeveer 800 revoluties;
  • extra spoelen gedurende minstens een uur;
  • 2/3 van de norm van een reinigingspoeder of de volledige norm van een vloeibaar preparaat. 

Donsjassen kunnen niet worden gewassen met bleekmiddel, vlekkenverwijderaar of airconditioner. De totale wastijd in de auto is ongeveer 100 minuten.

Hoe het donsjack na het wassen te drogen

Tennisballen maakten voor jou het grootste deel van het werk - ze lieten de pluis niet in de hoeken van het jasje vallen en klitten in stukken. Nu is het te droog.

Hang het op plastic hangers (houten laat vlekken achter op natte kleding) en laat het een paar uur drogen. Waarschijnlijk druppelen een onderkant en mouwen enigszins, vervang in dat geval een bak of plaats een doek.

Herstel het donsjack na het wassen

Droog het donsjack in de badkamer zal niet werken, omdat het te benauwd en vochtig is, en de garantie voor een goede droging is een constante stroom droge lucht.

Ga vervolgens verder met actief drogen. Er is een manier om het donsjack na het wassen te pluizen, en sommigen vinden het nogal lastig, maar het resultaat is het waard.

Verwijder om de 3-4 uur het donsjack van de schouders en schud het vuller met kleine vingerbewegingen. Elke keer dat je je voelt, wordt het steeds dons en droogder.

Na het schudden van de hele jas, inclusief de mouwen, capuchon en zakken, schudt het ding een paar keer als een deken en breng het terug naar de schouders om verder te drogen. Verander de positie van het jack, rekening houdend met het feit dat het vocht naar beneden stroomt: hang het ondersteboven of aan één kant - het bovenste gedeelte droogt sneller.

Als het weer het niet toelaat om kleding op het balkon of in de tuin te hangen, droog dan het donsjack in de kamer bij het raam, dichter bij de batterij, maar niet erop. Op de kachel kunnen donsproducten niet worden gedroogd.

Een dag lang droogt je jas volledig en krijg je een heel ander uiterlijk - zacht en mollig, het zal zelfs beter opwarmen dan voor het wassen.

Probleem: op het donsjack na het wassen van de vlekken

Het gebeurt dat de huisvrouwen de vlekken schrikken die verschijnen na het wassen op het buitenmateriaal van de jas of jas. Deze scheidingen kunnen wit of rood zijn, de laatste vooral zichtbaar op lichte kleding. De oorzaak van de vlekken zit weer in de verkeerde was.

Herstel het donsjack na het wassen

Witte vlekken op het gekleurde donsjack zijn sporen van waspoeder, die merkbaar werden toen het ding opdroogde.

Om deze fout te corrigeren:

  • vervang het waspoeder door een vloeibaar wasmiddel voor het afwassen van jassen;
  • zet minder waspoeder;
  • spoel de jas twee, of zelfs vier keer (maar niet meer dan 1 uur in de auto).

Rode en bruine vlekken zijn sporen van resterend vet uit een donsachtige laag. Deze minuscule druppeltjes komen uit het vulmiddel bij een hoge wastemperatuur - bij 40 ° C kan dit probleem niet worden voorkomen. Aan de andere kant worden de vetvlekken afgewassen met een goed geneesmiddel en verschijnen ze niet meer omdat "verteren"Van de pluisjes tegelijk.

Grijze, donkere plaque kan stof van de winkel blijken te zijn dat uit de vulling is gewassen. Verbeterde spoeling met herhaaldelijk wassen zal u volledig van dit probleem verlossen. Het belangrijkste is om het niet te overdrijven met poeder en geen bleekmiddel in de cuvette van de machine te doen.

De beste tijd om jassen te wassen, is natuurlijk de zomer. Overwinteren van de wintergarderobe van het hele gezin, elke keer in de auto zetten. Vergeet niet dat het drogen van kleding in de hete zon niet wordt aanbevolen - er zijn verbrande plekken die niet kunnen worden verwijderd.

Zorg voor je spullen, behandel ze met liefde, en ze zullen je vele jaren van dienst zijn!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

8 + 1 =